Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate a lansat Harta Proiectelor Smart City din România

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate a lansat Harta Proiectelor Smart City. Aceasta este disponibilă online la adresa: map.romaniansmartcity.ro. Harta Proiectelor Smart City este un program pilot, menit să identifice proiectele dezvoltate în cadrul conceptelor smart city și să monitorizeze proiectele propuse de autorități pentru tranziția către orașe inteligente.
În prima etapă, programul prezintă localizarea proiectelor smart city, pe teritoriul României, precum și informații despre acestea. Echipa de voluntari a ARSCM lucrează constant la actualizarea informațiilor, pe măsura primirii acestora de la autoritățile decidente, iar conform calendarului stabilit, cea de-a doua etapă, estimată pentru finalul anului 2017, va prezenta analize detaliate de la cei care le implementează, dar mai ales exemple de bună practică.
Harta Proiectelor Smart City este un instrument util, pus la dispoziție gratuit de către ARSCM, important atât pentru autoritățile abilitate pentru a-și prezenta soluțiile către cea mai importantă comunitate smart, cât și pentru a prezenta proiecte cu grad crescut de replicabilitate.
Exemple de proiecte analizate sunt: Sistem de monitorizare a traficului și alte soluții inteligente, Iluminat Inteligent, Monitorizarea calității aerului, Monitorizarea consumului de apă și pierderile din rețea, Soluție pentru analiza și raportarea veniturilor bugetare, Soluție de barometru public ce permite consultarea locuitorilor municipiului pe diverse teme, Aplicație pentru programare online a căsătoriilor, Integrarea sistemului de Dispecerat cu alte solutii mobile de raportare a incidentelor și altele.
Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate militează pentru o administrație transparentă și competitivă. Un prim set de concluzii asupra proiectelor smart city din România va fi prezentat la Predeal, între 22-24 septembrie 2017, cu ocazia lansării programului Caravana Smart City, alături de principalii factori de decizie din administrație.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

De la orașele inteligente, la geometria satului - ArchiTECHture Conference&Expo 2017

Articolul următor

Brașov: Tractorul U650 va fi comercializat din nou în România, la prețul de 16.000 de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share