Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Partenerii germani Systec cumpără 7% din acțiunile AAGES Târgu Mureș

Pachete de acțiuni consistente ale producătorului de instalații industriale AAGES au fost cumpărate de Systec Group, partener din Germania care are ca țintă 10% din acțiunile companiei mureșene, anunță profit.ro.
Systec Group a achiziționat în oferta publică și în piața secundară, ultimul transfer important fiind achiziția a 1,6% din acțiunile companiei de la acționarul majoritar Gabor Molnar.
Societatea Systec Finance GmbH și administratorul acesteia, Dr. Frank Kampmann au achiziționat aproximativ 7% din titlurile societății, iar ținta este o deținere de 10%, au declarat pentru Profit.ro surse apropiate tranzacției.
Conform sursei citate, nemții își propuseseră de mai mult timp o deținere în cadrul societății. Cum nu au reușit asta nici în cadrul ofertei publice, nici ulterior, din cauza a lichidității scăzute, au achiziționat direct de la acționarul majoritar Gabor Molnar, în baza unei înțelegeri premergătoare listării, un pachet de 160.000 de acțiuni, printr-o tranzacție deal din 10 august.
Transferul cu pachetul reprezentând 1,6% din acțiunile AAGES s-a realizat la prețul de 3,80 lei/acțiune, cu 2,56% peste cel al ofertei publice, de 3,7050 lei/acțiune, ceea ce a ridicat valoarea schimbului la 608.000 de lei.
La prețul tranzacției cu partenerii germani, capitalizarea de piață a companiei s-ar ridica la 38,00 milioane lei (8,28 milioane euro).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Intalniri bilaterale internaționale la Agroalim - 8 septembrie 2017 - Expo Arad

Articolul următor

Eveniment social surpriză la Aeroportul Internațional Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share