Eveniment Industrie Ultimele stiri

Grupul Agta Record impune noi standarde pe piaţa românească

Unul dintre cei mai mari producatori de uşi automate din lume se lansează oficial în România.
Cu o cifră de afaceri în anul 2016 de 351,9 milioane euro, grupul Record este unul dintre cei mai mari producatori de uşi automate din lume. Compania cu sediul principal în Fehraltorf – Elvetia este listată la bursă şi este prezentă în peste 50 de ţări de pe trei continente: Europa, Asia si SUA. Agta Record are 42 de filiale şi 200 de agenţii în întreaga lume, iar pe lista colaboratorilor săi se numără şi o companie românească, mai exact Aluterm Group. Printre cladirile din Romania care au beneficiat deja de expertiza Aluterm se numara: The Office – Cluj-Napoca, UBC – Cluj-Napoca, Palas Iasi, Auchan Drumul Taberei, Bucharest One – Bucuresti, Veranda Mall – Bucuresti, Leroy Merlin, EON Targu Mures, etc.
Printre condiţiile pe care producătorul eleveţian le-a solicitat companiei româneşti se numără capacitatea de a-şi demonstra sustenabilitatea si bineînţeles capacitatea de a oferi servicii de mentenanţă la nivelul standardelor impuse – principii pe care grupul le aplica la nivel internaţional. Sustenabilitatea nu se referă însă doar la relaţia cu clienţii, ci şi la cea cu angajaţii sau cu mediul înconjurător.
De exemplu, aproape 100% din produsele Agta Record sunt reciclabile. In Elveţia, compania reciclează aproximativ 140 de tone de materiale anual, majoritatea uşilor având componente făcute din aluminiu, sticlă, fier, plastic şi diverse părţi electrice, materiale care sunt topite şi reutilizate în procesul de producţie. Respectul pentru mediul înconjurător este impus tuturor colaboratorilor. Aluterm are în portofoliu certificarea ISO 14001:2004 care se referă protecţia mediului şi prevenirea poluării la nivel general.
Toate uşile automate glisante şi batante propuse pentru piaţa din România sunt produse integral în Elvetia, iar cele rotative în Elveţia şi in Germania in fabrica Blasi, pe care grupul Record a cumparat-o. Anumite soluţii complexe sunt produse în celelalte fabrici din grup: Germania, Franţa, Australia, SUA, China.
Gama de produse include uşi automate glisante, rabatabile, batante, etanşe, uşi pentru medii curate, uşi rezistente la foc si fum, sisteme de uşi one-way de securitate, uşi rapide pentru aplicaţii industriale, uşi pentru evacuare în caz de urgenţă. Record produce şi uşi telescopice, radiale, înclinate precum şi modele rezistente la efractie. Perifericele pentru automatizarile de uşi sunt în totalitate dezvoltate şi produse de Record în Elveţia.
Agta Record este una dintre primele companii care a perfecţionat noţiunea de uşi automate. Fondată în anul 1953, Agta Record a produs la început uşi rotative, iar cinci ani mai târziu apăreau pe piaţă primele uşi Record automate. In prezent peste 500.000 de uşi din întreaga lume utilizează automatizări Record şi sunt comercializaţi aproximativ 75.000 de operatori pe an.
In ceea ce priveşte expertiza internaţională, arhitecti ai unor cladiri faimoase din intreaga lume au ales usile Record. City Point Londra (zgarie-nori din central financiar al capitalei Marii Britanii), Muzeul Victoria&Albert (cel mai mare muzeu de arte decorative si design din lume), Birourile Parlamentului Marii Britanii, Primaria Londrei, Centrul Sony din Berlin, Sediul Ferrari din Germania, Deutsche Bank Berlin, Hotel Bayerischer Hof Munchen, hotelul de 5 stele Grandhotel Schloss Bensberg, Bergisch-Gladbac, Hotel Mövenpick-Radisson Geneva, Holiday Inn Crowne Plaza Heidelberg, Muzeul de Artă din Wolfsburg, Muzeul de Istorie din Berlin, Camera de Comerţ şi Industrie din Freiburg sunt doar câteva dintre clădirile în care accesul se face prin uşile rotative Record. Acestora li se adaugă clădiri poate mai puţin faimoase, dar care au uşi speciale în lume: uşi în interiorul piscinelor (Schalber Austria), uşă culisantă înclinată (Pabellon Puente, Expo 2008 Zaragoza) sau variate uşi ale căror dimensiuni sunt ieşite din tipare.

Related posts

Tramvaie marca Astra Vagoane Călători pentru Cluj și Oradea

Stefana Muresan

Romcab caută investitori cu sprijinul unui puternic fond de investiții din Londra

Stefana Muresan

Prague Property Summit 2017

Ionut Oprea

Brașov: Roman SA – contract de 12 milioane de euro

Stefana Muresan

Austriecii de la Rosendahl, nouă hală de producție la Satu Mare, investiție de 3,5 mil. euro

Stefana Muresan

România s-a situat în 2019 pe primul loc în UE la suprafața cultivată, dar și la producția de porumb boabe și floarea-soarelui

Papuc Irina

9 SOLUȚII PENTRU UN ORAȘ INTELIGENT, DEZVOLTATE ÎN CADRUL HACKATHONULUI CODE4CLUJ 2018

Stefana Muresan

Spital de infecțioase și pneumologie de 25 de milioane de euro la Oradea

Traian Dan

Investment Leaders Party & Networking prin platforma X Party & Networking în 27 februarie

A. I.

Peste 800 de locuri de parcare vor deservi Sala de Sport Polivalentă din Oradea

Traian Dan

Aeroportul Sibiu, investiții pentru sporirea securității la Summitul UE din mai

Stefana Muresan

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017”

Ligia Voro

Consiliul Investitorilor Străini: Sănătatea economiei este oglinda deciziilor publice

Stefana Muresan

Laurențiu Lazăr, noul Managing Partner al Colliers International Romania

Ionut Oprea

Şomajul tehnic, folosit la maxim în Timiş. 68.000 de persoane au primit de la stat peste o sută de milioane de lei

Robert Bloancă

Austriecii de la Implenia Baugesellschaft au semnat contractul de proiectare și execuție a celui mai important tronson de drumuri județene din Maramureș pe fonduri europene: 70 km, 40 mil. euro

redactia

Investiție de 14 mil. euro – Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative, cunoscut drept Buftea de Cluj, isi deschide portile

redactia

Specialiștii EY România analizează standardele IFRS 16 și IFRS 9 în cadrul „IFRS Workshop”

Stefana Muresan

Conferința, fonduri europene – Regiunea Vest

Stefana Muresan

Europa îi pregătește pe maramureșeni pentru șocul digitalizării

Nora Dumitrescu

Laborator de măsurări electrice, echipat de Tenaris la Jibou

Nora Dumitrescu

Investiții de peste 2 mil. euro, fonduri europene, pentru cel mai nou loc de selfie al Clujului. Turnul Pompierilor, monument istoric din secolul XV

Stefana Muresan

Doi fraţi din România, studenţi la Oxford. Rolls-Royce i-a făcut unuia o ofertă de muncă

redactia

ROMPAN: Cozonacii şi pasca tradiţională românească au ajuns în SUA și Canada

Stefana Muresan

Leave a Comment