București Real Estate Ultimele stiri

CTP pregătește obținerea certificării BREEAM

 CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, investește în spații de ultimă generație, stabilind noi standarde de calitate pe piața logistică autohtonă. În prezent, compania se pregătește pentru obținerea certificării BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru parcul logistic CTPark Bucharest West. Certificarea internațională BREEAM va reflecta normele de sustenabilitate peste nivelul actual al pieței după care sunt construite depozitele CTP.
Ca o continuare firească a eforturilor companiei de a scădea impactul asupra mediului și de a oferi chiriașilor săi cel mai înalt grad de eficiență energetică, CTP investește peste 3 milioane de euro numai în modernizarea sistemului de iluminare, în scopul reducerii consumului de energie în CTPark Bucharest West. Acest lucru s-a realizat prin introducerea tehnologiei Smart LED atât în interiorul clădirilor, cât și în exteriorul acestora, pe suprafața întregului parc. Din investiția totală, 650.000 de euro au fost destinați modernizării iluminării celor 5 depozite pe care CTP le-a preluat odată cu achiziționarea parcului industrial CTPark Bucharest West. Aceste depozite au fost complet modernizate pentru a beneficia de caracteristici unice care se vor reflecta în reduceri semnificative ale consumului de energie pentru chiriași. Restul investiției este destinată implementării celui mai performant sistem de iluminare în depozitele noi, construite în extinderea parcului, din care, în momentul de față două sunt deja date în folosință, iar două sunt în curs de finalizare. Valoarea investiției în tehnologia Smart LED pentru clădirile noi se ridică, până în prezent, la circa 1 milion de euro.
 Investiția de 3 milioane de euro va genera o scădere cu 30% a consumului de energie, această economisire fiind un enorm avantaj pentru chiriași. În plus, spațiile beneficiază de sisteme de ventilație de ultimă generație, echipamente speciale de aer condiționat și sisteme de impermeabilizare care cresc gradul de eficiență energetică a clădirilor.
Certificarea BREEAM pentru activele logistice este o noutate în România și reprezintă încă o dovadă a angajamentului CTP de a asigura cel mai bun mediu de lucru pentru clienții săi, alături de cel de a scădea costurile pe termen lung la consumul de utilități și de creștere a eficienței energetice a depozitelor. Specificațiile clădirilor sunt peste standardele pieței: grosimea mai mare a pereților (15 centimetri) și a tavanului (24 centimetri) – trăsătură unică pe piața logistică din România; sistemul de încălzire / răcire inteligent, care păstrează temperatura optimă în depozite pe tot parcursul anului – 14 – 15 grade în timpul iernii și 22 de grade vara, în condiții de maximă eficiență, precum și luminatoarele din tavane, toate acestea contribuie la reducerea semnificativă a consumurilor și costurilor cu energia. Astfel, certificarea BREEAM va veni și ca o recunoaștere a calității deosebite a materialelor și sistemelor folosite de CTP.
“Ne-am propus să stabilim noi standarde de calitate pentru sectorul logistic din România, unde certificările pentru construcții verzi nu reprezintă o practică prea întâlnită. CTP nu va deveni doar proprietarul de parcuri logistice și industriale cu cea mai mare suprafață și cu cel mai accelerat ritm de creștere din țară, dar și primul care să le ofere chiriașilor săi depozite care încorporează tehnologii ale viitorului, fiind recunoscute internațional prin certificarea BREEAM”, a declarat Ana Dumitrache Country Head al CTP România.
BREEAM este cel mai important program internațional de certificare a performanței ecologice a clădirilor și este folosit pentru proiecte de planificare generală, infrastructură și clădiri. Această metodă măsoară gradul de sustenabilitate într-o serie de categorii ce variază de la energie la ecologie.
CTP, în calitate de proprietar pe termen lung al clădirilor, a implementat la nivel internațional în tot portofoliul său măsuri destinate eficientizării energetice și economisirii resurselor. Toate materialele folosite la construirea depozitelor sunt achiziționate de la furnizori certificați ISO. Parcurile dezvoltate de companie au prevăzute, în jurul clădirilor, spații verzi generoase care asigură prezervarea ecosistemelor naturale. Emisiile poluante scăzute și folosirea în cantități extrem de reduse a agenților frigorifici dăunători, plasează depozitele CTP foarte sus într-un top al spațiilor industriale “verzi”.
 
CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală si de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 3,9 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 60 de puncte strategice.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 615.000 m² suprafață închiriabilă situați în opt orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara și Turda.
 
 

Related posts

Aeroportul Oradea: Investitii pentru orizonturi largi si senine

Ionut Oprea

Programul Smart Start USA: companiile românești au la dispoziție 500 mil. dolari

redactia

Sute de mașini abandonate vor fi ridicate la Baia Mare

Nora Dumitrescu

Antrepriză de construcţii la nivelul CNAIR care va prelua şantierele rezultate în urma unor rezilieri

Stefana Muresan

Ardealul, campionul tăierilor ilegale de lemn

Nora Dumitrescu

Coaliția pentru Dezvoltarea României, scrisoare deschisă adresată premierului Dăncilă

redactia

Adunările acționarilor Transgaz, fără cvorum

Ligia Voro

Businessmenii din Maramureș vor să schimbe legislația privind telemunca

Nora Dumitrescu

Coaliția pentru Dezvoltarea României, îngrijorată de noua Lege a dialogului social

Ligia Voro

Primăria Brașov a demarat procedurile pentru Spitalul Regional, investiție de 250 mil. euro

redactia

“Fiscal do’s and don’ts when working with inter-company/group transactions”

Transilvania Business

DTZ Echinox: 2016, an cu livrari record

Ionut Oprea

Producătorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo din Arad, parteneriat financiar de 14 milioane de euro cu EximBank

Stefana Muresan

Ferma Recea Cristur: “Suntem refuzați de supermarketuri”

Nora Dumitrescu

Virtual Property Forum 2020 – the agenda for 9th of June

Ionut Oprea

Noul ambasador al Israelului la București, despre relația cu România : Un prieten adevărat, pe care putem să ne bazăm în cadrul UE

redactia

Clujul și Timișoara, cele mai eficiente orașe din România în lupta împotriva poluării

redactia

Proiect european de 7,9 mil. lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale la spitalul judeţean din Sfântu Gheorghe

Stefana Muresan

Ministerul Agriculturii analizează măsuri de plafonare a prețului la produsele de bază

redactia

Acțiunile Banca Transilvania, la maximul ultimilor ani

Stefana Muresan

Unifarm cumpără din Coreea de Sud 2 milioane de teste rapide pentru depistarea Covid-19

Papuc Irina

Patru noi proiecte cu finanțare europeană, câștigate de Consiliul Județean Cluj

Stefana Muresan

Piața investițiilor imobiliare: Dintr-o piață de 1 miliard de euro, investitorii români și-au luat partea leului

redactia

Itinera Spa va construi pasajul Oltenița

Ligia Voro

Leave a Comment