Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

P3 are 1,8 mil. mp pregătiți pentru expansiune în Europa

Furnizori de piese auto, producători de mobilier, retaileri de instrumente muzicale și o casă de modă din Milano – acestea sunt doar câteva dintre afacerile care și-au stabilit sediile în parcurile P3 din diverse părți ale Europei. Rețeaua de parcuri logistice ale companiei cuprind 182 de proprietăți individuale în nouă țări europene. Numai anul trecut, P3 a construit 15 noi depozite, crescând spațiul de închiriat din portofoliul său la 3.9 milioane m2. În Plus, P3 are 1,8 milioane m2 de terenuri care permit dezvoltarea de noi spații pentru clienții existenți și potențiali.
 
P3 are un număr total de 330 de clienți care operează din parcurile sale. “Căutăm mereu să dezvoltăm parteneriate pe termen lung cu chiriașii din depozitele noastre, lucru care are multe beneficii financiare pentru clienții noștri. De asemenea, ei apreciază flexibilitatea P3, ceea ce înseamnă că noi putem modifica un depozit existent pentru a satisfice nevoile clienților actuali sau să construim un nou depozit dacă acest lucru este mai potrivit”, explică CEO-ul P3, Ian Worboys. Ca rezultat, clienții sunt mulțumiți să rămână și să crească într-un parc P3, mărturie fiind faptul că 75% dintre ei au reînnoit contractele de leasing și 87% dintre proiectele noi Build-to-Suit ale P3 sunt dezvoltate pentru clienții existenți.
“Aproximativ 28% dintre clienții noștri sunt retaileri și/sau comercianți din domeniul e-commerce, dar portofoliul nostru de chiriași continuă să includă și companii tradiționale de logistică și firme de producție. Deoarece construim depozite flexibile, parcurile noastre furnizează spațiu potrivit pentru facilități de depozitare, ateliere de asamblare, showroom-uri și magazine de distribuție de tip e-shop”, spune Worboys descriind structura clienților din parcurile P3.
Achiziția din Spania a crescut portofoliul P3 cu peste 300.000 m2
Până în acest moment, cea mai mare achiziția a P3 din acest an (2017) a fost în Spania. În valoare de 243,35 milioane de Euro, contractul a constat în achiziția a 11 depozite de logistică și distribuție – localizate în Madrid, Zaragoza, Toledo, Guadalajara, Valencia și Biscay în nordul Spaniei – de la Gore Spain Holdings SOCIMI I, S.A.U. Achiziția a crescut portofoliul P3 cu 322.500 m².
 
P3 poate adapta depozitele sale pentru a satisface nevoile unui magazin de animale de companie, unui producător de mobilă sau unei case de modă
Clienții caută parcurile logistice P3 pentru locația lor strategică.
De exemplu, parcul P3 Žilina este ideal pentru operațiuni logistice legate de industriile auto și de inginerie mecanică, datorită proximității față de zona industrială ocupată de producătorii de mașini Kia, Hyundai și Volvo Trucks. În mod similar, brandul iconic de modă Moncler a ales parcul P3 Castell San Giovanni pentru că este în apropiere de capitala mondială a modei, Milano.
 
În parcul P3 Poznaň din Polonia, clientul Zaparoh continuă tradiția locală de fabricare a mobilei, producând 100 de fotolii și canapele în fiecare zi pentru a le vinde online pe website-ul sofa.com. Consumatorii care cumpără de pe magazinul online beneficiază de prețuri foarte mici și produsele sunt livrate direct din depozitul P3.
Și parcul P3 Riversaltes, localizat pe drumul către plajele din sudul Franței, dispune de un depozit folosit pentru a stoca echipamente de camping și accesorii pentru rulote.
P3 răspunde în mod flexibil pe măsură ce operațiunile clienților săi continuă să se schimbe. De exemplu, un depozit de 65.000 m2 din parcul P3 Bedburg din Germania este în acest moment demolat și va fi ulterior reconstruit folosit materiale și tehnologii noi – totul în timp ce clientul NEX Logistics, care folosește acest depozit pentru a distribui imprimantele EPSON, continuă să opereze.
P3 adaptează depozitele sale pentru a satisface nevoile companiilor din domenii diferite. Parcul P3 Wadingsween din Olanda, de exemplu, are un depozit răcit cu o capacitate de 6.000 de paleți, care le permite celor de la Univeg Corporation să stocheze flori și fructe proaspete. Pe de altă parte, un depozit din parcul P3 Prague Horní Počernice a fost transformat într-un paradis al animalelor de companie, în care Pet Center are cel mai mare magazin de animale din Republica Cehă, inclusiv un hotel pentru câini și un centru de antrenament.
 
Depozit tehnologizat cu certificare verde
 Cel mai nou depozit din parcul P3 Prague D8 a fost premiat cu certificatul de mediu “Very Good” BREEAM. Caracteristicile sale “verzi” includ un sistem modern de încălzire și ventilație, izolație termică îmbunătățită, iluminat LED inteligent și poduri izolate termic. Există, de asemenea, o serie de alte măsuri introduse pentru a îmbunătăți în mod semnificativ mediul de lucru din cadrul depozitului. P3 menține un parteneriat pe termen lung cu chiriașul acestei clădiri, VF Corporation, producător de îmbrăcăminte sport, care include mărcile Wrangler, The North Face și Vans. De fapt, fiecare pantof sport Vans vândut în Europa trece prin parcul P3 Prague D8.
 
Datorită locațiilor strategice ale parcurilor sale, lângă noduri de transport importante, autostrăzi principale și orașe-cheie europene, P3 facilitează distribuirea rapidă, eficientă și ecologică a bunurilor pe întreg continentul.
P3 este un investitor specializat, dezvoltator și manager de proprietăți de logistică din Europa. Activ în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde în prezent 185 de depozite de înaltă calitate, care totalizează 3.9 milioane m² de spații în nouă țări, și un portofoliu de terenuri de peste 1.8 milioane m² care permit dezvoltarea de noi spații.
P3 este un investitor pe termen lung, care achiziționează și dezvoltă proprietăți de o înaltă calitate pentru a le adăuga la portofoliul său în creștere. P3 nu a vândut niciodată o clădire.
Misiunea P3 este de a oferi clienţilor depozitelor noastre o experiență de primă clasă în active de înaltă calitate, aflate în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte ecologice durabile care îndeplinesc cele mai înalte standarde internaționale.
P3 este deținut de către GIC, Fondul Suveran al statului Singapore.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTP pregătește obținerea certificării BREEAM

Articolul următor

Brașov: Reinert, afaceri de peste 89 de milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share