Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AHK România, propunere pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa forței de muncă

Lipsa forței de muncă din România este o problemă uriașă care ne înfrânează dezvoltarea, iar Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este ocupată mai mult cu “stingerea incendiilor” Guvernului, decât să propună constructiv măsuri care să aibă efecte peste 2-3 ani, susține Dragoș Anastasiu, președintele AHK România.
“Avem o activitate intensă la Cameră. Guvernul ne ține într-un ritm alert, din păcate. Suntem ca pompierii: încercăm să stingem incendii mai mult decât să propunem constructiv măsuri ca peste 2-3 ani să aibă efecte. Ne-am fi dorit mult, dar nu e cazul, pentru că nu avem timp. Trebuie să ne ocupăm timpul cu stingerea incendiilor”, a spus Anastasiu, potrivit Agerpres, la întâlnirea lunară a membrilor Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană.
El a precizat că la propunerea AHK România s-a format un grup de lucru interministerial pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa forței de muncă.
“Lipsa forței de muncă din România este o problemă uriașă care ne înfrânează dezvoltarea. În acest sens, la propunerea Camerei am înființat un grup de lucru interministerial pentru forța de muncă, cu patru sau cinci ministere reprezentate, printre care Ministerul Muncii, Ministerul de Externe, cel de Interne și al Educației, pentru că este vorba de forța de muncă din România, despre măsuri care trebuie luate pe termen scurt, mediu și lung. Noi conducem acest grup de lucru și ne bazăm pe inputurile din partea voastră. Măsurile trebuie să ducă la creșterea numerică și calitativă a forței de muncă, dar și din perspectiva mentalității. Educația se face pe termen mediu și lung. Pe termen scurt îi vedem pe străini ca pe un sprijin. Vedem ca pe un sprijin dacă studenții fac stagii de practică nu așa cum fac acum, 3 săptămâni, ci un semestru întreg. În industria turismului dacă din 6 semestre ai avea două de practică, acesta ar fi un ajutor”, a mai arătat președintele AHK România.
Marți a avut loc, la București, prima întâlnire lunară, după vacanța de vară, a membrilor Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

“Duminica în vie – Culesul strugurilor”, la Cramele Recaş - eveniment organizat de Rotary Timișoara Cetate

Articolul următor

Fermierii români, premiați și anul acesta în cadrul Galei PRIA Romanian Farmers

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share