Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premieră în Cluj-Napoca: Liberty Multirotor Racing 2017

Aproximativ 16 piloţi de aeromodele sunt aşteptaţi să se întreacă, în 26 şi 27 august, în cadrul competiţiei de multirotoare, organizată, pentru prima oară la Cluj-Napoca, de Asociaţia Română de Aeromodelism (ARA), în parteneriat cu Liberty Technology Park Cluj.
Multirotorul de curse este un „quadcopter”, adică un aeromodel cu patru motoare şi patru elice, iar pentru a fi competitiv în curse este construit cu accent pe agilitate şi manevrabilitate. Piloţii zboară multirotoarele pe diferite tipuri de piste, folosind o radiocomandă RC cu două joystick-uri şi ochelari FPV (first-person view), prin care văd în direct imaginea transmisă de camerele video de pe aparat. Multirotoarele sunt cunoscute de publicul larg şi sub denumirea de „dronă”.
Fiecare aparat are propria culoare LED, iar spectatorii le pot diferenţia cu uşurinţă. Aparatele vor zbura în sus, în jos, în jurul şi prin diferite puncte de control, obstacole, tunele şi porţi. În timpul cursei, multirotoarele pot atinge viteze de până la 140 km/h şi o acceleraţie de la 0 la 100 de km în 1,8 secunde. Suprafaţa totală a pistei de zbor de la eveniment va avea aproximativ 20.000 mp, iar spectatorii vor putea urmări cursele cu ajutorul unui ecran de 3,8 x 3,2 m.
Accesul publicului va fi gratuit. Programul evenimentului pentru public: sâmbătă, 26 august, între orele 12:00 – 19:00, iar duminică, 27 august, între orele 10:00 – 17:00.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Eveniment de brokeraj internațional, dedicat companiilor din industria agro-alimentară, organizat de ADR Vest

Articolul următor

Ion Sterian, numit director general al Transgaz; Marius Vasile Lupean, director economic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share