Producătorul de materiale de zidărie Cemacon a obţinut un profit operaţional de 10,15 milioane de lei în primul semestru din 2017, în creştere cu 65% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 5,2 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.
„Rezultatele primelor şase luni sunt bune. Avem un avans de 65% al profitului operaţional raportat la aceeaşi perioadă a anului 2016 şi profit net de 5,2 milioane de lei. Pentru anul acesta ne concentrăm pe consolidarea afacerii, dat fiind faptul că, în 2016, Cemacon a atins plafonul maxim de vânzări cantitative. Utilizăm integral capacitatea de producţie a celor două fabrici, motiv pentru care, pentru 2017 am mizat pe creşterea calitativă şi valorică a pieţei, cu un ritm mai accelerat decât evoluţia în volum. Din păcate, această premisă nu s-a confirmat la nivelul pieţei, suntem încă într-o zonă de preţ scăzut raportat la evoluţia consumului, însă noi ne menţinem în ţinta propusă”, a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon.
Conform acestuia, veniturile din vânzarea de marfă au crescut cu 22%, aceasta fiind parte a strategiei de creştere a companiei.
„Susţinem creşterea business-ului prin comercializarea produselor complementare blocurilor ceramice – buiandrugi şi coşuri de fum. Ceea ce ne dă încredere şi ne ajută să găsim mereu soluţii pentru continuarea creşterii Cemacon este că avem toată susţinerea celor trei acţionari majoritari, care sunt pregătiţi, în egală măsură, să investească în proiectele de dezvoltare ale companiei”, a mai spus Stoleru.
Cemacon S.A. este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi deţinută de acţionari instituţionali, precum şi de fonduri de investiţii autohtone şi străine.
Citește și:
Selina, cea mai mare companie de construcții din vestul României, a ieșit din insolvență
Societatea CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare, anunță finalizarea cu succes a procesului de reorganizare a constructorului…
26 martie 2023
A 11-a ediție a International Robotics Championship va avea loc la Oradea
Între 20 și 22 aprilie, Oradea va deveni un hub internațional de robotică, unde vor participa peste 500…
26 martie 2023
15 milioane de euro pentru dotarea școlilor din Oradea cu mobilier și echipamente IT
Toate unitățile de învățământ din Oradea, aflate în subordinea Consiliului Local, vor putea fi dotate cu mobilier, echipamente…
26 martie 2023
Merck se implică într-un proiect de cercetare la Cluj
Gigantul american al vaccinurilor a intrat într-un proiect cu cea mai mare universitate din România. Merck Sharp &…
25 martie 2023
Ambasadorul României în Ungaria, în vizită la Simex și Podgoria Silvania
Gabriel-Cătălin Șopandă, ambasadorul țării noastre în Ungaria, s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Sălaj. Ambasadorul a…
25 martie 2023
Brokerii clujeni, promotori ai transparenței la bursă
Grupurile clujene Banca Transilvania (BT) și BRK au făcut parte din comisia care a schimbat “regulile jocului” în…
25 martie 2023
Turda va avea teren de fotbal omologat UEFA
Au debutat lucrările de construire a bazei sportive de tip 1 din municipiul clujean. Compania Națională de Investiții…
25 martie 2023
Hotelul K+K Elisabeta din centrul Bucureștiului, relansat sub brandul Peakture
Lorand și Zsuzsanna Szarvadi, proprietarii Balvanyos Resort & Spa din Covasna, au cumpărat hotelul K+K Elisabeta din centrul…
25 martie 2023
Zi de Zi știri economice:
