București Real Estate Ultimele stiri

Piata tranzactiilor de investitii din Romania a crescut cu 43%

Piata tranzactiilor de investitii din Romania a crescut cu 43% in prima jumatate a acestui an, atingand o valoare de aproximativ 530 de milioane de euro, fiind impulsionata in special de tranzactiile cu portofolii de retail, potrivit unui studiu realizat de Cushman & Wakefield Echinox.
Astfel, in primele sase luni au fost consemnate nu mai putin de sase tranzactii care au implicat portofolii de spatii comerciale, amintind aici participatia de 50% achizitionata de grupul Atterbury din patru centre comerciale Iulius Mall, achizitiile grupului Mitiska (50% dintr-un portofoliu de opt parcuri comerciale, respectiv un portofoliu format din alte 11 parcuri comerciale), vanzarea ultimelor patru spatii in care mai functionau hipermarketuri Real, vanzarea spatiilor Praktiker din Ploiesti si Constanta, respectiv vanzarea spatiilor XXL  Megadiscount din Sibiu si Galati.
Aceste tranzactii au venit pe fondul unei evolutii pozitive a economiei, in general, si a consumului, in particular, in conditiile in care PIB-ul Romaniei a inregistrat in primele sase luni ale anului o crestere record la nivelul Uniunii Europene de 5,8%, in timp ce comertul cu amanuntul a avansat cu 7,3%, dupa un an 2016 cu o evolutie spectaculoasa in care a fost consemnat un plus de 13,5%.
Piata din Bucuresti a atras doar 24% din volumul total de investitii, in Capitala fiind tranzactionate in special cladiri de birouri, precum Green Court C, Polona Business Center, ART Business Center 7 sau Cascade Offices.
In afara Bucurestiului, pe langa proprietatile de retail au fost tranzactionate spatii logistice si industriale in preajma oraselor Sibiu si Pitesti.
Tim Wilkinson MRICS, Partner, Capital Markets: “Exista o evidenta schimbare pozitiva cu privire la interesul investitorilor fata de activele imobiliare, in special de la inceputul anului 2017. Acest fapt va aduce o lichiditate suplimentara in piata, dar nu va avea un impact asupra randamentelor pe termen scurt, in conditiile in care investitorii sunt in continuare foarte atenti in procesul de selectie a activelor tinta.”
Printre jucatorii noi intrati in piata locala in prima jumatate a acestui an pot fi mentionati sud-africanii de la Atterbury, al patrulea grup din Africa de Sud care intra pe piata imobiliara din Romania, si Hili Properties, grup care si-a facut intrarea prin achizitia cladirii ART Business Center 7 din nordul Capitalei.
 Cushman & Wakefield Echinox este afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield in Romania, detinut si operat independent. Echipa de peste 50 de profesionisti si colaboratori ofera o gama completa de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor si chiriasilor pe toate segmentele pietei imobiliare, inclusiv pe piata rezidentiala.
 
Cushman & Wakefield este unul dintre liderii globali in domeniul serviciilor imobiliare comerciale, ajutandu-si clientii sa transforme modul in care oamenii lucreaza, cumpara si traiesc. Cei 43.000 de angajati ai companiei din mai mult de 60 de tari furnizeaza perspective locale si globale, reusind sa creeze o valoare semnificativa pentru proprietarii si investitorii din intreaga lume. Cushman & Wakefield se pozitioneaza printre cele mai mari firme care ofera servicii imobiliare, avand venituri de 5 miliarde de dolari in cadrul serviciilor principale ale companiei: inchirieri, gestionarea activelor, piete de capital, administrarea proprietatilor (numit C&W Services), servicii globale de administrare, gestionarea investitiilor (numit DTZ Investors), servicii de proiect si de dezvoltare, reprezentarea chiriasilor, evaluare si consultanta.
 
 

Related posts

Hotelul DoubleTree, reamenajat în pandemie

Nora Dumitrescu

B | Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

Grupul german Kärcher a realizat aspiratoare de 60 mil. euro la Curtea de Argeş

redactia

Compania americană Grandstream, oficial pe piața din România

Ligia Voro

Oradea va construi apartamente pentru angajații companiilor din Parcul Industrial

Traian Dan

Ariston Thermo Romania: Mai putin de 10% dintre romani fac revizia tehnica anuala a centralelor termice

Papuc Irina

UAMT Golf Cup 3’rd Edition

Ligia Voro

S IMMO AG: Sun Plaza in Bucharest extended

Ionut Oprea

Schimbare la conducerea Ursus: vine Barnett, Constantinescu pleacă

Nora Dumitrescu

Tur de forță al Uniunii Naționale a Patronatului Român în Parlament

Traian Dan

EPP propune o strategie cu ținte clare, asumată de Comisia Europeană, pentru susținerea companiilor mici și mijlocii

Nicolae Pop

Banca Mondială: Braşovul are cea mai bună infrastructură urbană din ţară

Stefana Muresan

Comunicat privind demararea proiectului: Realizare platformă multimedia ”ARDEAL24.RO” – Ziar Regional Online

Nicolae Pop

The event for Superyacht Owners

Ionut Oprea

FOTO: TAGRO made by IRUM, primul tractor agricol românesc, prezentat oficial

redactia

Informaticienii din Transilvania, recrutați de grupul Metro

Nora Dumitrescu

Directorul CNAIR: În 2018 se vor finaliza „cu siguranţă” lucrările la 60 de kilometri de autostradă

Stefana Muresan

Imobil rezidențial cu 15 etaje, dezvoltat de Studium Green, în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

ATP Exodus va face verificări gratuite mașinilor din lupta cu coronavurusul

Nora Dumitrescu

1.500 de apartamente și un posibil centru de afaceri, proiecte Profitec, în spatele mall-ului NEPI din Târgu Mureș

Ligia Voro

B | Cursuri pentru invatatori si consilieri scolari

Timișul, hub regional în domeniul distribuției de gaze naturale. Transgaz investește aproape 50 mil. euro într-o conductă de gaze spre Serbia

redactia

Peste un milion de puieți forestieri plantați de Direcția Silvică Bihor

Traian Dan

Wetterbest lansează SUPREM50: protecția pentru acoperiș cu cea mai mare rezistență la coroziune și raze UV  

Ligia Voro

Leave a Comment