Compania Wizz Air, cea mai mare companie low cost din Europa Centrala si de Est, a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca va continua sa isi extinda operatiunile in capitala Moldovei si va adauga a doua aeronava Airbus A320 bazei de la Iasi, incepand cu luna aprilie 2018. Totodata, Wizz Air va lansa, de la Aeroportul Iasi, sase rute externe noi spre urmatoarele destinatii: EINDHOVEN (Olanda), BILLUND (Danemarca), DORTMUND (Germania), MALMO (Suedia), SALONIC (Grecia) si PARIS Beauvais (Franta).
Noile rute, alaturi de cresterea frecventelor pe rutele populare spre Milano (Bergamo), Tel Aviv si Roma (Fiumicino), sunt parte din programul de vara 2018 din Iasi.
In prezent, de la Aeroportul Iasi, se poate calatori, cu operatorul Wizz Air, spre urmatoarele orase: LONDRA(Luton), MILANO(Bergamo), VENETIA(Treviso), ROMA (Ciampino), CATANIA, BOLOGNA, LARNACA si TEL AVIV. Odata cu introducerea, de anul viitor, a noilor zboruri anuntate astazi, numarul rutelor deservite de compania Wizz Air, cu plecare de la /catre Aeroportul Iasi, va ajunge la 14.
Wizz Air a pus în vânzare zborurile din programul de vară 2018 pentru Iași. În următoarele două săptămâni, tarifele pentru sezonul de vară, inclusiv noile rute, vor fi disponibile exclusiv membrilor WIZZ Discount Club, iar de pe 25 august 2017 vor fi accesibile tuturor. Pasagerii care își planifică vacanțele sau un weekend prelungit din Iași pot descoperi din vara anului 2018, cele 14 destinații în 10 țări din Europa și în alte regiuni, cu tarife care pornesc de la 85 RON, inclusiv cele șase rute noi spre Eindhoven, Dortmund, Salonic, Billund, Malmö și Paris Beauvais.
Sorina RATZ, Communications Manager la Wizz Air, a declarat, in cadrul conferinței de presă: „Astăzi avem mai multe noutăți interesante pentru clienții noștri din regiunea Moldovei și ilustrăm încă o dată angajamentul Wizz Air pentru România. Suntem încântați că la un an de la deschiderea bazei de la Iași, continuăm să investim prin adăugarea celei de-a doua aeronave Airbus A320 care se va alătura flotei de la Iași în aprilie 2018 și va facilita mai multe noi locuri de muncă în cadrul Wizz Air, precum și alte 550 de posturi*** în aviație, turism și alte domenii conexe, în întreaga regiune. Prin creșterea capacității cu 70% în 2018, WIZZ oferă acum 14 rute de la Iași și aduce din ce în ce mai multe oportunități uimitoare clienților, pentru a călători cu cele mai mici tarife și experimenta serviciile de calitate Wizz Air de la bordul aeronavelor. Întreaga echipă WIZZ este nerăbdătoare să întâmpine pasagerii la bordul oricăreia dintre cursele mult așteptate spre Eindhoven, Dortmund, Salonic, Billund, Malmö și Paris.”
Alexandru ANGHEL, Directorul Aeroportului Internațional Iași a declarat: „Faptul că cel mai mare operator aerian low cost din Europa Centrală și de Est vine să își extindă baza la Iași demonstrează că am făcut progrese continue în toți acești ani. Am realizat o investiție importantă pentru comunitate, reușind să deschidem Iașul spre lume. Când o companie parteneră dorește să investească pe termen lung în orașul tău înseamnă că înțelege că acesta are un potențial însemnat de dezvoltare. Deschiderea noilor rute de la/către Iași, odată cu alocarea unei noi aeronave, este importantă nu doar pentru evoluția aeroportului nostru, ci și pentru întreaga regiune de Nord-Est. Pe orice aeroport, o bază aeriană reprezintă fundația afacerii companiei și, deci, garanția dezvoltării economice a zonei noastre. Nu putem vorbi de dezvoltare cu adevărat dacă nu reușim să creăm legături directe cu cât mai multe zone, răspunzând unor cerințe diverse. Noile rute anunțate de partenerul nostru Wizz Air le oferă posibilitatea celor care aleg serviciile Aeroportului Iași, să călătorească în Suedia, Olanda și Danemarca, destinații pe care nu le-am acoperit până în acest moment. De altfel, strategia noastră de dezvoltare urmărește realizarea unor legături cu țările nordice, unde există numeroase comunități de cetățeni din regiunea Moldovei, iar aceste rute directe, de la Aeroportul Iași, sunt pentru ei o oportunitate fantastică de a-și reuni familiile mai des și mai facil, călătorind cu avionul. De asemenea, este important că există interes inclusiv pentru rute deservite de alte companii, semn că cererea este mare pentru anumite destinații, iar concurența între companii este absolut firească. Mulțumim, pe această cale, partenerului nostru Wizz Air, pentru încrederea acordată și deschiderea privind continuarea unei investiții benefice pentru comunitatea noastră”.
