Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nuclearelectrica vrea să cumpere Compania Nationala a Uraniului pentru a salva uzina de procesare a uraniului de la Feldioara

Compania Nuclearelectrica SA va cumpara Compania Nationala a Uraniului (CNU), potrivit unor surse din piata de energie, citate de hotnews.ro.
Achizitia ar urma sa salveze CNU dintr-o situatie dramatica si ar rezolva problema combustibilului pentru Centrala Nucleara de la Cernavoda. Principalul activ al CNU este Uzina de la Feldioara, care prelucreaza minereul de aluminiu si produce combustibil necesar pentru Centrala din Cernavoda.
Ministerul Energiei controleaza atat Compania Nationala a Uraniului SA (actionar 100%), cat si Nuclearelectrica SA (82%).
Daca fuziunea dintre cele doua companii va fi realizata, principalul activ al CNU – Uzina de la Feldioara (jud. Brasov) va fi salvat, iar Centrala de la Cernavoda ar urma sa reia aprovizionarea cu combustibil de provenienta interna.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiţii de aproape 15 milioane de lei pentru amenajarea infrastructurii din Sânmartin

Articolul următor

Peste 201 milioane euro, fonduri europene, pentru modernizarea căii ferate dintre Sighişoara şi Coşlariu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share