Eveniment Industrie Ultimele stiri

Grupul Agta Record impune noi standarde pe piaţa românească

Unul dintre cei mai mari producatori de uşi automate din lume se lansează oficial în România.
Cu o cifră de afaceri în anul 2016 de 351,9 milioane euro, grupul Record este unul dintre cei mai mari producatori de uşi automate din lume. Compania cu sediul principal în Fehraltorf – Elvetia este listată la bursă şi este prezentă în peste 50 de ţări de pe trei continente: Europa, Asia si SUA. Agta Record are 42 de filiale şi 200 de agenţii în întreaga lume, iar pe lista colaboratorilor săi se numără şi o companie românească, mai exact Aluterm Group. Printre cladirile din Romania care au beneficiat deja de expertiza Aluterm se numara: The Office – Cluj-Napoca, UBC – Cluj-Napoca, Palas Iasi, Auchan Drumul Taberei, Bucharest One – Bucuresti, Veranda Mall – Bucuresti, Leroy Merlin, EON Targu Mures, etc.
Printre condiţiile pe care producătorul eleveţian le-a solicitat companiei româneşti se numără capacitatea de a-şi demonstra sustenabilitatea si bineînţeles capacitatea de a oferi servicii de mentenanţă la nivelul standardelor impuse – principii pe care grupul le aplica la nivel internaţional. Sustenabilitatea nu se referă însă doar la relaţia cu clienţii, ci şi la cea cu angajaţii sau cu mediul înconjurător.
De exemplu, aproape 100% din produsele Agta Record sunt reciclabile. In Elveţia, compania reciclează aproximativ 140 de tone de materiale anual, majoritatea uşilor având componente făcute din aluminiu, sticlă, fier, plastic şi diverse părţi electrice, materiale care sunt topite şi reutilizate în procesul de producţie. Respectul pentru mediul înconjurător este impus tuturor colaboratorilor. Aluterm are în portofoliu certificarea ISO 14001:2004 care se referă protecţia mediului şi prevenirea poluării la nivel general.
Toate uşile automate glisante şi batante propuse pentru piaţa din România sunt produse integral în Elvetia, iar cele rotative în Elveţia şi in Germania in fabrica Blasi, pe care grupul Record a cumparat-o. Anumite soluţii complexe sunt produse în celelalte fabrici din grup: Germania, Franţa, Australia, SUA, China.
Gama de produse include uşi automate glisante, rabatabile, batante, etanşe, uşi pentru medii curate, uşi rezistente la foc si fum, sisteme de uşi one-way de securitate, uşi rapide pentru aplicaţii industriale, uşi pentru evacuare în caz de urgenţă. Record produce şi uşi telescopice, radiale, înclinate precum şi modele rezistente la efractie. Perifericele pentru automatizarile de uşi sunt în totalitate dezvoltate şi produse de Record în Elveţia.
Agta Record este una dintre primele companii care a perfecţionat noţiunea de uşi automate. Fondată în anul 1953, Agta Record a produs la început uşi rotative, iar cinci ani mai târziu apăreau pe piaţă primele uşi Record automate. In prezent peste 500.000 de uşi din întreaga lume utilizează automatizări Record şi sunt comercializaţi aproximativ 75.000 de operatori pe an.
In ceea ce priveşte expertiza internaţională, arhitecti ai unor cladiri faimoase din intreaga lume au ales usile Record. City Point Londra (zgarie-nori din central financiar al capitalei Marii Britanii), Muzeul Victoria&Albert (cel mai mare muzeu de arte decorative si design din lume), Birourile Parlamentului Marii Britanii, Primaria Londrei, Centrul Sony din Berlin, Sediul Ferrari din Germania, Deutsche Bank Berlin, Hotel Bayerischer Hof Munchen, hotelul de 5 stele Grandhotel Schloss Bensberg, Bergisch-Gladbac, Hotel Mövenpick-Radisson Geneva, Holiday Inn Crowne Plaza Heidelberg, Muzeul de Artă din Wolfsburg, Muzeul de Istorie din Berlin, Camera de Comerţ şi Industrie din Freiburg sunt doar câteva dintre clădirile în care accesul se face prin uşile rotative Record. Acestora li se adaugă clădiri poate mai puţin faimoase, dar care au uşi speciale în lume: uşi în interiorul piscinelor (Schalber Austria), uşă culisantă înclinată (Pabellon Puente, Expo 2008 Zaragoza) sau variate uşi ale căror dimensiuni sunt ieşite din tipare.

Related posts

Vești bune pentru românii care lucrează în străinătate

redactia

Datacor vrea să investească 1,35 mil. euro în Parcul Industrial Bistrița

Stefana Muresan

De pe Aeroportul International ,,Avram Iancu” Cluj, zboruri spre 40 de destinații. Program zboruri

Stefana Muresan

Fabrica Ardudana a intrat în Clusterul Mobilier Transilvan

Nora Dumitrescu

O nouă companie în industria auto: joint venture între Elba Timişoara şi americanii de la Varroc Lighting Systems

redactia

Simon Maurer – ”Constructorul de visuri”

Nicolae Pop

26 iunie 2020 – Ce vinuri bem în acest weekend, 3 vinuri pentru 3 seri. Recomandările lui Cătălin Păduraru, Preşedintele VINARIUM International Wine Contest

redactia

Alternative Investment Forum 2020 – Warsaw, Poland

Ionut Oprea

Norvegienii de la Visma Software România au în plan angajarea a peste 100 de persoane

redactia

Rondocarton țintește afaceri de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Prof. dr. Ioan Bolovan, ales membru corespondent al Academiei Române

redactia

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România, scrisoare către prim-ministru: „Am fost ignorați în procesul de redactare a măsurilor de sprijin”

Ion Surdu

La mulți ani Wessling România!

redactia

Romania looks like one of the most promising upcoming emerging markets, particularly for real estate investment

redactia

CA IMMO Romania: Together we can be stronger

Ionut Oprea

APIA a autorizat pentru plată 715 milioane de Euro către peste 500.000 de fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans

Papuc Irina

Bucharest Technology Week 2018 a conectat 19.907 de oameni cu tehnologia

Stefana Muresan

Constructorii bihoreni au câștigat mai mult cu 2,54% în luna martie

Traian Dan

Fonduri europene de 116 milioane de euro, pentru împăduriri şi înfiinţarea de perdele forestiere

redactia

Costurile de producție în agricultură, comparativ cu cele din vestul Europei

redactia

Comunitatea de business germană solicită introducerea urgentă a sistemului de muncă flexibilă

Ligia Voro

AUTORIZAȚIILE DE LIBERĂ TRECERE PRIN SATU MARE PENTRU AUTOVEHICULELE DE MARE TONAJ SE ELIBEREAZĂ ONLINE

Gruita Ienasoiu

OMV Petrom vrea să vândă până în martie activele sale din Kazahstan

Papuc Irina

Leave a Comment