Power Net Consulting va ajuta românii din Diaspora să deschidă afaceri în țara lor și astfel să se poată întoarce la familie și prieteni, să contribuie alături de ceilalți antreprenori la dezvoltarea comunității de afaceri autohtone. Românii vor avea această oportunitate prin înscrierea în unul din cele două proiecte co-finanțate din fonduri europene pe care companía Power Net Consulting le va derula în următorii trei ani: Diaspora Start-Up: Antreprenor Diaspora RO_ES, respectiv Antreprenor_Diaspora: Hai acasă!.
“Ne-am propus realizarea unor astfel de proiecte pentru că avem români de succes, români îndrăzneţi şi pregătiţi care, cu siguranţă, pot aduce plus valoare țării noastre cu expertiza şi experienţa acumulate peste hotare. Avem încredere în impactul şi rezultatele Proiectelor, mai ales că participanții vor putea să identifice oportunități de business în țara lor, iar noi suntem aici să oferim sprijinul necesar” a precizat Emil Munteanu, CEO Power Net Consulting.
Proiectele amintite vor avea un impact major asupra întoarcerii românilor în țară, vor stimula antreprenoriatul și vor crea noi locuri de muncă. Astfel, românii valoroşi din străinătate vor avea posibilitatea să își folosească cunoştințele și experiențele dobândite în afara țării şi să le pună în practică la ei acasă, sprijiniți de alți români, cei de la Power Net Consulting.
“Ideea proiectelor a pornit de la experiența proprie, de fost român din Diaspora întors acasă cu know-how îmbunătățit, iar când am văzut că există deschidere și din partea autorităților de a face ceva în acest sens, ne-am decis să ne implicăm și să sprijinim repatrierea românilor plecați în afara țării. Satisfacția construirii unor structuri utile și funcționale acasă, este o motivație puternică, care aduce șanse în plus proiectelor de dezvoltare antreprenorială în România, a declarat Ruxandra Stănică, coordonatorul proiectelor.”
Cele două proiecte beneficiază de o finanțare totală în valoare de peste trei milioane de euro și se adresează unui public țintă de 420 de persoane. Activitățile proiectelor vizează formare antreprenorială, aplicarea pentru o finanțare de 40.000 euro și asistență pentru dezvoltarea planurilor de afaceri.
Afacerile pe care trebuie să le dezvolte cei interesați de aceste programe pot fi în orice domenii nonagricole și vor fi inființate în mediul urban în toate regiunile de implementare din România, cu exceptia Bucuresti-Ilfov. Persoanele interesate trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în grupul țintă și a experienței sau studiilor în străinătate în domeniul în care intenționează să-și deschidă afacerea. Accentul proiectului va fi pus pe românii din Spania, Italia, Franța, Germania, Belgia, Marea Britanie, putând însă participa și români din alte state.
Prin cele două proiecte, Power Net Consulting continuă astfel acțiunile dedicate dezvoltării antreprenoriale a românilor din Diaspora și din țară.
Citește și:
SITA și-a deschis un hub pentru tehnologiile viitorului la Cluj-Napoca
Noul centru va dezvolta soluții de ultimă oră pentru industria aviatică: îmbunătățirea experienței pasagerilor și reducerea impactului asupra…
10 octombrie 2024
Mai sunt doar câteva zile până la conferința PROW de la Timișoara
Timișoara este pe cale să devină centrul inovației și tehnologiei pe 18 octombrie, odată cu conferința PROW! Evenimentul…
10 octombrie 2024
Programul Autentic Românesc by Transavia
De Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, Transavia lansează Sezonul 3 al programului Autentic Românesc, cu un număr…
10 octombrie 2024
SuperCoders vine cu a XI-a ediție a programului Orange de educație digitală pentru copii
Programul educațional SuperCoders, un proiect dedicat copiilor cu vârste între 10 și 14 ani, menit să îi introducă…
10 octombrie 2024
Bringo și Carrefour propun cumpărături online cu reciclare
Bringo, primul brand care a adus serviciul de livrare a cumpărăturilor în România, și Carrefour România anunță o…
10 octombrie 2024
Muncim la stat sau la privat? Centrul de Formare APSAP răspunde
Un studiu realizat de Centrul de Formare APSAP, unul dintre cei mai mari furnizori de cursuri de formare…
10 octombrie 2024
JTI a înființat un centru global IT în România
Dacă acum 30 de ani, legătura dintre tutun și tehnologie însemna doar prelucrarea materiei prime în produse finite…
10 octombrie 2024
Exploratori de Viitor cu Fundația Leaders și Holcim
Programul Exploratori de Viitor, care dezvoltă competențele de leadership și angajabilitate este configurat pentru ca 210 elevi de…
10 octombrie 2024