Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 201 milioane euro, fonduri europene, pentru modernizarea căii ferate dintre Sighişoara şi Coşlariu

Peste 201 milioane de euro din Fondul de coeziune, în perioada de programare 2014-2020, vor fi investite în faza a doua a proiectului privind modernizarea legăturii feroviare dintre localităţile Sighişoara (judeţul Mureş) şi Coşlariu (judeţul Alba), în Transilvania.
Această secţiune face parte din ruta de cale ferată care leagă oraşul Braşov de frontiera maghiară, parte a Reţelei transeuropene de transport.
După reabilitarea celor aproape 100 de km de cale ferată, trenurile vor putea circula cu viteze de 120 -160 km/h, iar timpul de călătorie între cele două localităţi se va reduce la jumătate.
„Finanţarea proiectelor menite a îmbunătăţi legăturile feroviare în România reprezintă o investiţie în economia reală a regiunii, deoarece acest lucru va aduce beneficii directe mediului de afaceri local, dar şi turismului. Totodată, prin reducerea timpului de transport şi prin promovarea unui tip de mobilitate ecologică, acest proiect va contribui în mod direct la îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor”, a remarcat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.
Linia de cale ferată traversează judeţele Mureş, Sibiu şi Alba, iar acest proiect finanţat de Uniunea Europeană, care se estimează că va fi terminat în 2018, va aduce beneficii unui milion de locuitori din zonă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Nuclearelectrica vrea să cumpere Compania Nationala a Uraniului pentru a salva uzina de procesare a uraniului de la Feldioara

Articolul următor

Parteneriatul strategic dintre Airbus Helicopters și IAR Brașov privind H215M, întărit cu un acord pe 15 ani

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share