Brașov Importate Industrie Ultimele stiri

Parteneriatul strategic dintre Airbus Helicopters și IAR Brașov privind H215M, întărit cu un acord pe 15 ani

Airbus Helicopters și IAR Brașov au decis să-și extindă cooperarea exclusivă în ceea ce privește elicopterul multirol H215M, acordul dintre cele două companii fiind extins de la 5 ani la 15 ani.
“Potrivit acestui acord general, IAR va deveni principalul contractor pentru H215M pentru orice comandă viitoare dată de către Ministerul Apărării din România pentru înlocuirea flotei sale îmbătrânite. Inițial semnat pe o durată de 5 ani, acordul a fost extins la 15 ani, subliniind în continuare angajamentul companiilor Airbus Helicopters și IAR de a contribui împreună la modernizarea flotei de elicoptere multirol a forțelor armate române pe termen lung”, se menționează într-un comunicat al celor două companii, transmite Agerpres.
Anunțul privind noul acord a fost făcut în prezența președintelui francez Emmanuel Macron, aflat într-o vizită oficială la București, și a președintelui român Klaus Iohannis.
“Suntem mândri că am extins acest acord ca rezultat al încrederii dintre IAR și Airbus Helicopters. IAR a construit peste 360 de elicoptere sub licență Airbus Helicopters în ultimele decenii, ceea ce ne face încrezători în viitorul succes al H215M”, a afirmat Neculai Banea, director general al IAR.
Conform acestui acord, IAR va acționa drept contractant principal pentru toate comenzile viitoare de H215M care ar putea fi plasate de către Ministerul Apărării din România. De asemenea, acesta include și cooperarea dintre Airbus Helicopters și IAR privind producția, asamblarea, personalizarea, activitățile suport și de întreținere a elicopterelor H215M destinate forțelor armate române și exportul în cazul în care apar oportunități.
“Acest acord de 15 ani plasează IAR și Airbus Helicopters în cea mai bună poziție pentru a răspunde viitoarelor nevoi ale Forțelor Armate din România în contextul în care acestea își doresc reînnoirea flotelor de elicoptere multirol medii și grele. Obiectivul nostru de a oferi plus valoare clienților noștri români prin punerea la dispoziție a celei mai complete linii de produse și servicii subliniază angajamentul ferm al companiei Airbus față de România. Fiecare unitate principală de afaceri Airbus contribuie direct la consolidarea bazei industriale europene de apărare. În prezent, Airbus asigură deja peste 5.000 de locuri de muncă directe și indirecte în România, prin diviziile sale, Helicopters și Defence and Space, Commercial Airplanes cu Premium Aerotec, precum și prin parteneri industriali cum ar fi Aerostar, Turbomecanica, Aeroteh, Aerofina etc., ceea ce face din Airbus Helicopters cel mai mare investitor din domeniul aerospațial din țară”, a declarat Olivier Michalon, senior vice president pentru Europa al Airbus Helicopters.
Airbus Helicopters este prezentă în România de peste cincisprezece ani prin centrul său Suport Client Airbus Helicopters România, o întreprindere a cărei cifră de afaceri este realizată în proporție de 75% prin contracte de export. Fabrica Airbus Helicopters Industries, dezvoltată pe o suprafață de 10.000 m˛la Brașov, a fost inaugurată în 2016 și va găzdui producția de elicoptere H215 în România.
IAR Brașov, companie cu capital majoritar de stat, este unul dintre liderii naționali ai României în domeniul aeronautic, specializat în fabricarea și întreținerea elicopterelor. În 2016, a generat venituri de 34 de milioane de euro și a avut un număr de aproximativ 316 de angajați. IAR Brașov oferă o gamă largă de servicii atât pentru armata română, cât și pentru clienții internaționali. Aceste servicii constau în principal în întreținerea, repararea și modernizarea elicopterelor militare și furnizarea de piese de schimb.
Airbus este lider mondial în aeronautică și servicii în domeniul spațial. În 2016 a generat venituri de 67 miliarde de euro și a avut aproximativ 134.000 de angajați. Airbus oferă cea mai complexă gamă de avioane de pasageri, cu capacități între 100 — 600 de locuri și este, de asemenea, lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, transport și misiuni de salvare precum și numărul 1 în Europa și numărul 2 mondial în industria spațială. În domeniul elicopterelor, Airbus livrează cele mai eficiente soluții civile și militare din lume.
Sursa foto: airbushelicopters.com

Related posts

Aeroportul Internațional Cluj, record de 2 milioane de pasageri

Stefana Muresan

Crosul OncoHelp pentru dotarea Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara

Ligia Voro

Cluj vs. București – Unde e mai bine să faci afaceri

redactia

P3 2017 expansion starts with €243 million Spanish portfolio acquisition

Ionut Oprea

Lâna prelucrată în Bistrița și Sighet, folosită la izolarea termică a locuințelor

redactia

Barajele din zona Transilvaniei vor fi evaluate

Nora Dumitrescu

Noi instrumente de eficiență energetică (cogenerare, monitorizare, automatizare)

redactia

Undă verde pentru hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti?

Ligia Voro

Provocari cheie pentru orase cu viitor

10 paturi de terapie intensivă avansată date în folosință la Clinica de Cardiologie, din cadrul SCJU Târgu Mureș

Ligia Voro

Cluj-Napoca va avea cea mai mare parcare din Transilvania

redactia

Iaurtul “ca pe vremuri”, aruncat pe piață la Cluj. Statul se luptă cu granzii lactatelor

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 14: CLINI- LAB, business construit pe încredere și stabilitate  

Ligia Voro

Sibiu Jazz Competition 2019 și-a ales câștigătorii

Papuc Irina

2.000 de case cu ieșire la drumuri județene vor avea accesele amenajate

Nora Dumitrescu

BV | B2B Expo și infoTRIP, Secțiuni centrale ale Conferinței Meat & Milk 2016

Transilvania Business

CNAIR explică de ce lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva rămâne închis

Papuc Irina

180 mil. lei pentru susținerea producției de roșii românești

Stefana Muresan

Expert Guest – Ian Worboys: what next for logistics

Ionut Oprea

Parcul Feroviarilor din Cluj va fi revitalizat

Nora Dumitrescu

David Ciceo, speaker la Conferința Passenger Terminal Expo 2016

Transilvania Business

Parcarea de 460 de locuri din centrul Oradiei, aproape de darea în folosință

Traian Dan

Director al Continental Sibiu, reales în fruntea Clubului Economic German Transilvania

Papuc Irina

PRIMER: Peste 95% din medicamentele care costa sub 25 lei, folosite de peste 8 milioane de pacienti, sunt fabricate in tara

redactia

Leave a Comment