București Real Estate Ultimele stiri

CTP pregătește obținerea certificării BREEAM

 CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, investește în spații de ultimă generație, stabilind noi standarde de calitate pe piața logistică autohtonă. În prezent, compania se pregătește pentru obținerea certificării BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru parcul logistic CTPark Bucharest West. Certificarea internațională BREEAM va reflecta normele de sustenabilitate peste nivelul actual al pieței după care sunt construite depozitele CTP.
Ca o continuare firească a eforturilor companiei de a scădea impactul asupra mediului și de a oferi chiriașilor săi cel mai înalt grad de eficiență energetică, CTP investește peste 3 milioane de euro numai în modernizarea sistemului de iluminare, în scopul reducerii consumului de energie în CTPark Bucharest West. Acest lucru s-a realizat prin introducerea tehnologiei Smart LED atât în interiorul clădirilor, cât și în exteriorul acestora, pe suprafața întregului parc. Din investiția totală, 650.000 de euro au fost destinați modernizării iluminării celor 5 depozite pe care CTP le-a preluat odată cu achiziționarea parcului industrial CTPark Bucharest West. Aceste depozite au fost complet modernizate pentru a beneficia de caracteristici unice care se vor reflecta în reduceri semnificative ale consumului de energie pentru chiriași. Restul investiției este destinată implementării celui mai performant sistem de iluminare în depozitele noi, construite în extinderea parcului, din care, în momentul de față două sunt deja date în folosință, iar două sunt în curs de finalizare. Valoarea investiției în tehnologia Smart LED pentru clădirile noi se ridică, până în prezent, la circa 1 milion de euro.
 Investiția de 3 milioane de euro va genera o scădere cu 30% a consumului de energie, această economisire fiind un enorm avantaj pentru chiriași. În plus, spațiile beneficiază de sisteme de ventilație de ultimă generație, echipamente speciale de aer condiționat și sisteme de impermeabilizare care cresc gradul de eficiență energetică a clădirilor.
Certificarea BREEAM pentru activele logistice este o noutate în România și reprezintă încă o dovadă a angajamentului CTP de a asigura cel mai bun mediu de lucru pentru clienții săi, alături de cel de a scădea costurile pe termen lung la consumul de utilități și de creștere a eficienței energetice a depozitelor. Specificațiile clădirilor sunt peste standardele pieței: grosimea mai mare a pereților (15 centimetri) și a tavanului (24 centimetri) – trăsătură unică pe piața logistică din România; sistemul de încălzire / răcire inteligent, care păstrează temperatura optimă în depozite pe tot parcursul anului – 14 – 15 grade în timpul iernii și 22 de grade vara, în condiții de maximă eficiență, precum și luminatoarele din tavane, toate acestea contribuie la reducerea semnificativă a consumurilor și costurilor cu energia. Astfel, certificarea BREEAM va veni și ca o recunoaștere a calității deosebite a materialelor și sistemelor folosite de CTP.
“Ne-am propus să stabilim noi standarde de calitate pentru sectorul logistic din România, unde certificările pentru construcții verzi nu reprezintă o practică prea întâlnită. CTP nu va deveni doar proprietarul de parcuri logistice și industriale cu cea mai mare suprafață și cu cel mai accelerat ritm de creștere din țară, dar și primul care să le ofere chiriașilor săi depozite care încorporează tehnologii ale viitorului, fiind recunoscute internațional prin certificarea BREEAM”, a declarat Ana Dumitrache Country Head al CTP România.
BREEAM este cel mai important program internațional de certificare a performanței ecologice a clădirilor și este folosit pentru proiecte de planificare generală, infrastructură și clădiri. Această metodă măsoară gradul de sustenabilitate într-o serie de categorii ce variază de la energie la ecologie.
CTP, în calitate de proprietar pe termen lung al clădirilor, a implementat la nivel internațional în tot portofoliul său măsuri destinate eficientizării energetice și economisirii resurselor. Toate materialele folosite la construirea depozitelor sunt achiziționate de la furnizori certificați ISO. Parcurile dezvoltate de companie au prevăzute, în jurul clădirilor, spații verzi generoase care asigură prezervarea ecosistemelor naturale. Emisiile poluante scăzute și folosirea în cantități extrem de reduse a agenților frigorifici dăunători, plasează depozitele CTP foarte sus într-un top al spațiilor industriale “verzi”.
 
CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală si de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 3,9 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 60 de puncte strategice.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 615.000 m² suprafață închiriabilă situați în opt orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara și Turda.
 
 

Related posts

Ce ar trebui să știi despre campania „Te răcorești și reîmpădurești”

Stefana Muresan

Clujul, pe harta mondială a științelor exacte. Sprijin financiar de 450.000 de lei din partea CJ

Stefana Muresan

Compania britanică Thomsons Online Benefits a inaugurat noul sediu din Cluj Napoca şi angajează 70 de oameni până la finalul anului

Stefana Muresan

E.ON își mută activitatea pe internet. Magazinele fizice, închise

Nora Dumitrescu

Proiect pentru reducerea birocrației la Consiliul Județean Bihor

Traian Dan

The Office III, confirmat

Transilvania Business

Sibiu is paving the way for the “jobs of the future”, through a dual education system and a dynamic university environment

Stefana Muresan

Începe Festivalul Enescu la Cluj

Ligia Voro

Baia Mare va avea prima fabrică de textile medicale din România

Nora Dumitrescu

ANCOM a aplicat sancțiuni de peste 1,6 milioane de lei pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire cu voce mobilă

Papuc Irina

Hotelurile Clujului vor găzdui examene de admitere la medicină

Nora Dumitrescu

CTPark Timisoara: CTP invests over EUR 13 million for logistics park expansion

Ionut Oprea

România, supremaţia în topul celor mai profitabile sisteme bancare din Europa

Stefana Muresan

Eusebiu Burcaș: “Putem semna liniștiți contracte de sute de mii de euro după videonegocieri”

Nora Dumitrescu

Ubisoft închiriază 30.000 mp în J8 Office Park al Portland

Ionut Oprea

Timișoara: Au fost plantați primii 350 de arbori în cel mai mare parc suspendat din ţară

Stefana Muresan

Sunt avocații egalii – magistraților sau rudele sarace?

redactia

Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

redactia

Județul Alba, cea mai spectaculoasă creștere economică din România în ultimii trei ani

Stefana Muresan

Companii austriece din domeniul utilităților caută parteneri în Bistrița Năsăud

Stefana Muresan

Reabilitarea Parcului Unirii din Alba Iulia intră în licitație; contract de 3 mil. euro

Stefana Muresan

Corina Creţu: “Ardealul, campion la atragerea banilor europeni”

redactia

Asociația Zona Metropolitană a instalat două unități mobile sanitare

Nora Dumitrescu

Digitalizare națională: Trei măsuri propuse de patronatul din IT pentru contracararea efectelor crizei economice

Ion Surdu

Leave a Comment