Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Preh, peste 1.000 de angajați la Ghimbav și continuă angajările

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 76,9 milioane de euro, mai mult cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Compania a bugetat pentru acest an afaceri totale de 157 milioane de euro, după ce a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 150 milioane de euro (673,3 milioane de lei), potrivit site-lui Ministerului de Finanţe.
Germanii deţin pe piaţa locală o fabrică în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, unde sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor. În primul trimestru din acest an, compania a deschis un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, unde produce „componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor“.
Anul trecut germanii au finalizat investiţii de 11 milioane de euro în linii de asamblare, maşini de injectare mase plastice, linie SMT (Surface Mount Technology – maşini automate de populat plăci cu componente electronice), echipamente hardware şi software, dar şi în alte echipamente necesare utilării noii hale de producţie, cu o suprafaţă de 13.000 mp.
Programul de devoltare continuă în acest an cu investiţii de 11 milioane de euro, urmând să fie complet finalizat în 2019, când compania Preh România a estimat că va ajunge la 1.400 de angajaţi şi afaceri de peste 200 milioane de euro, potrivit unor informaţii anterioare.
Germanii dispun la Ghimbav de o suprafaţă de producţie şi depozitare de peste 10.000 mp, la care s-a adăugat în 2016 nouă unitate de 13.000 mp. Noua unitate este destinată producţiei de circuite electronice (Surface Mount Technology), care vor creşte valoarea produsului finit, conform companiei.
La fabrica Preh din Ghimbav sunt produse componente auto pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes. În 2016, capacitatea de producţie a fabricii Preh a crescut cu un milion de piese faţă de anul anterior, ajungându-se la o capacitate de 10 milioane de piese pe an.
Compania a ajuns la peste 1.070 de angajaţi, după ce în primele şase luni au fost recrutaţi 210 oameni. Germanii intenţionează să mai angajeze încă 100 de oameni până la finalul acestui an, scrie bizbrasov.ro.
Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni.
Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IAR Braşov - grad de încărcare a capacităţilor de producţie de 118% și profit semestrial net de 14,9 milioane lei

Articolul următor

Piata tranzactiilor de investitii din Romania a crescut cu 43%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share