Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiții de 60 milioane euro în Bistrița, 1 miliard de euro în județ

Raportat la suprafață și număr de locuitori, niciun alt județ din România nu se poate lăuda cu investiții de nivelul celor făcute în Bistrița și în județ.
”În ultimii cinci ani, investițiile Consiliului Județean în municipiul Bistrița se cifrează la aproximativ 60 de milioane de euro. Acestea sunt investiții coordonate, finanțate de CJ. Nu trebuie să ne ascundem, trebuie să avem curajul să spunem clar ce am reușit noi ca administrație PSD. Unii ne înjură și ne spun: bandiții, hoții, corupții, comuniștii, dar nu este așa. Noi suntem cei interesați de problemele oamenilor, a celor pe care îi reprezentăm. Asta este realitatea. Dacă am face un calcul raportându-ne la suprafață și populație, cred că niciun județ din România nu poate deconta așa ceva, ne apropiem cu pași repezi de peste 1 miliard de euro investiții în județul Bistrița-Năsăud în ultimii ani, din fonduri europene, fonduri guvernamentale și din bugetul local. Avem o administrație performantă în Bistrița”, a afirmat președintele Consiliului Județean Bistrita, Radu Moldovan, citat de timponline.ro.
Radu Moldovan a menționat că 16 milioane de euro au fost investite prin Aquabis în modernizarea infrastructurii de apă și canalizare în Bistrița în prima etapă a Master Planului și că urmează în etapa a doua o investiție de peste 26 de milioane euro fonduri europene pentru 83 km de rețea apă, peste 30 km de aducțiune apă, 30 km rețea de canalizare.
El a menționat că în sistemul medical au fost investiți în ultimii ani peste 18 milioane de euro pentru modernizări și reabilitări, plus dotarea cu aparatură de specialitate de ultimă generație.
Peste 5 milioane de euro bani europeni au fost cheltuite pentru dotarea ISU cu autospeciale moderne, alte proiecte care valorează peste 12,5 milioane de euro sunt modernizarea Stației CFR Bistrița, 7 milioane de euro, noul sediu RAR, 2,5 milioane euro, investiții din bugetul CJ – noul sediu al Direcției de Evidență a Persoanelor, 1,5 milioane de euro – Centrul Cultural Dacia, 1,5 milioane de euro – Complexul Muzeal, mentionează sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

40 de noi statii de reincarcare pentru masini electrice, prin implicarea BMW, Nissan, MOL si E.ON

Articolul următor

Metrou și blocuri cu 40-50 de etaje, propunerile lui Daniel Metz pentru dezvoltarea Clujului

Citește și:
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.
Citeste mai mult

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share