Brașov Importate Industrie Ultimele stiri

Parteneriatul strategic dintre Airbus Helicopters și IAR Brașov privind H215M, întărit cu un acord pe 15 ani

Airbus Helicopters și IAR Brașov au decis să-și extindă cooperarea exclusivă în ceea ce privește elicopterul multirol H215M, acordul dintre cele două companii fiind extins de la 5 ani la 15 ani.
“Potrivit acestui acord general, IAR va deveni principalul contractor pentru H215M pentru orice comandă viitoare dată de către Ministerul Apărării din România pentru înlocuirea flotei sale îmbătrânite. Inițial semnat pe o durată de 5 ani, acordul a fost extins la 15 ani, subliniind în continuare angajamentul companiilor Airbus Helicopters și IAR de a contribui împreună la modernizarea flotei de elicoptere multirol a forțelor armate române pe termen lung”, se menționează într-un comunicat al celor două companii, transmite Agerpres.
Anunțul privind noul acord a fost făcut în prezența președintelui francez Emmanuel Macron, aflat într-o vizită oficială la București, și a președintelui român Klaus Iohannis.
“Suntem mândri că am extins acest acord ca rezultat al încrederii dintre IAR și Airbus Helicopters. IAR a construit peste 360 de elicoptere sub licență Airbus Helicopters în ultimele decenii, ceea ce ne face încrezători în viitorul succes al H215M”, a afirmat Neculai Banea, director general al IAR.
Conform acestui acord, IAR va acționa drept contractant principal pentru toate comenzile viitoare de H215M care ar putea fi plasate de către Ministerul Apărării din România. De asemenea, acesta include și cooperarea dintre Airbus Helicopters și IAR privind producția, asamblarea, personalizarea, activitățile suport și de întreținere a elicopterelor H215M destinate forțelor armate române și exportul în cazul în care apar oportunități.
“Acest acord de 15 ani plasează IAR și Airbus Helicopters în cea mai bună poziție pentru a răspunde viitoarelor nevoi ale Forțelor Armate din România în contextul în care acestea își doresc reînnoirea flotelor de elicoptere multirol medii și grele. Obiectivul nostru de a oferi plus valoare clienților noștri români prin punerea la dispoziție a celei mai complete linii de produse și servicii subliniază angajamentul ferm al companiei Airbus față de România. Fiecare unitate principală de afaceri Airbus contribuie direct la consolidarea bazei industriale europene de apărare. În prezent, Airbus asigură deja peste 5.000 de locuri de muncă directe și indirecte în România, prin diviziile sale, Helicopters și Defence and Space, Commercial Airplanes cu Premium Aerotec, precum și prin parteneri industriali cum ar fi Aerostar, Turbomecanica, Aeroteh, Aerofina etc., ceea ce face din Airbus Helicopters cel mai mare investitor din domeniul aerospațial din țară”, a declarat Olivier Michalon, senior vice president pentru Europa al Airbus Helicopters.
Airbus Helicopters este prezentă în România de peste cincisprezece ani prin centrul său Suport Client Airbus Helicopters România, o întreprindere a cărei cifră de afaceri este realizată în proporție de 75% prin contracte de export. Fabrica Airbus Helicopters Industries, dezvoltată pe o suprafață de 10.000 m˛la Brașov, a fost inaugurată în 2016 și va găzdui producția de elicoptere H215 în România.
IAR Brașov, companie cu capital majoritar de stat, este unul dintre liderii naționali ai României în domeniul aeronautic, specializat în fabricarea și întreținerea elicopterelor. În 2016, a generat venituri de 34 de milioane de euro și a avut un număr de aproximativ 316 de angajați. IAR Brașov oferă o gamă largă de servicii atât pentru armata română, cât și pentru clienții internaționali. Aceste servicii constau în principal în întreținerea, repararea și modernizarea elicopterelor militare și furnizarea de piese de schimb.
Airbus este lider mondial în aeronautică și servicii în domeniul spațial. În 2016 a generat venituri de 67 miliarde de euro și a avut aproximativ 134.000 de angajați. Airbus oferă cea mai complexă gamă de avioane de pasageri, cu capacități între 100 — 600 de locuri și este, de asemenea, lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, transport și misiuni de salvare precum și numărul 1 în Europa și numărul 2 mondial în industria spațială. În domeniul elicopterelor, Airbus livrează cele mai eficiente soluții civile și militare din lume.
Sursa foto: airbushelicopters.com

Related posts

„Infidelitate financiară”: Primul studiu din România despre modul în care sunt cheltuiți banii în cuplu

Ion Surdu

POZITIV TB: Mihaela Radu – „Urmează miza pe munca de acasă și part time”

Traian Dan

Undă verde pentru "Prima Casă" 2018. Lista băncilor finanțatoare

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 83: Bartha Carol, directorul general Lecoimpex: “Dacă cineva vrea stabilitate, parteneri de încredere, să ne caute pe noi”  

Ligia Voro

Companiile au la dispoziție anunțuri gratuite de angajare pe platforma eJobs

Traian Dan

România, motor de creștere în 2019 pentru WDP

Ligia Voro

Libraria online Libris.ro a crescut cu 40% in primele 6 luni ale anului, pana la 18.3 milioane de lei

Stefana Muresan

Un nou punct de trecere a frontierei între România și Ungaria, Borș II – Nagykereki

Traian Dan

“Vrem piste ca afară pentru o distanţare fizică reală”

Nora Dumitrescu

„Via Transilvanica”, turism la pas prin judeţul Mureş

Stefana Muresan

Consultare pentru instalarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice pe A1 și A2

Ligia Voro

Studiu E.ON: Mai bine de o treime dintre români ar cumpăra o maşină electrică

Ligia Voro

COO Purcari: Noi am accelerat producția și exportul de vinuri. Am făcut față multor crize și am ieșit puternici din ele

Ion Surdu

Aplicație care transformă telefonul mobil în POS, lansată de Global Payments și o bancă din România

Ion Surdu

RATBV SA, contract cu ICCO Energ

Stefana Muresan

WTM London 2016: 10 Reasons To Attend

Transilvania Business

Propunerile CCIR pentru diminuarea efectelor COVID-19 asupra mediului de afaceri

Traian Dan

Clujana își face rețea în Transilvania. Va deschide magazine la Sibiu și Bistrița

Nora Dumitrescu

Proiect pentru misiuni spaţiale, derulat la USAMV Cluj: Tratarea apei reziduale pentru creşterea plantelor

Stefana Muresan

Fondatorul AROBS s-a întâlnit cu noul ministru al fondurilor europene

Nora Dumitrescu

Veniturile Medicover și Synevo, creștere puternică în 2018

redactia

Cosmopolit Zenit, proiect nou la Brasov

Papuc Irina

Cinci comune bihorene, cadastrate gratuit cu fonduri europene de către ANCPI

Traian Dan

Bosch pune în funcțiune prima rețea campus 5G

Ion Surdu

Leave a Comment