Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România vrea să cumpere de la americani elicoptere de atac pentru Armată, dar care să fie produse în ţară

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a semnat astazi o scrisoare de intentie de pret si disponibilitate privind achizitionarea de elicoptere de atac de la Bell Helicopters si care va fi adresata guvernului SUA, anunta Guvernul. Dupa acceptul Washingtonului, Ministerul Economiei si compania Bell ar urma sa infiinteze o firma mixta prin care elicopterele sa fie produse in Romania.
Scrisoarea a fost semnata dupa convorbiri la guvern intre reprezentantii Bell Helicopters si premierul Mihai Tudose, ministrul apararii – Adrian Tutuianu, ministrul economiei – Mihai Fifor, seful Statului Major General – generalul Nicolae Ciuca si seful Statului Major al Fortelor Aeriene – generalul locotenent Laurian Anastasof.
“In perioada urmatoare, vor avea loc discutii aprofundate intre reprezentantii Ministerului Economiei si cei ai Bell Helicopter privind infiintarea unei societati mixte, dar si a transferului tehnologic si de know-how care sa permita productia elicopterelor pe teritoriul Romaniei”, se arata in comunicatul citat.
Sursa foto: guv.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

ADR Centru: Biserică de secol XIII din Harghita, monument istoric, va fi restaurată cu fonduri UE

Articolul următor

Teraplast a preluat Politub

Citește și:
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share