Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AFI Ploiești, certificat LEED Gold

Centrul comercial AFI Ploiești dezvoltat de AFI Europe România a primit certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru clădiri “verzi” atribuită de United States Green Building Council. AFI Ploiești devine, astfel, singura clădire din oraș certificată LEED.
AFI Ploiești a fost certificată LEED Gold la categoria Construcții existente: operare și întreținere, ce ia în calcul eficiența energetică, eficiența consumului de apă, energie și atmosferă, a materialelor și resurselor, a emisiilor de dioxid de carbon, îmbunătățirea calității mediului interior și economia de resurse, în general.
Centrul comercial AFI Ploiești este primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești și a fost inaugurat în anul 2013, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Mallul are o suprafață de 56.000 mp, din care o suprafață totală închiriabilă (GLA) de 34.000 mp, dispusă pe două etaje. Vizitatorii au la dispoziție peste 100 de branduri naționale și internaționale, dar și un spațiu de divertisment și timp liber de peste 7.000 de metri pătrați și 1.000 de locuri de parcare. Rata de ocupare a spațiilor din mall este de aproape 100%, iar în medie, 15.000 de persoane vizitează centrul comercial în fiecare zi.
„Această nouă recunoaștere pentru portofoliul nostru, care vine la scurt timp după ce proiectul AFI Tech Park a primit pre-certificarea LEED Platinum în domeniul dezvoltării durabile, ne onorează. Suntem preocupați să devenim sustenabili nu doar prin spațiile de birouri sau de locuințe, ci și prin centrele noastre comerciale. De aceea, ne bucurăm că AFI Ploiești se alătură comunității AFI a clădirilor «verzi» și devine, astfel, primul nostru proiect din provincie recunoscut LEED Gold, mai ales că acest fapt reprezintă categoric un beneficiu extraordinar pentru chiriașii noștri, reducând cu circa 40% costurile cu utilitățile în comparație cu o construcție convențională”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.
Procesul de certificare pentru AFI Ploiești a fost derulat alături de Colliers International, care a oferit consultanță companiei AFI Europe.
„AFI Europe confirmă angajamentul față de sustenabilitate prin decizia de a alinia centrul comercial AFI Ploiești la standardele internaționale LEED. Obținerea acestei certificări LEED pentru o clădire existentă reprezintă un vot de încredere acordat construcțiilor verzi și multitudinii de avantaje pe care acestea le oferă pe termen mediu și lung, atât chiriașilor, cât și proprietarului. Pe parcursul unei perioade extinse de timp, mai mare de un an, AFI Europe a implementat o serie de măsuri de ordin tehnic, campanii de educare și CSR, generând beneficii vizibile pe termen lung: o eficiență crescută a sistemelor de management, o calitate superioară a condițiilor de confort interioare și reduceri semnificative de costuri”, a spus Oana Stamatin, LEED AP BD+C în cadrul departamentului de Real Estate Management Services al Colliers International România.
 
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.
Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Palace Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de 98%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, adăugând astfel încă o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați la suprafața totală închiriabilă a proiectului. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și un proiect de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi, o piață și un spațiu high tech de tip campus care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare. Faptul că acest parc de business este situat în zona centrală a Bucureștiului și nu în zona de periferie oferă proiectului un avantaj unic de interes pentru companiile multinaționale din România.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte, unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad. Cel de-al doilea, AFI City, va include un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

De pe Aeroportul International ,,Avram Iancu” Cluj, zboruri spre 40 de destinații. Program zboruri

Articolul următor

Litens Automotive deschide în Timiș a doua fabrică de producție din Europa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share