Uncategorized

Volumul tăierilor ilegale în fondul forestier de stat, o nouă scădere

Volumul tăierilor ilegale în fondul forestier de stat, administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, a înregistrat o scădere de 25,75% în primul semestru al anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În primele șase luni ale acestui an s-au înregistrat 19.450 de metri cubi tăiați ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva, față de 26.193 de metri cubi tăiați ilegal în primul semestru al anului trecut. Valoarea pagubelor provocate de tăierile ilegale și pășunatul abuziv se ridică, în primul semestru, la 4,97 milioane de lei.
Angajații Romsilva au efectuat în primele șase luni ale anului 45.806 acțiuni de control la circulația materialului lemnos, din care 9.827 desfășurate împreună cu Poliția Română, fiind constatate 539 de infracțiuni silvice și confiscați 9.908 de metri cubi de materiale lemnoase. În urma controalelor au fost aplicate și 6.971 de contravenții, în valoare totală de 15.057.100 de lei. De asemenea, au fost efectuate 157 de controale la instalațiile de debitat, din care 102 împreună cu organele de poliție, fiind constatate 45 de contravenții silvice, cu o valoare totală de 345.500 de lei, fiind confiscați 3.982 de metri cubi de lemn.
Astfel, se menține tendința descrescătoare a volumului tăierilor ilegale în pădurile proprietate publică de stat înregistrată anul trecut, când scăderea a fost de 16,27%, cu un volum total al tăierilor ilegale de 47.788 de metri cubi, față de 57.080 de metri cubi înregistrați în anul 2015.
În același timp, a crescut numărul agresiunilor asupra personalului silvic care asigură paza pădurilor, fiind înregistrate în primul semestru 21 de agresiuni, față de 22 agresiuni înregistrate în tot anul trecut.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează o suprafață de 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publică a statului și, pe baze contractuale, aproximativ 1 milion de hectare fond forestier al unor unități administrative sau aflat în proprietate privată.

Related posts

~Video 2

Nivelul salariului minim pe economie pentru 2017, în sarcina noului Guvern

Stefana Muresan

Mihai Daraban, la Adunarea Extraordinară a Eurochambres: CCIR militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru IMM-uri

redactia

Care sunt tipurile de pariuri sportive disponibile în prezent?

A. I.

2018, un an excelent pentru Evolution Gaming

Tirdea Ionut

Extinderea cotei 0% de TVA – pe agenda Guvernului

Stefana Muresan

NTT, 52 de ani de activitate

Tirdea Ionut

Brandul THC pariază pe piața românească și se bucură în paralel de succesul internațional

Tirdea Ionut

Electric Castle 2017 mai mult decât muzică bună

A. I.

iSTYLE, Apple reseller, se deschide sâmbătă la Iulius Mall Cluj

Nicolae Pop

Laurențiu Lazăr, noul Managing Partner al Colliers International Romania

Ionut Oprea

Plafonul alocat ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic depășește 268 milioane de euro (proiect)

redactia

Renault oferă noi drumuri pentru mobilitate

A. I.

Iată de ce ar trebui să alegi un vestiar metalic în detrimentul mobilierului din lemn!

A. I.

 AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial al companiei in Romania

Ionut Oprea

Poșta Română- profit brut de 12,3 milioane de lei

Stefana Muresan

Photo Booth perfect pentru evenimentul tau

A. I.

,,Gambling Market-Global Outlook and Forecast 2018-2023’’ indică o creștere semnificativă a valorii pieței mondiale de gambling în următorii cinci ani

Tirdea Ionut

Ştefan Radu Oprea: Mandatul care trebuie dat comisarului european pentru negocierile cu SUA, tema principală a reuniunii pe comerţ

redactia

TransLogistica Expo isi deschide portile

Ionut Oprea

Regulile de igienă orală pe care trebuie să le respecți dacă porți un aparat dentar!

A. I.

Ce tipuri de cuptor pentru pizza vă oferă un furnizor profesionist?

A. I.

Romanian Packaging Awards în 16-19 mai la Romexpo

A. I.

Ce este si cum va schimba lumea tehnologia 5G

Tirdea Ionut

Leave a Comment