Maricel POPA, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat: „Suntem extrem de incantati ca Aeroportul Iasi, principalul motor de dezvoltare economica locala si regionala, prezinta in continuare un interes deosebit pentru operatorii aerieni. De la anul, din capitala Moldovei, pasagerii au ocazia sa calatoreasca spre 29 de destinatii. Vorbim de un numar impresionant de rute, ceea ce inseamna ca ne asteptam la un numar tot mai mare de calatori in urmatorii ani. Din datele raportate de Aeroportul Iasi, pentru a doua luna consecutiv (luna iulie 2017), traficul a depasit 100.000 de calatori, iar de la inceputul anului si pana in prezent, s-au inregistrat 623.900 de pasageri, cu 43 de procente mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta crestere spectaculoasa ne bucura, dar in acelasi timp ne obliga sa dezvoltam infrastructura actuala. Dorim sa continuam dezvoltarea aeroportului, prin realizarea unui nou terminal, pista si platforma extinsa, o zona cargo, precum si o unitate de mentenanta a aeronavelor de mare capacitate. De asemenea, avem in vedere amenajarea, de luna viitoare, a unei parcari pentru microbuzele ce vor transporta la/de la Aeroportul Iasi pasageri din celelalte judete ale Moldovei”.
Operațiunile Wizz Air, cu o dezvoltare rapidă în România, vor continua să stimuleze economia locală, la fel cum au făcut-o în ultimii 10 ani, crescând forța de muncă în industria aviatică și în sectorul de turism din România, facilitând mai mult de 5.700 de locuri de muncă, anul acesta, în industrii conexe în toată țara. În 2018, WIZZ oferă în total mai mult de 9,2 milioane de locuri la vânzare de la 10 aeroporturi din România, pe 142 de rute, spre 20 de țări. Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air va avea anul viitor 24 de aeronave alocate bazelor din țară, inclusiv 7 Airbus A321 noi, ultraeficiente, cu 230 de locuri, și va lucra cu o echipă de peste 800 de angajați locali, orientați spre client.
Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 85 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 500 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 142 de destinaţii din 43 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 3.300 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 23,8 milioane de pasageri în anul fiscal ce s-a încheiat în 31 martie 2017. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Wizz Air a fost aleasă recent “Value Airline of the Year 2016” de editorii Air Transport World, una dintre cele mai importante reviste de aviație dar şi “Low Cost Airline of the Year” de către Centrul pentru aviaţie (CAPA), furnizor important de informaţii şi analize despre industria aeronautică.
