Antreprenori Fonduri Europene Ultimele stiri

Power Net Consulting va sprijini românii din Diaspora să dezvolte afaceri în România

Power Net Consulting va ajuta românii din Diaspora să deschidă afaceri în țara lor și astfel să se poată întoarce la familie și prieteni, să contribuie alături de ceilalți antreprenori la dezvoltarea comunității de afaceri autohtone. Românii vor avea această oportunitate prin înscrierea în unul din cele două proiecte co-finanțate din fonduri europene pe care companía Power Net Consulting le va derula în următorii trei ani: Diaspora Start-Up: Antreprenor Diaspora RO_ES, respectiv Antreprenor_Diaspora: Hai acasă!.
“Ne-am propus realizarea unor astfel de proiecte pentru că avem români de succes, români îndrăzneţi şi pregătiţi care, cu siguranţă, pot aduce plus valoare țării noastre cu expertiza şi experienţa acumulate peste hotare. Avem încredere în impactul şi rezultatele Proiectelor, mai ales că participanții vor putea să identifice oportunități de business în țara lor, iar noi suntem aici să oferim sprijinul necesar” a precizat Emil Munteanu, CEO Power Net Consulting.
Proiectele amintite vor avea un impact major asupra întoarcerii românilor în țară, vor stimula antreprenoriatul și vor crea noi locuri de muncă. Astfel, românii valoroşi din străinătate vor avea posibilitatea să își folosească cunoştințele și experiențele dobândite în afara țării şi să le pună în practică la ei acasă, sprijiniți de alți români, cei de la Power Net Consulting.
“Ideea proiectelor a pornit de la experiența proprie, de fost român din Diaspora întors acasă cu know-how îmbunătățit, iar când am văzut că există deschidere și din partea autorităților de a face ceva în acest sens, ne-am decis să ne implicăm și să sprijinim repatrierea românilor plecați în afara țării. Satisfacția construirii unor structuri utile și funcționale acasă, este o motivație puternică, care aduce șanse în plus proiectelor de dezvoltare antreprenorială în România, a declarat Ruxandra Stănică, coordonatorul proiectelor.”
Cele două proiecte beneficiază de o finanțare totală în valoare de peste trei milioane de euro și se adresează unui public țintă de 420 de persoane. Activitățile proiectelor vizează formare antreprenorială, aplicarea pentru o finanțare de 40.000 euro și asistență pentru dezvoltarea planurilor de afaceri.
Afacerile pe care trebuie să le dezvolte cei interesați de aceste programe pot fi în orice domenii nonagricole și vor fi inființate în mediul urban în toate regiunile de implementare din România, cu exceptia Bucuresti-Ilfov. Persoanele interesate trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în grupul țintă și a experienței sau studiilor în străinătate în domeniul în care intenționează să-și deschidă afacerea. Accentul proiectului va fi pus pe românii din Spania, Italia, Franța, Germania, Belgia, Marea Britanie, putând însă participa și români din alte state.
Prin cele două proiecte, Power Net Consulting continuă astfel acțiunile dedicate dezvoltării antreprenoriale a românilor din Diaspora și din țară.

Related posts

Care sunt cei mai mari contribuabili la bugetul local al municipiului Oradea

redactia

Comunitatea The Woman s-a reunit în 28 martie la Conferința de Leadership Feminin

Stefana Muresan

În Maramureș se taie ilegal 90.000 de metri cubi pe pădure pe an

Nora Dumitrescu

Cluj, Oradea, Arad și Timișoara- platformă comună pentru a lega municipiile pe partea de IT şi de destinaţii

redactia

Oradea va construi o șosea nouă, semi-îngropată, ce va lega DN79 Oradea-Arad și Centura Oradea

redactia

Make real estate great again

Ionut Oprea

Prima amendă în aplicarea RGPD

Ligia Voro

Tetarom aruncă pe piață spații de business de 70 milioane lei

Nora Dumitrescu

Finanțări de aproape 421 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

redactia

Operatorul depozitului ecologic de deşeuri Braşov FIN-ECO activizează în regim normal și face apel la colectarea separată a gunoiului

Ion Surdu

Cum și unde călătoresc românii? Oferte concrete pe care le găsești la Târgul de Turism Touristica

redactia

În 2020, fermierii campioni pariază tot pe hibrizii de porumb Pioneer®

Ligia Voro

Prima conferinta a spatiilor de coworking din Moldova

Ionut Oprea

Fabrica de porţelan Apulum din Alba Iulia trimite peste 90% din producţie la export

redactia

Ministrul Mediului de Afaceri: 1.401 planuri de afaceri depuse în aplicația Start-Up Nation 2018, la aproape trei ore de la lansare

redactia

Asociaţia Nucifere Regia: Plantaţia cu care reuşeşti să-ţi recuperezi investiţia de 100 de ori

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Brașovul, atractiv pentru investiții naționale și internaționale

Transilvania Business

Una dintre cele mai puternice femei de afaceri din România vrea să aducă învățământul românesc în top 10 european

redactia

USAMV Cluj-Napoca și-a completat patrimoniul cu o plantație viticolă de 65 ha în județul Sibiu: educație antreprenorială pentru un viitor punct turistic

Ion Surdu

Centrala termică, prima opțiune pentru locuințele noi

Ligia Voro

„Construirea poveștilor de succes comune": Tren de mare viteză Budapesta – Cluj – București

Stefana Muresan

ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în Europa, avans de 2,4% în februarie

Stefana Muresan

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani pot solicita teren gratuit de la Primărie pentru a-şi construi o locuinţă

redactia

Bucharest Business Club pune bazele unei ”școli” practice de antreprenoriat la Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment