Bihor Cluj Real Estate Ultimele stiri

AdePlast pregăteşte deschiderea de fabrici noi la Craiova, Cluj-Napoca, Oradea şi Ploieşti

Compania AdePlast anunţă, într-un comunicat transmis joi, că îşi va extinde capacităţile de producţie deschizând facilităţi noi pe platformele industriale de la Işalniţa (lângă Craiova), Cluj-Napoca, Oradea şi Ploieşti.
„Am achiziţionat deja terenul de 20 hectare şi am demarat operaţiunile necesare construcţiilor. Dezvoltarea pe care am programat-o la Craiova va fi o copie a celei de la Roman, având scopul de a deservi toată partea de sud a ţării, Bulgaria, Serbia, cât şi celelalte ţări din fosta Iugoslavie. Este luată în calcul dezvoltarea în anii următori a ambalajelor pentru piesele din producţia auto având în vedere că la distanţă mică de noi se află fabrica Ford. Estimăm că vom începe livrările în luna mai 2018”, a declarat omul de afaceri Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast.
Concomitent cu dezvoltarea de la Craiova, AdePlast intenţionează construcţia unei noi hale de producţie a polistirenului la Oradea, pe o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi, achiziţionată deja, care se află pe locul fostei fabrici Chimprestor. „Am decis ca la Oradea să deschidem o nouă linie de producţie a polistirenului dedicat construcţiilor speciale, cum ar fi acoperişurile în pantă şi pentru încălzirea în pardoseală. Deja 50% din producţie este programată să fie livrată către Ungaria şi Austria”, a mai spus Marcel Bărbuţ.
De asemenea, compania are în vedere o nouă facilitate de producţie la Cluj-Napoca, pentru care a început căutările unui teren de circa 4-5 hectare. „Aici, AdePlast va produce inclusiv ambalaje de polistiren pentru fabricile din parcul industrial din Cluj-Napoca. S-a luat în calcul şi producţia de polistiren pentru sistemele de încălzire în pardoseală şi pentru acoperişuri”, se mai arată în comunicat.
La Ploieşti, AdePlast va deschide o nouă linie de producţie pentru polistirenul dedicat acoperişurilor în pantă şi pentru sistemele de încălzire în pardoseală. Actualul depozit de vopsele va fi mutat într-o nouă hală, iar în spaţiul rămas va fi montată linia de producţie. „Am demarat o nouă fază de dezvoltare industrială pentru AdePlast, întrucât este un moment propice pentru ca tehnologiile de ultimă generaţie pe care noi le adoptăm, să ajungă să producă efecte pozitive în toată piaţa. Beneficiarii finali vor fi cei care vor avea de câştigat, împreună cu toţi partenerii noştri” a menţionat Marcel Bărbuţ.
Compania AdePlast a înregistrat la mijlocul anului o creştere a cifrei de afaceri cu 20%, iar exporturile au avut un avans de 136% în aceeaşi perioadă.
AdePlast este unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru construcţii din România, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.
La Oradea, capacitatea de producţie este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone pe an an vopsele şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă şi capacitatea de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.
Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone pe an, o fabrică de EPS de 1,0 milioane de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.
La Roman, AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone pe an şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Related posts

40 de profesori din Aleșd și Câmpulung, pregătiți digital cu ajutorul Holcim

Traian Dan

Mai multe primării din Alba primesc fonduri pentru dezvoltare și infrastructură

redactia

Revenirea la birou: Măsurile luate în clădirea Vox Technology Park din Timișoara

Papuc Irina

Neamțul Ludger Thol continuă în România cu LMT Ingenieure

Stefana Muresan

AutostradaTransilvania. S-a stabilit poziţia pasajului peste autostradă și calea ferată în nodul rutier Iernut

Stefana Muresan

Liceul German, redeschis la Sebeș, orașul cu investiții de peste 1 mld. de euro

Stefana Muresan

Zalăul va avea primul bazin de înot

Nora Dumitrescu

Aproape 1,9 miliarde euro pentru CDR Centru în 2014-2020

Ligia Voro

Electrogrup Infrastructure, ofertă publică de acţiuni pe BVB

redactia

Creștere de 16 % a numărului de înscriși la UVT față de anul trecut

Stefana Muresan

Grupul TeraPlast – cifră de afaceri de peste 800 mil. lei, în creștere cu 91%, în 2018

Stefana Muresan

Retailul german face 5 miliarde de euro în România

redactia

Profilul bucurestenilor care planuiesc sa-si cumpere locuinta in curand

Stefana Muresan

Marțian Vasile Roșca, crescătorul de Angus de la poalele Călimanilor

Stefana Muresan

CITR: „Insolvența afectează economia mai degrabă prin faptul că pensionează antreprenori decât prin impactul financiar”

Ligia Voro

ZF: Cel mai mare pariu al Kaufland pentru piața din România – investiții de 300 de milioane de euro în 2020

Papuc Irina

FIHR: Brașovul, Clujul și Timișoara, evoluții pozitive în 2017

Stefana Muresan

  PR32F73 –  hibridul de aur în Insula Mare a Brăilei

redactia

5 trilioane de dolari – suma pe care liderii G20 au decis s-o injecteze în economia mondială

Ion Surdu

Decis: Proprietarii mașinilor electrice vor putea parca gratuit în municipiul Sibiu

Papuc Irina

Hotelul de 5 stele Metropolis din Bistrița, scos la vânzare de Fisc cu un preț de pornire de 7 milioane de euro

Stefana Muresan

Ministrul Muncii: Vreau să transform REVISAL în REFORMA. Începe numărătoarea tuturor angajaților plătiți de stat

Ion Surdu

Spitalul de Urgență Moinești, un exemplu pentru sistemul românesc de sănătate

Papuc Irina

NITA SAO, pălăriile pentru regi și regine

Papuc Irina

Leave a Comment