Citește și:
Țintă 2030: Brașov „oraș unicorn”
Asociația ProAfaceri România a primit premiul „Excelență în susținerea dezvoltării antreprenorilor” la Gala Excelenței în Afaceri, conferit de…
6 iulie 2025
Clusterele au întâlnit Regiunile la Cluj
Peste 300 de participanți din 25 de țări s-au reunit, între 1 și 2 iulie, la Cluj-Napoca, pentru…
6 iulie 2025
Conexiuni și lecții de business: eveniment special la Incubatorul CRESC Oradea Mare
Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare a reunit joi, 3 iulie 2025, reprezentanții unora dintre companiile reprezentative din…
5 iulie 2025
Spitalul Județean Bihor, un exemplu de performanță și autonomie financiară
Vineri, 4 iulie 2025, ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a efectuat o vizită de lucru la Spitalul Clinic Județean…
4 iulie 2025
Universitatea Tehnică din Cluj a lansat un monopost electric
Mașina concepută de echipa de Formula Student a UTCN s-a înscris la o competiție din Germania, pe circuitul…
4 iulie 2025
Cameră hiperbară de 1,3 milioane €, instalată la Spitalul de Recuperare Cluj
Singurul sistem de acest fel dintr-o unitate medicală publică din țară e cumpărat cu bani europeni, prin Planul…
4 iulie 2025
Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai și Palo Alto Networks
Colaborarea cu liderul mondial în securitate cibernetică (CS) se va reflecta în formarea academică, programele de licență, masteratul…
4 iulie 2025
Lifeart răcorește marile festivaluri din România!
Lifeart Distribuție, companie românească specializată în soluții profesionale de tratare a aerului, cu peste 18 ani de experiență,…
4 iulie 2025
Investiții
Spitalul Județean Bihor, un exemplu de performanță și autonomie financiară
Vineri, 4 iulie 2025, ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a efectuat o vizită de lucru la Spitalul Clinic Județean…
4 iulie 2025
7 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la Inelul Metropolitan de Nord
Joi, 3 iulie 2025, ora 15:00 a fost termenul limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate…
4 iulie 2025
La Oradea începe construcția pasajelor supraterane la ieșirile spre Cluj și Satu Mare
Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractele pentru execuția a două pasaje rutiere supraterane, la ieșirea…
3 iulie 2025
Reșițenii cu tunurile pe Guvern: când se redeschide Arsenal Reșița?
Încă din prima zi de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, jurnaliștii din Banat au sărit cu tunurile pe…
3 iulie 2025
DP World lansează în România primul scanner tip drive-through din CEE
Scannerul îmbunătățește securitatea și eficiența activității comerciale în România, iar, în plus, oferă predictibilitate business-urilor pe lanțurile de…
3 iulie 2025
Parcurile PSI din Bihor, deschise pentru business: licitații în Aleșd, Beiuș, Ștei și Marghita
Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de luni, 30 iunie 2025, procedura de concesionare prin licitație…
2 iulie 2025
Aquaparkul Nymphaea investește 4,08 milioane lei pentru atragerea vizitatorilor
Un bazin de înot, un tun cu spumă cu efect de jet, destinat activităților recreative, o mașină de…
1 iulie 2025
Afaceri de peste 9 miliarde de lei, derulate de primele 10 companii din Satu Mare
La 9.181,25 milioane de lei se ridică cifra de afaceri cumulată a primelor zece firme din județul Satu…
30 iunie 2025
Infrastructură
7 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la Inelul Metropolitan de Nord
Joi, 3 iulie 2025, ora 15:00 a fost termenul limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate…
4 iulie 2025
Primul drum expres din Cluj va avea parapet dublu New Jersey
Acest sistem este mult mai robust și mai ușor de întreținut decât cel din metal și a început…
3 iulie 2025
La Oradea începe construcția pasajelor supraterane la ieșirile spre Cluj și Satu Mare
Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractele pentru execuția a două pasaje rutiere supraterane, la ieșirea…
3 iulie 2025
Parcurile PSI din Bihor, deschise pentru business: licitații în Aleșd, Beiuș, Ștei și Marghita
Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de luni, 30 iunie 2025, procedura de concesionare prin licitație…
2 iulie 2025
Dealurile Transilvaniei, sperietoarea “drumarilor”
Alunecările de teren sunt cel mai des invocate de administrație pentru întârzierile de 10-15 ani în concretizarea autostrăzilor,…
1 iulie 2025
Hidronic, povestea unei companii din Cluj-Napoca care mișcă apa și transformă comunitățile.
