Analize București Cluj Real Estate Timiș Ultimele stiri

Prețul imobiliarelor în Cluj-Napoca, fără oprire

Cele mai scumpe locuinţe de cumpărat sunt în zona centrală din Cluj-Napoca, unde preţenţiile vânzătorilor depăşesc 1.530 de euro pe metru pătrat, urmate de cele din zona de centru-nord din Bucureşti (1.500 de euro/mp) şi Timişoara (1.080 de euro/mp), potrivit unei analize publicate de Imobiliare.ro.
În Cluj-Napoca, oraşul cu cel mai mare nivel al preţurilor cerute din România (1.330 de euro pe metru pătrat util), cele mai scumpe apartamente se află în zona centrală şi cea ultracentrală, unde pretenţiile vânzătorilor ajung la o medie de 1.530 de euro pe metru pătrat util, situându-se la o diferenţă de 70 euro pe metru pătrat faţă de următorul cartier în top, Plopilor (1.460 euro pe metru pătrat util). Zona centrală înregistrează printre cele mai mari scumpiri trimestriale, de 3,8% în primul trimestru din 2017 şi de 6% în al doilea trimestru din 2017.
Cele mai accesibile locuinţe pot fi găsite în Floreşti (750 de euro pe metru pătrat util) şi în Baciu (950 de euro pe metru pătrat util). Cartierul Floreşti a înregistrat creşteri ale preţului mediu pe metru pătrat de 5,8% în primul trimestru şi de 5,6% în cel de-al doilea.
Cele mai semnificative creşteri de preţ pe segmentul apartamentelor, în al doilea trimestru al anului, au avut loc în zona centrală şi ultracentrală (+6%), dar şi în în zonele Bună Ziua, Europa, Calea Turzii (+5,1%). În Someşeni a fost consemnată, pentru al doilea trimestru consecutiv, o stagnare a preţurilor, în vreme ce în Plopilor a avut loc, practic, cel mai mic avans de pe piaţa locală, respectiv 2,1%.
În Capitală, cartierele cu cele mai ridicate preţuri pe piaţa apartamentelor rămân cele din zona de centru-nord a oraşului, unde pretenţiile vânzătorilor depăşesc valoarea de 1.500 de euro pe metru pătrat util, apropiindu-se, în unele cazuri, chiar de pragul de 3.000 de euro pe metru pătrat. Astfel, o locuinţă poate fi achiziţionată, în medie, cu 2.670 de euro pe metru pătrat util în Kiseleff şi Aviatorilor, cu 2.390 de euro pe metru pătrat util în Herăstrău şi Nordului şi, respectiv, cu 2.050 de euro pe metru pătrat util în Dorobanţi şi Floreasca.
În Bucureşti se mai găsesc încă şi zone cu preţuri de până la 1.000 de euro pe metru pătrat util, printre care Ghencea (890 de euro pe metru pătrat), Rahova (890 de euro pe metru pătrat), Giuleşti (940 de euro pe metru pătrat) sau Giurgiului (970 de euro pe metru pătrat).
În zona Parcul Carol (Cantemir–Mărăşeşti), preţurile au sărit cu 16,7% pe parcursul a trei luni, până la 1.620 de euro pe metru pătrat util. Creşteri de sub 10% au fost înregistrate şi în Giurgiului (7,9%), Griviţei şi Gara de Nord (6,6%), Dorobanţi şi Floreasca (6,2%) şi Dristor împreună cu Vitan Vechi (6,1%).
Unele zone ale Capitalei au consemnat şi scăderi de preţ în perioada analizată: -3,1% în Cotroceni, -1% în Ştefan cel Mare, -0,5% în Pipera şi -0,4% în Ferdinand.
În Timişoara, deşi media de preţ consemnată la nivel de oraş în trimestrul al doilea din 2017 este de doar 1.080 de euro pe metru pătrat util, niciuna dintre zonele analizate nu coboară sub pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat. Dacă în zonele Ultracentral, Medicină şi Piaţa Unirii pretenţiile vânzătorilor ajung la 1.420 de euro pe metru pătrat util, acestea scad până la 1.030 de euro pe metru pătrat util în zonele Bucovina, Simion Bărnuţiu, Gării, Dorobanţilor şi Mircea cel Bătrân.
În ultimele trei luni, preţurile apartamentele au crescut cu 6,3% în zonele Complex Studenţesc, Dacia, Elisabetin şi Olimpia-Stadion, pe locul al doilea în clasament aflându-se o creştere de 4,6% în arealul Ultracentral-Medicină-Piaţa Unirii. Cel mai puţin (+1,1%) s-au scumpit chiar cele mai accesibile locuinţe, din zonele: Bucovina, Simion Bărnuţiu, Gării, Dorobanţilor şi Mircea cel Bătrân.

Related posts

Eurostat: România a exportat în UE vin în valoare de 25 milioane de euro

Papuc Irina

România poate deveni țara din UE cu cele mai multe femei în domeniul IT&C

Stefana Muresan

Primăria Cluj Napoca alocă bani pentru introducerea metroului în oraș

Stefana Muresan

Fonduri europene de 155 milioane euro pentru sprijinirea studenților defavorizați, a doctoranzilor în antreprenoriat și a cercetătorilor post-doctorat

Stefana Muresan

De Ziua Femeii, Mömax deschide la Timişoara. Austriecii au angajat pensionari, bazându-se pe experienţa şi aptitudinile acestora

Stefana Muresan

Tronsonul Aiud – Decea al Autostrăzii Sebeș-Turda ar putea fi finalizat în toamnă

Stefana Muresan

Peste 20 de milioane de lei pentru trei proiecte finanțate prin PNDL în Valea Chioarului

Stefana Muresan

NIS Petrol transmite că ”respectă dreptul de proprietate” acolo unde face prospecțiuni și că oferă despăgubiri

Stefana Muresan

Tibbett Logistics opens 15th warehouse in Romania

Ionut Oprea

Banca Transilvania, profit net de 780 mil. lei la 9 luni, în creştere cu 18,7%

Stefana Muresan

Peste 50 milioane de euro investiţi în zona centrală a Aradului

Stefana Muresan

Sabin Sărmaș: „Pentru funcționarii publici toleranța la lipsa competențelor digitale trebuie să fie zero”

Ion Surdu

Groupama Asigurări a decis să acopere, în mod excepțional, riscurile asociate virusului COVID-19

Ion Surdu

Secțiunea Biharia-Borș a autostrăzii A3 este finalizată în proporție de 84%

Traian Dan

Colegiul Titulescu din Baia Mare vrea să îi facă antreprenori pe liceeni

Nora Dumitrescu

GreenWEEE International, investiţie de 3,5 milioane de euro la Cluj

Stefana Muresan

O nouă revoluție pentru Dacia: Prezentarea în premieră a unei mașini de oraș 100% electrică

Papuc Irina

Testare COVID-19 în sistem pool-testing la Satu Mare, susținută de antreprenorii locali

Ligia Voro

Universitatea Babeș-Bolyai, premiată pentru un proiect Smart City

Nora Dumitrescu

Două firme din Bucureşti se vor ocupa de realizarea documentaţiei aferente noului stadion al Timişoarei

Robert Bloancă

Mergeți la Cluj, recomandă jurnaliștii de la CNN

Ligia Voro

S-au finalizat lucrările la clădirea ambulatoriului Spitalului Militar Oradea

Traian Dan

P3 Logistics Parks semnează două noi contracte de închiriere cu Uniprest Instal și Norm Fasteners

Papuc Irina

ATENOR announces the obtaining of the Building Permit for @EXPO project

Ionut Oprea

Leave a Comment