Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Străinii cumpără tot mai mult pământ în Arad

Numărul tranzacțiilor cu terenuri agricole s-a dublat în ultimul an, în județul Arad, unde au fost semnate peste 18.000 de contracte, multe dintre achiziții fiind făcute de către străini, care în acest moment ar controla aproximativ 20 la sută din suprafața arabilă a județului.
Terenuri din zona de șes a județului au fost vândute și cu 12.000 de euro hectarul, iar prețul mediu este de 7.000 de euro în județ, cu 15 la sută mai mare decât în 2016.
Reprezentanții Direcției Agricole Arad au declarat corespondentului News.ro, că de la apariția Legii 17/2014, care le dă posibilitatea străinilor să cumpere terenuri în România, peste 35.000 de tranzacții au fost înregistrate, din care mai mult de jumătate sunt cu cetățeni străini sau firme din afara țării.
Din aprilie 2016 și până la 31 iulie 2017, au fost înregistrare aproximativ 18.000 de tranzacții, adică mai multe decât în 2014 și 2015 la un loc (17.000 de tranzacții în cei doi ani).
Șeful Direcției pentru Agricultură a Județului Arad, Ioan Martin, a declarat pentru News.ro că numărul tranzacțiilor cu terenuri agricole ”a crescut spectaculos”, iar numai săptămâna trecută au fost înregistrate 446 de oferte de vânzare.
Conform estimărilor, 40.000 de hectare ar aparține acum străinilor. Suprafața deținută de străini nu a crescut la fel de mult ca numărul de contracte de vânzare-cumpărare pentru că o mare parte dintre tranzacții s-au făcut între cetățeni străini. În ceea ce privește suprafața arabilă controlată de străini, având în vedere că ei pot administra terenuri și fără să fie proprietari, aceasta ar putea ajunge la 70.000 de hectare, adică 20 la sută din terenurile agricole ale județului Arad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Power Net Consulting va sprijini românii din Diaspora să dezvolte afaceri în România

Articolul următor

Transgaz vrea să cumpere operatorul de transport gaze din Grecia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share