Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate a lansat Harta Proiectelor Smart City. Aceasta este disponibilă online la adresa: map.romaniansmartcity.ro. Harta Proiectelor Smart City este un program pilot, menit să identifice proiectele dezvoltate în cadrul conceptelor smart city și să monitorizeze proiectele propuse de autorități pentru tranziția către orașe inteligente.
În prima etapă, programul prezintă localizarea proiectelor smart city, pe teritoriul României, precum și informații despre acestea. Echipa de voluntari a ARSCM lucrează constant la actualizarea informațiilor, pe măsura primirii acestora de la autoritățile decidente, iar conform calendarului stabilit, cea de-a doua etapă, estimată pentru finalul anului 2017, va prezenta analize detaliate de la cei care le implementează, dar mai ales exemple de bună practică.
Harta Proiectelor Smart City este un instrument util, pus la dispoziție gratuit de către ARSCM, important atât pentru autoritățile abilitate pentru a-și prezenta soluțiile către cea mai importantă comunitate smart, cât și pentru a prezenta proiecte cu grad crescut de replicabilitate.
Exemple de proiecte analizate sunt: Sistem de monitorizare a traficului și alte soluții inteligente, Iluminat Inteligent, Monitorizarea calității aerului, Monitorizarea consumului de apă și pierderile din rețea, Soluție pentru analiza și raportarea veniturilor bugetare, Soluție de barometru public ce permite consultarea locuitorilor municipiului pe diverse teme, Aplicație pentru programare online a căsătoriilor, Integrarea sistemului de Dispecerat cu alte solutii mobile de raportare a incidentelor și altele.
Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate militează pentru o administrație transparentă și competitivă. Un prim set de concluzii asupra proiectelor smart city din România va fi prezentat la Predeal, între 22-24 septembrie 2017, cu ocazia lansării programului Caravana Smart City, alături de principalii factori de decizie din administrație.
Citește și:
S-a semnat contractul de finanțare pentru spitalul de boli infecțioase de la Oradea
Proiectul spitalului ultramodern de boli infecțioase de pe strada Vlădeasa intră în linie dreaptă. Marți, 5 decembrie, primarul…
6 decembrie 2023
Din 2024, de la Oradea vor fi operate patru zboruri pe săptămână spre Varșovia
Aeroportul din Varșovia este cel mai mare hub aerian din Europa central-estică, având conexiuni către Statele Unite, Canada,…
6 decembrie 2023
Managerul fabricii Bosch din Cluj devine profesor onorific al Universității Tehnice
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) i-a acordat titlul de profesor onorific lui Huseyin Ozmeral, Senior Vice President, General…
6 decembrie 2023
25 de ani de dezvoltare regională în România, celebrați la Timișoara
20 de miliarde de euro este suma care a fost gestionată de cele opt ADR-uri din România, în…
6 decembrie 2023
Hibrizii Pioneer – stabilitate și adaptabilitate
Un subiect foarte des discutat si vehiculat în sfera agricolă este sensibilitatea porumbului la condițiile de climă și…
6 decembrie 2023
Angajații IMM-urilor din Cluj se perfecționează în inteligența artificială
40 de salariați ai unor întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din județ au demarat astfel de cursuri cu…
6 decembrie 2023
Muzeul Regele Ferdinand, aniversat printr-o monedă de argint
Moneda aniversară va putea fi cumpărată de către pasionații de numismatică de la sucursalele BNR din Cluj sau…
6 decembrie 2023
Clădirea Anatomia, mai aproape de reabilitare. A fost stabilit statutul parcelei
Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat un proiect de hotărâre ce vine în sprijinul Universității de Medicină și…
6 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
