Eveniment Industrie Ultimele stiri

Grupul Agta Record impune noi standarde pe piaţa românească

Unul dintre cei mai mari producatori de uşi automate din lume se lansează oficial în România.
Cu o cifră de afaceri în anul 2016 de 351,9 milioane euro, grupul Record este unul dintre cei mai mari producatori de uşi automate din lume. Compania cu sediul principal în Fehraltorf – Elvetia este listată la bursă şi este prezentă în peste 50 de ţări de pe trei continente: Europa, Asia si SUA. Agta Record are 42 de filiale şi 200 de agenţii în întreaga lume, iar pe lista colaboratorilor săi se numără şi o companie românească, mai exact Aluterm Group. Printre cladirile din Romania care au beneficiat deja de expertiza Aluterm se numara: The Office – Cluj-Napoca, UBC – Cluj-Napoca, Palas Iasi, Auchan Drumul Taberei, Bucharest One – Bucuresti, Veranda Mall – Bucuresti, Leroy Merlin, EON Targu Mures, etc.
Printre condiţiile pe care producătorul eleveţian le-a solicitat companiei româneşti se numără capacitatea de a-şi demonstra sustenabilitatea si bineînţeles capacitatea de a oferi servicii de mentenanţă la nivelul standardelor impuse – principii pe care grupul le aplica la nivel internaţional. Sustenabilitatea nu se referă însă doar la relaţia cu clienţii, ci şi la cea cu angajaţii sau cu mediul înconjurător.
De exemplu, aproape 100% din produsele Agta Record sunt reciclabile. In Elveţia, compania reciclează aproximativ 140 de tone de materiale anual, majoritatea uşilor având componente făcute din aluminiu, sticlă, fier, plastic şi diverse părţi electrice, materiale care sunt topite şi reutilizate în procesul de producţie. Respectul pentru mediul înconjurător este impus tuturor colaboratorilor. Aluterm are în portofoliu certificarea ISO 14001:2004 care se referă protecţia mediului şi prevenirea poluării la nivel general.
Toate uşile automate glisante şi batante propuse pentru piaţa din România sunt produse integral în Elvetia, iar cele rotative în Elveţia şi in Germania in fabrica Blasi, pe care grupul Record a cumparat-o. Anumite soluţii complexe sunt produse în celelalte fabrici din grup: Germania, Franţa, Australia, SUA, China.
Gama de produse include uşi automate glisante, rabatabile, batante, etanşe, uşi pentru medii curate, uşi rezistente la foc si fum, sisteme de uşi one-way de securitate, uşi rapide pentru aplicaţii industriale, uşi pentru evacuare în caz de urgenţă. Record produce şi uşi telescopice, radiale, înclinate precum şi modele rezistente la efractie. Perifericele pentru automatizarile de uşi sunt în totalitate dezvoltate şi produse de Record în Elveţia.
Agta Record este una dintre primele companii care a perfecţionat noţiunea de uşi automate. Fondată în anul 1953, Agta Record a produs la început uşi rotative, iar cinci ani mai târziu apăreau pe piaţă primele uşi Record automate. In prezent peste 500.000 de uşi din întreaga lume utilizează automatizări Record şi sunt comercializaţi aproximativ 75.000 de operatori pe an.
In ceea ce priveşte expertiza internaţională, arhitecti ai unor cladiri faimoase din intreaga lume au ales usile Record. City Point Londra (zgarie-nori din central financiar al capitalei Marii Britanii), Muzeul Victoria&Albert (cel mai mare muzeu de arte decorative si design din lume), Birourile Parlamentului Marii Britanii, Primaria Londrei, Centrul Sony din Berlin, Sediul Ferrari din Germania, Deutsche Bank Berlin, Hotel Bayerischer Hof Munchen, hotelul de 5 stele Grandhotel Schloss Bensberg, Bergisch-Gladbac, Hotel Mövenpick-Radisson Geneva, Holiday Inn Crowne Plaza Heidelberg, Muzeul de Artă din Wolfsburg, Muzeul de Istorie din Berlin, Camera de Comerţ şi Industrie din Freiburg sunt doar câteva dintre clădirile în care accesul se face prin uşile rotative Record. Acestora li se adaugă clădiri poate mai puţin faimoase, dar care au uşi speciale în lume: uşi în interiorul piscinelor (Schalber Austria), uşă culisantă înclinată (Pabellon Puente, Expo 2008 Zaragoza) sau variate uşi ale căror dimensiuni sunt ieşite din tipare.

Related posts

Reprofilare totală la Taparo: cumpără linii de echipamente medicale

Nora Dumitrescu

Patru oferte pentru sala polivalentă din Turda, investiție de 55 milioane lei

Stefana Muresan

Studenții din Ardealul de Nord, inițiați de IT-iști în new media

Nora Dumitrescu

Centura Sighetului prinde contur

Nora Dumitrescu

Gral Medical a deschis secţia de imagistică medicală din Spitalul OncoFort Piteşti, investiţie de 5 mil. euro

redactia

Ministerul Culturii finanțează lucrările interioare la Palatul Greco –Catolic Oradea

Traian Dan

Proprietarul unei podgorii de lângă Arad, desemnat enologul anului în Ungaria

redactia

Oradea a doborât recordul mondial la Kangoo Jumps

Traian Dan

Compania clujeană Cyscale a fost listată pe SeedBlink

Nora Dumitrescu

Clujenii de la Life is Hard câștigă trofeul “Soluția anului 2019” în cadrul European IT & Software Excellence Awards – Londra

Stefana Muresan

80 de burse în valoare de peste 51.000 de euro la cursuri online pentru absolvenții de la BAC care nu au luat 10

Stefana Muresan

AGA Hidroelectrica a numit membrii Consiliului de Supraveghere cu mandat de patru ani

redactia

BNR: Investiţiile străine directe au însumat 363 milioane euro în ianuarie 2021

Ion Surdu

Parkingul Hasdeu va fi recepționat în ianuarie

Nora Dumitrescu

Kronospan, investiție de 10 milioane de euro într-o nouă linie de producţie în Sebeş

Stefana Muresan

Conferinta nationala BUSINESS to more BUSINESS

Transilvania Business

Britanicii de la Endava înrolează 100 de IT-iști în România

Nora Dumitrescu

Echipamente medicale Covid-19 cu finanțare UE pentru spitalele orădene

Traian Dan

Biofarm are de recuperat aproape 200 de mii de lei de la Relad

Ligia Voro

Un canal online pentru copii, lansat de doi antreprenori din Iaşi, premiat de Google cu “butonul de diamant”

redactia

Hella România a ajuns la 3.700 de angajaţi. Fabrica de la Lugoj se extinde

Stefana Muresan

Industria MarCom-ului își dă întâlnire la Best Marketing Cluj

Ligia Voro

Vodafone România și-a prezentat performanțele și obiectivele strategice

Traian Dan

Familiile bogate din Germania cumpără terenuri în România. Descendenţii producătorului de avioane Claude Dornier, printre investitori

Stefana Muresan

Leave a Comment