Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AFI Brașov Mall începe construcția cu 80% din spații deja alocate

 
Carrefour gourmet, un concept unic în zona de food printre principalii chiriași
AFI România anunță că negocierile privind închirierea spațiului în centrul comercial AFI Brașov au avansat, iar rata de alocare a atins deja pragul de 80%. AFI Brașov a obținut recent avizul de construcție și va fi cel de-al treilea centru comercial pe care AFI Europe îl dezvoltă în România. Centrul comercial va oferi o suprafață totală închiriabilă de 45.000 mp (160.000 GBA) la care se adaugă două turnuri de birouri Clasa A, pe o suprafață de 25.000 mp GLA. Valoarea totală estimată a investiției pentru centrul comercial și prima clădire de birouri este de peste 120 milioane de Euro.  Întregul proiect este dezvoltat pentru a primi certificarea LEED Gold pentru clădiri “verzi”.
Construcția noului proiect a demarat la începutul acestui an și, potrivit companiei, data de livrare este estimată pentru sfârșitul anului 2018 sau primul trimestru al anului 2019, în funcție de ritmul lucrărilor.
“AFI Brașov reprezintă un punct de referință în strategia noastră de dezvoltare. Dorim să oferim orașului Brașov și locuitorilor săi, dar și celor care vizitează această frumoasă destinație turistică, cel mai mare și mai modern centru comercial, situat în inima orașului. Suntem convinși că, odată finalizat, proiectul va deveni noul centru al orașului Brașov și va oferi o experiență memorabilă de shopping. Locația perfectă, conexiunea cu bulevardul principal, accesul facil dinspre toate zonele orașului și ieșirea spre București, alături de conexiunea rapidă la transportul public fac din acest proiect un mix excelent atât pentru shopping, divertisment și timp liber, cât și pentru a răspunde cerințelor comunității locale de business și companiilor de IT&C”, spune David Hay, CEO AFI Europe Romania.
„Proiectul va contribui la crearea a aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă în economia orașului, pe lângă noile clădiri de birouri de Clasă A care vor fi atractive pentru a găzdui companiile multinaționale din domeniul IT&C”, a adăugat Hay.
Mall-ul va avea două intrări principale, una dinspre cel mai mare bulevard al orașului
(B-dul 15 Noiembrie) și o a doua intrare din partea de sud a orașului. Suprafața totală va fi distribuită pe trei niveluri. Accesul la cele 1.700 de locuri de parcare de la nivelul -1 se va face cu ușurință prin oricare dintre intrări, iar la acestea se adaugă spații suplimentare și la alte niveluri, accesibile din trei direcții.    Situat chiar în inima orașului, AFI Brașov setează trendurile și devine mai mult decât un centru comercial.  Centrul comercial are ca ancoră Carrefour Gourmet pe o suprafață de 6.500 mp, ce aduce aici un concept inovator în domeniul gourmet, la care se adaugă branduri de top internaționale din zona de fashion, o zonă interactivă unică, ce vine cu un nou stil de „food court” ce cuprinde 12 tipuri diferite de restaurante și zone fast food.  Zona de cinema cu 10 săli la standarde VIP, un cazino pe 600 mp, 1.200 mp de spații de divertisment și bowling, teren de joacă și o mulțime de alte atracții pentru copii, restaurante, cafenele vor deveni o destinație de timp liber pentru vizitatorii mallului.
O zonă verde de 3.500 mp, de unde se poate admira frumusețea deosebită a Munților Carpați, va dispune de o terasă, un loc de joacă și zone de relaxare, cafenele și restaurante și va oferi vizitatorilor o nouă experiență a shoppingului modern și de calitate.
AFI Brașov este cel de-al treilea centru comercial AFI Europe dezvoltat în România, după AFI Cotroceni (90.000 mp GLA) în București și AFI Ploiești (34.000 mp GLA).
 
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.
Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
 
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Palace Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de 98%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, adăugând astfel încă o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați la suprafața totală închiriabilă a proiectului. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și un proiect de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi, o piață și un spațiu high tech de tip campus care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare. Faptul că acest parc de business este situat în zona centrală a Bucureștiului și nu în zona de periferie oferă proiectului un avantaj unic de interes pentru companiile multinaționale din România.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte, unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad. Cel de-al doilea, AFI City, va include un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BVB, profit net în creștere cu 180%, la 5,15 milioane lei, în primul semestru

Articolul următor

Bitdifender inchiriaza 9.267 mp in Orhideea Towers

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share