Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O firmă din China, pe punctul să achiziționeze 80.000 de tone de concentrat de cupru de la Roşia Poieni

O firmă din China a depus cea mai bună ofertă financiară şi tehnică în cadrul licitaţiei deschise organizate de Cupru Min Abrud pentru vânzarea a 80.000 de tone de concentrat de cupru, au declarat, miercuri, pentru capital.ro surse din cadrul companiei care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României.
În total au fost depuse oferte de către traderi din Olanda, Serbia, China şi România, au menţionat sursele amintite. ‘Cea mai bună ofertă financiară şi tehnică a aparţinut firmei Mercuria, din China’, au declarat sursele în cauză.
Noua procedură de licitaţie internaţională, prin care Cupru Min îşi va asigura vânzările pe durata a doi ani, se va finaliza oficial după soluţionarea eventualelor contestaţii.
Cupru Min a organizat o licitaţie deschisă pentru vânzarea unei cantităţi de 80.000 de tone de concentrat de cupru. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic. Durata contractului este de 24 luni.
Cupru Min, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei, are ca obiect principal de activitate exploatarea şi livrarea în forme specifice de resurse/rezerve de minereu cuprifer din perimetrul minier Roşia Poieni. Aici se află 60% din rezerva de cupru a României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Ion Sterian, numit director general al Transgaz; Marius Vasile Lupean, director economic

Articolul următor

The Landmark, in administrarea Colliers

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share