Alba Fonduri Europene Infrastructura Mureș Ultimele stiri

Peste 201 milioane euro, fonduri europene, pentru modernizarea căii ferate dintre Sighişoara şi Coşlariu

Peste 201 milioane de euro din Fondul de coeziune, în perioada de programare 2014-2020, vor fi investite în faza a doua a proiectului privind modernizarea legăturii feroviare dintre localităţile Sighişoara (judeţul Mureş) şi Coşlariu (judeţul Alba), în Transilvania.
Această secţiune face parte din ruta de cale ferată care leagă oraşul Braşov de frontiera maghiară, parte a Reţelei transeuropene de transport.
După reabilitarea celor aproape 100 de km de cale ferată, trenurile vor putea circula cu viteze de 120 -160 km/h, iar timpul de călătorie între cele două localităţi se va reduce la jumătate.
„Finanţarea proiectelor menite a îmbunătăţi legăturile feroviare în România reprezintă o investiţie în economia reală a regiunii, deoarece acest lucru va aduce beneficii directe mediului de afaceri local, dar şi turismului. Totodată, prin reducerea timpului de transport şi prin promovarea unui tip de mobilitate ecologică, acest proiect va contribui în mod direct la îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor”, a remarcat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.
Linia de cale ferată traversează judeţele Mureş, Sibiu şi Alba, iar acest proiect finanţat de Uniunea Europeană, care se estimează că va fi terminat în 2018, va aduce beneficii unui milion de locuitori din zonă.

Related posts

Antrepriză de construcţii la nivelul CNAIR care va prelua şantierele rezultate în urma unor rezilieri

Stefana Muresan

Eldi reinventează reţeta bunului gust

Stefana Muresan

FOTO: CardioNET, motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi

Ligia Voro

Leave a Comment