Bihor Cluj Real Estate Ultimele stiri

AdePlast pregăteşte deschiderea de fabrici noi la Craiova, Cluj-Napoca, Oradea şi Ploieşti

Compania AdePlast anunţă, într-un comunicat transmis joi, că îşi va extinde capacităţile de producţie deschizând facilităţi noi pe platformele industriale de la Işalniţa (lângă Craiova), Cluj-Napoca, Oradea şi Ploieşti.
„Am achiziţionat deja terenul de 20 hectare şi am demarat operaţiunile necesare construcţiilor. Dezvoltarea pe care am programat-o la Craiova va fi o copie a celei de la Roman, având scopul de a deservi toată partea de sud a ţării, Bulgaria, Serbia, cât şi celelalte ţări din fosta Iugoslavie. Este luată în calcul dezvoltarea în anii următori a ambalajelor pentru piesele din producţia auto având în vedere că la distanţă mică de noi se află fabrica Ford. Estimăm că vom începe livrările în luna mai 2018”, a declarat omul de afaceri Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast.
Concomitent cu dezvoltarea de la Craiova, AdePlast intenţionează construcţia unei noi hale de producţie a polistirenului la Oradea, pe o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi, achiziţionată deja, care se află pe locul fostei fabrici Chimprestor. „Am decis ca la Oradea să deschidem o nouă linie de producţie a polistirenului dedicat construcţiilor speciale, cum ar fi acoperişurile în pantă şi pentru încălzirea în pardoseală. Deja 50% din producţie este programată să fie livrată către Ungaria şi Austria”, a mai spus Marcel Bărbuţ.
De asemenea, compania are în vedere o nouă facilitate de producţie la Cluj-Napoca, pentru care a început căutările unui teren de circa 4-5 hectare. „Aici, AdePlast va produce inclusiv ambalaje de polistiren pentru fabricile din parcul industrial din Cluj-Napoca. S-a luat în calcul şi producţia de polistiren pentru sistemele de încălzire în pardoseală şi pentru acoperişuri”, se mai arată în comunicat.
La Ploieşti, AdePlast va deschide o nouă linie de producţie pentru polistirenul dedicat acoperişurilor în pantă şi pentru sistemele de încălzire în pardoseală. Actualul depozit de vopsele va fi mutat într-o nouă hală, iar în spaţiul rămas va fi montată linia de producţie. „Am demarat o nouă fază de dezvoltare industrială pentru AdePlast, întrucât este un moment propice pentru ca tehnologiile de ultimă generaţie pe care noi le adoptăm, să ajungă să producă efecte pozitive în toată piaţa. Beneficiarii finali vor fi cei care vor avea de câştigat, împreună cu toţi partenerii noştri” a menţionat Marcel Bărbuţ.
Compania AdePlast a înregistrat la mijlocul anului o creştere a cifrei de afaceri cu 20%, iar exporturile au avut un avans de 136% în aceeaşi perioadă.
AdePlast este unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru construcţii din România, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.
La Oradea, capacitatea de producţie este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone pe an an vopsele şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă şi capacitatea de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.
Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone pe an, o fabrică de EPS de 1,0 milioane de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.
La Roman, AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone pe an şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Related posts

Mihai Daraban: Este obligatoriu să promovăm România ca un hub comercial între Japonia și UE

redactia

S IMMO AG: Record result leads to dividend increase

UBB – prima universitate din România în clasamentul Times Higer Education-Emerging Economies

Stefana Muresan

Investiţie de 50 milioane de euro într-un nou terminal la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timişoara

redactia

Alexandru Oprea, noul country manager al REHAU România

Ionut Oprea

VIDEO// Cum arată șantierul autostrăzii Sibiu – Boița și care este gradul de execuție al lucrărilor

Papuc Irina

Orașele din Transilvania și Banat, reconectate aerian

Nora Dumitrescu

Informaticienii de la Endava au renovat o clinică de pediatrie

Nora Dumitrescu

Primăria Timișoara vizează realizarea celui mai mare pasaj subteran din oraș, investiție de peste 30 mil. euro

Stefana Muresan

Hidroelectrica a semnat primul contract de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual

Ligia Voro

ELITE ÎN BUSINESS: Top 20 companii românești din Județul Bistrița-Năsăud

Nora Dumitrescu

KFC va face angajări pentru noul său restaurant din Baia Mare

Nora Dumitrescu

AFI Europe România obține pre-certificarea LEED PLATINUM pentru proiectul AFI Tech Park

Ionut Oprea

Suedezii de la Electrolux, cu fabrică de aragazuri în Satu Mare, se apropie de 1000 de angajați

Stefana Muresan

Nouă linie de finanţare pentru IMM, în valoare de 450.000 de lei nerambursabili

Stefana Muresan

Compania de Apă Someș, proiect de 350 milioane de euro, fonduri europene. Urmează peste 30 de licitații internaționale

redactia

Scala Center, ”orașul” din inima Clujului, ridicat cu peste 30 milioane de euro

Stefana Muresan

Bosch construieşte o fabrică la Simeria; investiție de aproximativ 110 mil. euro și peste 700 de locuri de muncă create

Stefana Muresan

Povestea familiei Talpeș, deținătoarea Bitdefender – afacere evaluată la peste 600 mil. de euro, subiectul unui reportaj al BBC

Stefana Muresan

MIPIM in Cannes announces new 2021 dates

Ionut Oprea

Încep studiile pentru fezabilitatea metroului și trenului metropolitan de Cluj

Nora Dumitrescu

CJ Cluj: Lucrări de reabilitare a drumului județean Gilău – Someșul Rece – Marisel

Stefana Muresan

P3 Logistic Parks a încheiat tranzacții pentru 58.637 m2 în prima jumătate a anului 2020

Ionut Oprea

Wembley Park added Amazon Fresh to its growing line-up of brands

Ionut Oprea

Leave a Comment