Hidronic a început cu ambiția de a construi local ceea ce alții aduceau din afară. Astăzi, compania este…
27 iunie 2025
Incursiune în istoria Inteligenței Artificiale
„Aducem 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̗𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ mai aproape, în Regiunea Vest” a fost sloganul impus de ADR Vest, aceștia reușind ca…
26 iunie 2025
Se deschide complet Inelul Rutier Metropolitan Oradea – a doua centură a Oradiei
Cei care călătoresc dinspre Arad spre Cluj Napoca nu vor mai trebui să treacă pe Centura Oradiei. La…
25 iunie 2025
Turism
7 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la Inelul Metropolitan de Nord
Joi, 3 iulie 2025, ora 15:00 a fost termenul limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate…
4 iulie 2025
Maramureșul cere pădurile de pe traseul mocăniței. “Pierdem 100.000 de turiști”
Administrația județeană vrea să preia administrarea Văii Vaserului de la Romsilva și să o transforme în zonă protejată…
3 iulie 2025
Parc botanic cât un cartier lângă Băile Figa. Proiecte de 70 mil. € la Beclean
Grădina Urbană Transilvania (GUT) și parcul de specializare inteligentă se numără printre marile investiții programate în orașul din…
1 iulie 2025
„Festivalul Părădăicilor” de la Macea: gust autentic și tradiție locală
Evenimentul ajuns la a XV-a ediție devine un model de dezvoltare rurală prin promovarea produselor locale, implicarea comunității…
1 iulie 2025
Aquaparkul Nymphaea investește 4,08 milioane lei pentru atragerea vizitatorilor
Un bazin de înot, un tun cu spumă cu efect de jet, destinat activităților recreative, o mașină de…
1 iulie 2025
Comisia Europeană a făcut team building pe Via Transilvanica
Vicepreședintele instituției, Roxana Mînzatu, a participat, în județul Bistrița-Năsăud, la o dezbatere despre mediul rural și a inaugurat…
30 iunie 2025
Fostul ministru MIPE, Marcel Boloș, s-a întors director general la ADR Nord – Vest
Marcel Boloș, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) s-a întors, cu gânduri mari, pe poziția de…
27 iunie 2025
Se deschide complet Inelul Rutier Metropolitan Oradea – a doua centură a Oradiei
Cei care călătoresc dinspre Arad spre Cluj Napoca nu vor mai trebui să treacă pe Centura Oradiei. La…
25 iunie 2025
Educație
Conexiuni și lecții de business: eveniment special la Incubatorul CRESC Oradea Mare
Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare a reunit joi, 3 iulie 2025, reprezentanții unora dintre companiile reprezentative din…
5 iulie 2025
Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai și Palo Alto Networks
Colaborarea cu liderul mondial în securitate cibernetică (CS) se va reflecta în formarea academică, programele de licență, masteratul…
4 iulie 2025
900 de copii din România, sprijiniți pentru educație și dezvoltare socio-emoțională
În anul școlar 2024–2025, Fundația Regală Margareta a României a oferit sprijin educațional, material, social și emoțional pentru…
3 iulie 2025
Rețeaua, valoarea în business și cinnamon rolls, într-un eveniment marca Sibiu IT Cluster
Într-un mediu economic aflat în continuă transformare, succesul unei afaceri nu mai poate fi separat de formarea profesională…
2 iulie 2025
Clujul scoate de la buget 16 milioane € pentru noul spital de copii
Banii din rectificarea bugetului propriu al instituției județene vor fi alocați de pentru continuarea alertă a lucrărilor la…
2 iulie 2025
Cărturești propune pentru RIVUS Cluj-Napoca cea mai mare librărie și cel mai nou concept edutainment din România
O mare varietate de cărți și produse de papetărie, cafenea și spații de joacă, ateliere creative și educaționale,…
1 iulie 2025
Începe admiterea la Universitatea din Oradea. În premieră, Învățământ dual
Universitatea din Oradea are alocate 2.020 de locuri bugetate pentru sesiunea de admitere 2025. Odată cu luna iulie…
1 iulie 2025
Alba va avea un campus de învățământ profesional de 20 milioane €
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va oferi programe de inginerie mecanică și economică industrială, dar și de tehnologia construcțiilor…
30 iunie 2025
Zi de Zi știri economice:
