Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Complexul Energetic Hunedoara își va reduce pierderile cu 80%

Guvernul României a adoptat, printr-o Hotărâre, bugetul de venituri şi cheltuieli al Complexului Energetic Hunedoara pe anul curent, estimând pierderi de 169 milioane lei, în scădere cu 80% faţă de cele înregistrate anul trecut, când au fost de 858 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Energiei.
Veniturile totale ale societăţii pentru acest an sunt estimate la 664,7 milioane lei, iar cheltuielile la 833,9 milioane lei.
În document se arată: “Acestea au avut în vedere inclusiv ajutorul de stat în valoare de 198,8 milioane lei, acordat pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive Lonea şi Lupeni pentru anul 2017”.
“Diminuarea pierderii înregistrate de Complexul Energetic Hunedoara în acest an se datorează în principal schimbării modalităţii de vânzare a energiei, de pe piaţa reglementată pe piaţa liberă. În plus, la nivelul societăţii au fost luate măsuri de reorganizare şi restructurare, efectele acestora urmând să se simtă şi în anii următori. La preluarea mandatului, trei companii unde Ministerul Energiei este acţionar majoritar aveau pierderi semnificative. După prima jumătate a anului 2017, situaţia acestora s-a îmbunătăţit considerabil. Spre exemplu, CE Hunedoara a realizat venituri mai mari cu 14,2%, iar pierderile acestei companii s-au diminuat cu 52,4%. În cazul CE Oltenia, veniturile aferente primului semestru au crescut cu 13,3%, iar compania a raportat un rezultat brut de aproape 325 de milioane de lei. Compania Naţională a Uraniului este încă într-o situaţie critică, cu venituri pe primele şase luni mai mici cu 38% şi un rezultat brut negativ de 30,4 milioane de lei. Totuşi, Ministerul Energiei a acordat, în acest an, a doua tranşă din ajutorul de salvare a CNU, fapt care a contribuit la menţinerea activităţii acestei companii. De asemenea, CNU a încheiat în acest an un contract cu Rezervele Statului pentru livrarea de octoxid de uraniu, ceea ca va contribui la creşterea veniturilor companiei şi la menţinerea activităţii”, a declarant Toma Petcu, Ministrul Energiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Schimbare la vârful Consulatului general al Germaniei la Timișoara

Articolul următor

ATENOR aquires a major new site in Budapest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share