Infrastructura Ultimele stiri

Wizz Air, noi planuri de dezvoltare in Iasi

Compania Wizz Air, cea mai mare companie low cost din Europa Centrala si de Est, a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca va continua sa isi extinda operatiunile in capitala Moldovei si va adauga a doua aeronava Airbus A320 bazei de la Iasi, incepand cu luna aprilie 2018. Totodata, Wizz Air va lansa, de la Aeroportul Iasi, sase rute externe noi spre urmatoarele destinatii: EINDHOVEN (Olanda), ‪BILLUND (Danemarca), DORTMUND (Germania), MALMO (Suedia), SALONIC (Grecia) si PARIS Beauvais (Franta).
Noile rute, alaturi de cresterea frecventelor pe rutele populare spre Milano (Bergamo), Tel Aviv si Roma (Fiumicino), sunt parte din programul de vara 2018 din Iasi.
In prezent, de la Aeroportul Iasi, se poate calatori, cu operatorul Wizz Air, spre urmatoarele orase: LONDRA(Luton), MILANO(Bergamo), VENETIA(Treviso), ROMA (Ciampino), CATANIA, BOLOGNA, LARNACA si TEL AVIV. Odata cu introducerea, de anul viitor, a noilor zboruri anuntate astazi, numarul rutelor deservite de compania Wizz Air, cu plecare de la /catre Aeroportul Iasi, va ajunge la 14.
Wizz Air a pus în vânzare zborurile din programul de vară 2018 pentru Iași. În următoarele două săptămâni, tarifele pentru sezonul de vară, inclusiv noile rute, vor fi disponibile exclusiv membrilor WIZZ Discount Club, iar de pe 25 august 2017 vor fi accesibile tuturor. Pasagerii care își planifică vacanțele sau un weekend prelungit din Iași pot descoperi din vara anului 2018, cele 14 destinații în 10 țări din Europa și în alte regiuni, cu tarife care pornesc de la 85 RON, inclusiv cele șase rute noi spre Eindhoven, Dortmund, Salonic, Billund, Malmö și Paris Beauvais.
Sorina RATZ, Communications Manager la Wizz Air, a declarat, in cadrul conferinței de presă: „Astăzi avem mai multe noutăți interesante pentru clienții noștri din regiunea Moldovei și ilustrăm încă o dată angajamentul Wizz Air pentru România. Suntem încântați că la un an de la deschiderea bazei de la Iași, continuăm să investim prin adăugarea celei de-a doua aeronave Airbus A320 care se va alătura flotei de la Iași în aprilie 2018 și va facilita mai multe noi locuri de muncă în cadrul Wizz Air, precum și alte 550 de posturi*** în aviație, turism și alte domenii conexe, în întreaga regiune. Prin creșterea capacității cu 70% în 2018, WIZZ oferă acum 14 rute de la Iași și aduce din ce în ce mai multe oportunități uimitoare clienților, pentru a călători cu cele mai mici tarife și experimenta serviciile de calitate Wizz Air de la bordul aeronavelor. Întreaga echipă WIZZ este nerăbdătoare să întâmpine pasagerii la bordul oricăreia dintre cursele mult așteptate spre Eindhoven, Dortmund, Salonic, Billund, Malmö și Paris.”
Alexandru ANGHEL, Directorul Aeroportului Internațional Iași a declarat: “Faptul că cel mai mare operator aerian low cost din Europa Centrală și de Est vine să își extindă baza la Iași demonstrează că am făcut progrese continue în toți acești ani. Am realizat o investiție importantă pentru comunitate, reușind să deschidem Iașul spre lume. Când o companie parteneră dorește să investească pe termen lung în orașul tău înseamnă că înțelege că acesta are un potențial însemnat de dezvoltare. Deschiderea noilor rute de la/către Iași, odată cu alocarea unei noi aeronave, este importantă nu doar pentru evoluția aeroportului nostru, ci și pentru întreaga regiune de Nord-Est. Pe orice aeroport, o bază aeriană reprezintă fundația afacerii companiei și, deci, garanția dezvoltării economice a zonei noastre. Nu putem vorbi de dezvoltare cu adevărat dacă nu reușim să creăm legături directe cu cât mai multe zone, răspunzând unor cerințe diverse. Noile rute anunțate de partenerul nostru Wizz Air le oferă posibilitatea celor care aleg serviciile Aeroportului Iași, să călătorească în Suedia, Olanda și Danemarca, destinații pe care nu le-am acoperit până în acest moment. De altfel, strategia noastră de dezvoltare urmărește realizarea unor legături cu țările nordice, unde există numeroase comunități de cetățeni din regiunea Moldovei, iar aceste rute directe, de la Aeroportul Iași, sunt pentru ei o oportunitate fantastică de a-și reuni familiile mai des și mai facil, călătorind cu avionul. De asemenea, este important că există interes inclusiv pentru rute deservite de alte companii, semn că cererea este mare pentru anumite destinații, iar concurența între companii este absolut firească. Mulțumim, pe această cale, partenerului nostru Wizz Air, pentru încrederea acordată și deschiderea privind continuarea unei investiții benefice pentru comunitatea noastră”.
Maricel POPA, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat: „Suntem extrem de incantati ca Aeroportul Iasi, principalul motor de dezvoltare economica locala si regionala, prezinta in continuare un interes deosebit pentru operatorii aerieni. De la anul, din capitala Moldovei, pasagerii au ocazia sa calatoreasca spre 29 de destinatii. Vorbim de un numar impresionant de rute, ceea ce inseamna ca ne asteptam la un numar tot mai mare de calatori in urmatorii ani. Din datele raportate de Aeroportul Iasi, pentru a doua luna consecutiv (luna iulie 2017), traficul a depasit 100.000 de calatori, iar de la inceputul anului si pana in prezent, s-au inregistrat 623.900 de pasageri, cu 43 de procente mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta crestere spectaculoasa ne bucura, dar in acelasi timp ne obliga sa dezvoltam infrastructura actuala. Dorim sa continuam dezvoltarea aeroportului, prin realizarea unui nou terminal, pista si platforma extinsa, o zona cargo, precum si o unitate de mentenanta a aeronavelor de mare capacitate. De asemenea, avem in vedere amenajarea, de luna viitoare, a unei parcari pentru microbuzele ce vor transporta la/de la Aeroportul Iasi pasageri din celelalte judete ale Moldovei”.
Operațiunile Wizz Air, cu o dezvoltare rapidă în România, vor continua să stimuleze economia locală, la fel cum au făcut-o în ultimii 10 ani, crescând forța de muncă în industria aviatică și în sectorul de turism din România, facilitând mai mult de 5.700 de locuri de muncă, anul acesta, în industrii conexe în toată țara. În 2018, WIZZ oferă în total mai mult de 9,2 milioane de locuri la vânzare de la 10 aeroporturi din România, pe 142 de rute, spre 20 de țări. Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air va avea anul viitor 24 de aeronave alocate bazelor din țară, inclusiv 7 Airbus A321 noi, ultraeficiente, cu 230 de locuri, și va lucra cu o echipă de peste 800 de angajați locali, orientați spre client.
Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 85 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 500 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 142 de destinaţii din 43 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 3.300 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 23,8 milioane de pasageri în anul fiscal ce s-a încheiat în 31 martie 2017. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Wizz Air a fost aleasă recent “Value Airline of the Year 2016” de editorii Air Transport World, una dintre cele mai importante reviste de aviație dar şi “Low Cost Airline of the Year” de către Centrul pentru aviaţie (CAPA), furnizor important de informaţii şi analize despre industria aeronautică.

