Cluj Eveniment Ultimele stiri

Premieră în Cluj-Napoca: Liberty Multirotor Racing 2017

Aproximativ 16 piloţi de aeromodele sunt aşteptaţi să se întreacă, în 26 şi 27 august, în cadrul competiţiei de multirotoare, organizată, pentru prima oară la Cluj-Napoca, de Asociaţia Română de Aeromodelism (ARA), în parteneriat cu Liberty Technology Park Cluj.
Multirotorul de curse este un „quadcopter”, adică un aeromodel cu patru motoare şi patru elice, iar pentru a fi competitiv în curse este construit cu accent pe agilitate şi manevrabilitate. Piloţii zboară multirotoarele pe diferite tipuri de piste, folosind o radiocomandă RC cu două joystick-uri şi ochelari FPV (first-person view), prin care văd în direct imaginea transmisă de camerele video de pe aparat. Multirotoarele sunt cunoscute de publicul larg şi sub denumirea de „dronă”.
Fiecare aparat are propria culoare LED, iar spectatorii le pot diferenţia cu uşurinţă. Aparatele vor zbura în sus, în jos, în jurul şi prin diferite puncte de control, obstacole, tunele şi porţi. În timpul cursei, multirotoarele pot atinge viteze de până la 140 km/h şi o acceleraţie de la 0 la 100 de km în 1,8 secunde. Suprafaţa totală a pistei de zbor de la eveniment va avea aproximativ 20.000 mp, iar spectatorii vor putea urmări cursele cu ajutorul unui ecran de 3,8 x 3,2 m.
Accesul publicului va fi gratuit. Programul evenimentului pentru public: sâmbătă, 26 august, între orele 12:00 – 19:00, iar duminică, 27 august, între orele 10:00 – 17:00.

Related posts

Se pun în vânzare primele abonamente la Untold

Stefana Muresan

Un bărbat din Alba face bani frumoși după ce a mizat pe una dintre cele mai profitabile și rare afaceri în agricultură

redactia

Tu cum foloseşti sursele de încălzire din locuinţă?

Ligia Voro

Leave a Comment