Brașov Importate Industrie Ultimele stiri

Parteneriatul strategic dintre Airbus Helicopters și IAR Brașov privind H215M, întărit cu un acord pe 15 ani

Airbus Helicopters și IAR Brașov au decis să-și extindă cooperarea exclusivă în ceea ce privește elicopterul multirol H215M, acordul dintre cele două companii fiind extins de la 5 ani la 15 ani.
“Potrivit acestui acord general, IAR va deveni principalul contractor pentru H215M pentru orice comandă viitoare dată de către Ministerul Apărării din România pentru înlocuirea flotei sale îmbătrânite. Inițial semnat pe o durată de 5 ani, acordul a fost extins la 15 ani, subliniind în continuare angajamentul companiilor Airbus Helicopters și IAR de a contribui împreună la modernizarea flotei de elicoptere multirol a forțelor armate române pe termen lung”, se menționează într-un comunicat al celor două companii, transmite Agerpres.
Anunțul privind noul acord a fost făcut în prezența președintelui francez Emmanuel Macron, aflat într-o vizită oficială la București, și a președintelui român Klaus Iohannis.
“Suntem mândri că am extins acest acord ca rezultat al încrederii dintre IAR și Airbus Helicopters. IAR a construit peste 360 de elicoptere sub licență Airbus Helicopters în ultimele decenii, ceea ce ne face încrezători în viitorul succes al H215M”, a afirmat Neculai Banea, director general al IAR.
Conform acestui acord, IAR va acționa drept contractant principal pentru toate comenzile viitoare de H215M care ar putea fi plasate de către Ministerul Apărării din România. De asemenea, acesta include și cooperarea dintre Airbus Helicopters și IAR privind producția, asamblarea, personalizarea, activitățile suport și de întreținere a elicopterelor H215M destinate forțelor armate române și exportul în cazul în care apar oportunități.
“Acest acord de 15 ani plasează IAR și Airbus Helicopters în cea mai bună poziție pentru a răspunde viitoarelor nevoi ale Forțelor Armate din România în contextul în care acestea își doresc reînnoirea flotelor de elicoptere multirol medii și grele. Obiectivul nostru de a oferi plus valoare clienților noștri români prin punerea la dispoziție a celei mai complete linii de produse și servicii subliniază angajamentul ferm al companiei Airbus față de România. Fiecare unitate principală de afaceri Airbus contribuie direct la consolidarea bazei industriale europene de apărare. În prezent, Airbus asigură deja peste 5.000 de locuri de muncă directe și indirecte în România, prin diviziile sale, Helicopters și Defence and Space, Commercial Airplanes cu Premium Aerotec, precum și prin parteneri industriali cum ar fi Aerostar, Turbomecanica, Aeroteh, Aerofina etc., ceea ce face din Airbus Helicopters cel mai mare investitor din domeniul aerospațial din țară”, a declarat Olivier Michalon, senior vice president pentru Europa al Airbus Helicopters.
Airbus Helicopters este prezentă în România de peste cincisprezece ani prin centrul său Suport Client Airbus Helicopters România, o întreprindere a cărei cifră de afaceri este realizată în proporție de 75% prin contracte de export. Fabrica Airbus Helicopters Industries, dezvoltată pe o suprafață de 10.000 m˛la Brașov, a fost inaugurată în 2016 și va găzdui producția de elicoptere H215 în România.
IAR Brașov, companie cu capital majoritar de stat, este unul dintre liderii naționali ai României în domeniul aeronautic, specializat în fabricarea și întreținerea elicopterelor. În 2016, a generat venituri de 34 de milioane de euro și a avut un număr de aproximativ 316 de angajați. IAR Brașov oferă o gamă largă de servicii atât pentru armata română, cât și pentru clienții internaționali. Aceste servicii constau în principal în întreținerea, repararea și modernizarea elicopterelor militare și furnizarea de piese de schimb.
Airbus este lider mondial în aeronautică și servicii în domeniul spațial. În 2016 a generat venituri de 67 miliarde de euro și a avut aproximativ 134.000 de angajați. Airbus oferă cea mai complexă gamă de avioane de pasageri, cu capacități între 100 — 600 de locuri și este, de asemenea, lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, transport și misiuni de salvare precum și numărul 1 în Europa și numărul 2 mondial în industria spațială. În domeniul elicopterelor, Airbus livrează cele mai eficiente soluții civile și militare din lume.
Sursa foto: airbushelicopters.com

Related posts

Județele care susțin agricultura Ardealului

Nora Dumitrescu

Măști la cel mult 3 lei și 400 de tablete pentru copiii săraci din Oradea

Traian Dan

Primul bazin acoperit din Câmpia Turzii, funcțional de anul viitor

Nora Dumitrescu

LeasingWEB, un serviciu de achiziționare în rate a website-urilor dedicat IMM-urilor

Ionel Albu

Tinerii fermieri vor primi gratis până la 50 ha de teren

Nora Dumitrescu

Autoritățile s-au răzgândit – exportul de cereale poate fi reluat: Ordonanța militară nr. 9

Ion Surdu

Compania bistrițeană Tub Integral, jucător important în Transilvania și Moldova pe distribuția de materiale electrice

Stefana Muresan

7 combine de ultima generație la Demo Show Moldova 2018

redactia

MobilaDalin. Reduceri de preț la toate produsele și consiliere telefonică pentru comenzi de acasă

Ligia Voro

OMV Petrom vrea să vândă până în martie activele sale din Kazahstan

Papuc Irina

Firma orădeană Glow, cunoscută pentru confecții de lux, s-a reprofilat pe măști

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Harghita – natural treasure in the heart of Szekler Land & unique places to visit

Transilvania Business

Cluj Symphony Experience – un weekend în care muzica este trăită altfel la Cluj

Ligia Voro

Moda noastră, cea de toate zilele

Transilvania Business

Arad, Brasov, Cluj, Prahova, Sibiu, Timis – judetele cu cele mai multe investitii straine. Care sunt cei mai importanti parteneri economici

redactia

Clujul își primenește drumurile din zona metropolitană

Nora Dumitrescu

Prima ediție a L.I.F.T. Social Media Training 2019. Social media, tool-ul fascinant care pune lucrurile în mișcare (II)

Ligia Voro

Managing groundbreaking changes

Ionut Oprea

MHP Consulting Romania a semnat contractul de închiriere pentru 5.300 mp spații de birouri în Record Park

Ligia Voro

Iustina Pavel a câștigat a unsprezecea ediție a Cupei Academiei de Golf „Demis Papillon”  

Ligia Voro

Wetterbest lansează SUPREM50: protecția pentru acoperiș cu cea mai mare rezistență la coroziune și raze UV  

Ligia Voro

Ministerul Agriculturii către fermieri: Completați declarația pe propria răspundere și continuați activitatea

Ion Surdu

Efectele crizei CoVid-19 asupra fondurilor de pensii private

Traian Dan

Orașul Huedin, primul contract pe fonduri europene din istoria localității

redactia

Leave a Comment