Related posts

Colliers: Standardul WELL Health-Safety, noul must pentru clădiri

Ionut Oprea

Incubatorul de afaceri din Tetarom 1, mai mare cu 860 mp

Nora Dumitrescu

Cinci localități din Transilvania în top 10 cele mai îmbătrânite orașe

Ligia Voro

Cu aplicația DreamLab puteți ajuta la lupta împotriva cancerului la sân

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Covasna County – Land of Mansions

Transilvania Business

O nouă sondă în județul Satu Mare, energie electrică din apă termală

Stefana Muresan

L.I.F.T. 2019, prima conferință a creatorilor de conținut online din România

Ligia Voro

Autorizațiile de construire se dau mult mai repede la Cluj

Nora Dumitrescu

Coaliția pentru Dezvoltare a României, la pace cu Guvernul

Ligia Voro

Investiție de 15 milioane de euro în infrastructura verde din Craiova, finanțată de BERD

redactia

Primăria Cluj Napoca începe construcția la patru parkinguri, în același timp

redactia

Păltiniș: Abonamente gratuite pentru schiorii care vor folosi autobuzul în locul mașinii

redactia

Maramureșul se inspiră din modelul finlandez de gestionare a deșeurilor

Nora Dumitrescu

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

redactia

Scandia Food intră pe piața imobiliară și anunță intenția de a investi 30 de milioane de Euro într-un ansamblu rezidențial în Sibiu

Papuc Irina

Electric Castle debutează cu un nou record și o declarație de dragoste pentru zeci de mii de oameni

Stefana Muresan

AAGES, perfecțiune în domeniul încălzirii prin inducție

Tirdea Ionut

Astra Trans Carpatic introduce trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov

redactia

Primăria Sibiu și Spitalul de Pediatrie atrag fonduri europene pentru dotarea Spitalului în lupta cu COVID

Papuc Irina

The 2018 Monaco Yacht Summit: Introducing new clientele to the superyacht world

redactia

Program pilot pentru extinderea rețelei de gaz din România, promis de ministrul Lucrărilor Publice

Papuc Irina

Universitarii de la Cluj se implică în agricultura inteligentă

Nora Dumitrescu

Pizzarotti, pe ultima sută a autostrăzii Sebeș – Alba Iulia

Nora Dumitrescu

Grupul feroviar Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, şi-a extins operaţiunile pe piaţa din Serbia

redactia

Leave a Comment