Antreprenori Fonduri Europene Ultimele stiri

Power Net Consulting va sprijini românii din Diaspora să dezvolte afaceri în România

Power Net Consulting va ajuta românii din Diaspora să deschidă afaceri în țara lor și astfel să se poată întoarce la familie și prieteni, să contribuie alături de ceilalți antreprenori la dezvoltarea comunității de afaceri autohtone. Românii vor avea această oportunitate prin înscrierea în unul din cele două proiecte co-finanțate din fonduri europene pe care companía Power Net Consulting le va derula în următorii trei ani: Diaspora Start-Up: Antreprenor Diaspora RO_ES, respectiv Antreprenor_Diaspora: Hai acasă!.
“Ne-am propus realizarea unor astfel de proiecte pentru că avem români de succes, români îndrăzneţi şi pregătiţi care, cu siguranţă, pot aduce plus valoare țării noastre cu expertiza şi experienţa acumulate peste hotare. Avem încredere în impactul şi rezultatele Proiectelor, mai ales că participanții vor putea să identifice oportunități de business în țara lor, iar noi suntem aici să oferim sprijinul necesar” a precizat Emil Munteanu, CEO Power Net Consulting.
Proiectele amintite vor avea un impact major asupra întoarcerii românilor în țară, vor stimula antreprenoriatul și vor crea noi locuri de muncă. Astfel, românii valoroşi din străinătate vor avea posibilitatea să își folosească cunoştințele și experiențele dobândite în afara țării şi să le pună în practică la ei acasă, sprijiniți de alți români, cei de la Power Net Consulting.
“Ideea proiectelor a pornit de la experiența proprie, de fost român din Diaspora întors acasă cu know-how îmbunătățit, iar când am văzut că există deschidere și din partea autorităților de a face ceva în acest sens, ne-am decis să ne implicăm și să sprijinim repatrierea românilor plecați în afara țării. Satisfacția construirii unor structuri utile și funcționale acasă, este o motivație puternică, care aduce șanse în plus proiectelor de dezvoltare antreprenorială în România, a declarat Ruxandra Stănică, coordonatorul proiectelor.”
Cele două proiecte beneficiază de o finanțare totală în valoare de peste trei milioane de euro și se adresează unui public țintă de 420 de persoane. Activitățile proiectelor vizează formare antreprenorială, aplicarea pentru o finanțare de 40.000 euro și asistență pentru dezvoltarea planurilor de afaceri.
Afacerile pe care trebuie să le dezvolte cei interesați de aceste programe pot fi în orice domenii nonagricole și vor fi inființate în mediul urban în toate regiunile de implementare din România, cu exceptia Bucuresti-Ilfov. Persoanele interesate trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în grupul țintă și a experienței sau studiilor în străinătate în domeniul în care intenționează să-și deschidă afacerea. Accentul proiectului va fi pus pe românii din Spania, Italia, Franța, Germania, Belgia, Marea Britanie, putând însă participa și români din alte state.
Prin cele două proiecte, Power Net Consulting continuă astfel acțiunile dedicate dezvoltării antreprenoriale a românilor din Diaspora și din țară.

Related posts

Autostrada Sebeș -Turda, gata în 2020

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania încheie un parteneriat cu Morphosis Capital pentru a finanţa IMM-uri româneşti

redactia

Universitatea Transilvania din Brașov a primit ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de „Ofițer” din partea Președintelui României

redactia

Patru noi proiecte cu finanțare europeană, câștigate de Consiliul Județean Cluj

Stefana Muresan

Credite garantate de stat, dobândă zero, plafon de un miliard de lei

redactia

Proiect transfrontalier de turism în Maramureș

Nora Dumitrescu

Proptech Demo Day

Ligia Voro

UMFST din Târgu Mureș – într-o nouă clasificare mondială de prestigiu

Ligia Voro

Lucrările la Podul Gilău, aproape de final

redactia

Sprijin de 16.5 mil. lei pentru Patria Bank şi OMRO

Ionel Albu

Centura de Sud a Timișoarei are castigator. Lucrările încep în 2019

Stefana Muresan

Alte 30 de autobuze Mercedes cu dotări de ultimă generație, puse în circulație la Cluj-Napoca. Investiție de peste 62 mil. lei

redactia

Anuarul de real estate al României, la Expo Real Munich 2018

redactia

Biletele la Untold 2020 vor putea fi folosite la următoarele ediții

Nora Dumitrescu

Cădere istorică pentru prețul petrolului: s-a prăbuşit la 30 de dolari pe baril

Papuc Irina

Producătorul de ţevi TenarisSilcotub investeşte 1 mil. dolari pe an pe programe de educaţie socială

Stefana Muresan

„Ghidul celor mai bune practici privind comunicarea în relația cu investitorii” by BVB

Ligia Voro

Coaliția pentru Dezvoltarea României, solicitare de reanalizare a măsurilor din Ordonanța de Urgență 114/2018

redactia

Povestea certificarii europene a Salamului de Sibiu

Ionut Oprea

Mobila pictată în Transilvania a ajuns în toată lumea: transformă o casă banală într-un muzeu

Stefana Muresan

One Cotroceni Park, premieră pe piața bucureșteană

Ligia Voro

Harta salariilor pe judeţe în septembrie 2018. Clujul a depășit Timișul, pe fondul investiţiilor în sectorul IT

redactia

Primăriile primesc puteri suplimentare pentru exproprieri

Stefana Muresan

Sesiune regională de informare în cadrul programului “Dezvoltarea IMM-urilor din România”

Stefana Muresan

Leave a Comment