București Real Estate Ultimele stiri

CTP pregătește obținerea certificării BREEAM

 CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, investește în spații de ultimă generație, stabilind noi standarde de calitate pe piața logistică autohtonă. În prezent, compania se pregătește pentru obținerea certificării BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru parcul logistic CTPark Bucharest West. Certificarea internațională BREEAM va reflecta normele de sustenabilitate peste nivelul actual al pieței după care sunt construite depozitele CTP.
Ca o continuare firească a eforturilor companiei de a scădea impactul asupra mediului și de a oferi chiriașilor săi cel mai înalt grad de eficiență energetică, CTP investește peste 3 milioane de euro numai în modernizarea sistemului de iluminare, în scopul reducerii consumului de energie în CTPark Bucharest West. Acest lucru s-a realizat prin introducerea tehnologiei Smart LED atât în interiorul clădirilor, cât și în exteriorul acestora, pe suprafața întregului parc. Din investiția totală, 650.000 de euro au fost destinați modernizării iluminării celor 5 depozite pe care CTP le-a preluat odată cu achiziționarea parcului industrial CTPark Bucharest West. Aceste depozite au fost complet modernizate pentru a beneficia de caracteristici unice care se vor reflecta în reduceri semnificative ale consumului de energie pentru chiriași. Restul investiției este destinată implementării celui mai performant sistem de iluminare în depozitele noi, construite în extinderea parcului, din care, în momentul de față două sunt deja date în folosință, iar două sunt în curs de finalizare. Valoarea investiției în tehnologia Smart LED pentru clădirile noi se ridică, până în prezent, la circa 1 milion de euro.
 Investiția de 3 milioane de euro va genera o scădere cu 30% a consumului de energie, această economisire fiind un enorm avantaj pentru chiriași. În plus, spațiile beneficiază de sisteme de ventilație de ultimă generație, echipamente speciale de aer condiționat și sisteme de impermeabilizare care cresc gradul de eficiență energetică a clădirilor.
Certificarea BREEAM pentru activele logistice este o noutate în România și reprezintă încă o dovadă a angajamentului CTP de a asigura cel mai bun mediu de lucru pentru clienții săi, alături de cel de a scădea costurile pe termen lung la consumul de utilități și de creștere a eficienței energetice a depozitelor. Specificațiile clădirilor sunt peste standardele pieței: grosimea mai mare a pereților (15 centimetri) și a tavanului (24 centimetri) – trăsătură unică pe piața logistică din România; sistemul de încălzire / răcire inteligent, care păstrează temperatura optimă în depozite pe tot parcursul anului – 14 – 15 grade în timpul iernii și 22 de grade vara, în condiții de maximă eficiență, precum și luminatoarele din tavane, toate acestea contribuie la reducerea semnificativă a consumurilor și costurilor cu energia. Astfel, certificarea BREEAM va veni și ca o recunoaștere a calității deosebite a materialelor și sistemelor folosite de CTP.
“Ne-am propus să stabilim noi standarde de calitate pentru sectorul logistic din România, unde certificările pentru construcții verzi nu reprezintă o practică prea întâlnită. CTP nu va deveni doar proprietarul de parcuri logistice și industriale cu cea mai mare suprafață și cu cel mai accelerat ritm de creștere din țară, dar și primul care să le ofere chiriașilor săi depozite care încorporează tehnologii ale viitorului, fiind recunoscute internațional prin certificarea BREEAM”, a declarat Ana Dumitrache Country Head al CTP România.
BREEAM este cel mai important program internațional de certificare a performanței ecologice a clădirilor și este folosit pentru proiecte de planificare generală, infrastructură și clădiri. Această metodă măsoară gradul de sustenabilitate într-o serie de categorii ce variază de la energie la ecologie.
CTP, în calitate de proprietar pe termen lung al clădirilor, a implementat la nivel internațional în tot portofoliul său măsuri destinate eficientizării energetice și economisirii resurselor. Toate materialele folosite la construirea depozitelor sunt achiziționate de la furnizori certificați ISO. Parcurile dezvoltate de companie au prevăzute, în jurul clădirilor, spații verzi generoase care asigură prezervarea ecosistemelor naturale. Emisiile poluante scăzute și folosirea în cantități extrem de reduse a agenților frigorifici dăunători, plasează depozitele CTP foarte sus într-un top al spațiilor industriale “verzi”.
 
CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală si de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 3,9 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 60 de puncte strategice.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 615.000 m² suprafață închiriabilă situați în opt orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara și Turda.
 
 

Related posts

Chirurgul Victor Costache, deținătorul unui record mondial, repornește inimi la Sibiul. „Am fost foarte motivat să revin după mai bine de zece ani în propria țară”

redactia

Companii de top la Târgul de Cariere Oradea

Traian Dan

Noua bază de cereale de la Sânpaul s-a pus pe angajări

Nora Dumitrescu

Fabrica Terapia va angaja elevii direct de pe băncile școlii

Nora Dumitrescu

CCIFER este încrezătoare că prezența franceză este solidă și încurajatoare

Ligia Voro

Primul strat de asfalt de pe lotul Râşnov-Cristian ar putea fi aşternut până vine iarna

Papuc Irina

Canadienii de la Bombardier, cifră de afaceri de peste 17 mil. euro, în creștere cu 27%

Stefana Muresan

Cel mai mare complex rezidențial din Timișoara, City of Mara, infuzie de peste 10 mil lei

Stefana Muresan

Investiție de aproape 177 milioane de lei pentru modernizarea CET Oradea

Traian Dan

Electric Castle debutează cu un nou record și o declarație de dragoste pentru zeci de mii de oameni

Stefana Muresan

ADR Centru: Eficiență energetică în clădirile Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu fonduri REGIO

Stefana Muresan

Noi măsuri în România: se suspendă activitatea centrelor comerciale; circulația cetățenilor în afara locuinței, restricționată

Ion Surdu

Olympus România a depășit pragul de afaceri de 100 de milioane de euro

Stefana Muresan

Rareș Bogdan: „Mâncarea poate fi un atu uluitor pe care România să-l aibă în perioada următoare”

Transilvania Business

ASF suspendă activitatea directă de relații cu publicul

Ligia Voro

41 Top Speakers at 2-day CEE Businesss Services Summit & Awards, 30-31 January, Warsaw

redactia

Aproape 200.000 de români aleg stațiunile montane din Brașov pentru vacanța de iarnă

Papuc Irina

Pârtiile din Munții Banatului îi fac pe schiori să uite de Poiana Brașov, Rânca, Straja și Kopaonik

redactia

Colliers va administra Business Garden Bucharest, dezvoltat de Vastint

Ligia Voro

Tranzacție istorică: Transgaz, acţionar majoritar la Vestmoldtransgaz din R. Moldova

Stefana Muresan

ADR Centru: Spitalul Orasenesc Cugir, modernizat cu fonduri europene de 14 milioane lei

Stefana Muresan

Acțiunile Tesla au depășit pragul de 1.000 de dolari după ce Elon Musk a confirmat începerea producției de masă a camioanelor comerciale Tesla Semi

Ion Surdu

Municipiul Dej va avea centură ocolitoare până în 2021

redactia

Campionii în Business din Transilvania au fost premiați pe scena Operei Naționale Cluj-Napoca

redactia

Leave a Comment