București Real Estate Ultimele stiri

HIpark – 39 mil. euro, proiect mixt de birouri & rezidențial în Iași

ROPHARMA anunță demararea în Iași a unui proiect mixt de birouri si rezidențial, cu o gamă de servicii și spații de retail, investiție estimată  la aproximativ 39 milioane de euro.
Lori Collin, coordonator de proiect, impreună cu B23T si Brown & Marinescu Consulting, au creat pentru Iași un proiect modern, bazat pe nevoia acută de spații de birouri largi (2670 metri pătrați pe nivel), actualizate conform nevoilor actuale si viitoare ale chiriașului, cu o clădire rezidențială cu studiouri largi si apartamente de 2 si 3 camere de tip ”smart home”, ce imbină spatiul de “living” si “ working” cu functionalități multiple gen grădiniță, pistă de biciclete, parcare mașini electrice, cafenele și zone de spatii verzi multiple.
“Am prezentat beneficiarului Ropharma un proiect personalizat, dupa discutiile avute in Iași cu companiile multinationale care pun accent pe importanța timpului petrecut la birou al angajatului, cat si nevoilor vieții personale ale acestuia. Am vrut sa respectăm normele de urbanism locale, dar venind cu un un “cutting edge” in materie de design si tehnologie” a spus Lori Collin.
“Construim pentru a fi luați drept model in Iași, pentru a arăta ca se poate trăi si munci intr-un mediu prietenos, sustenabil si modern. Dorim sa lansăm proiectul in primăvara lui 2018 odată cu obținerea tuturor avizelor și căutăm între timp să atragem un co-investitor, de preferat cu rol și background de dezvoltator imobiliar pentru a face îmbinarea perfectă dintre situația financiară puternică a Ropharma și know-how-ul imobiliar venit de la un partener cu rol de dezvoltator”, a mai spus Lori Collin.
Proiectul HIpark va cuprinde 2 clădiri, din care una rezidențială de 9.500 mp si o alta de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de 21.200 mp. Amplasarea este una strategică într-o zona central având în imediata vecinătate Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași, campusul universitar Tudor Vladimirescu, două mall-uri, având acces direct spre aeroport.
IAŞI a devenit în ultimii 3 ani un pol principal de atracţie al investiţiilor autohtone şi străine din domeniul Outsourcing, IT&C şi Servicii, punând accent pe noi condiţii de muncă, dezvoltări imobiliare la standarde internaţionale şi de actualitate în materie de clădiri de birouri, mall-uri şi chiar în segmentul rezidenţial.
Cu un stoc de birouri actual de 235.000 mp (cf. PINMaps), Iaşul ocupă a treia poziţie după Timişoara şi Cluj în materie de dezvoltări imobiliare, dar pe locul al doilea după Cluj în topul celor mai de succes oraşe şi cu cea mai rapidă dezvoltare în domeniul IT&C.
 
ROPHARMA este o companie farmaceutică cu peste 1.380 de angajati, listată la Bursa de Valori București. Ropharma are două capacități de producție medicamente și suplimente, precum și o unitate de producție lapte praf. Aceste fabrici au o tradiție de peste 30 de ani de producție, iar unitatea de producție medicamente este certificată conform standardelor europene de calitate GMP. De asemenea, Ropharma deține o participație semnificativă în cadrul unui spital din Brașov, desemnat în 2013 drept “cel mai curat spital din Europe) de catre Organizația Mondială de Sănătate (WHO). Capitalizarea actuală a companiei este de 188 milioane lei iar valoarea consolidată a activelor imobilizate este de 148 milioane lei. Capitalurile proprii consolidate la 30 iunie 2017 au atins valoarea de 158 milioane lei. În urma evaluării și analizei rezultatelor înregistrate în 2016 și în T1 2017, compania Coface, leader de piață în managementul riscului de credit, a modificat in cursul T2 din 2017, istoricul riscului pentru societate, din “risc peste nivelul mediu” în categoria “risc scăzut”.
 
Lori Collin are o experienţ ă de peste 24 de ani în real estate, fiind specializată pe segmentul de office/birouri ş inegociere tranzacţ ii. Cariera ei a început în Statele Unite ale Americii, acoperind segmente precum rezidenţial, comercial (office) ş iinvestiţ ii, iar în ultimii zece ani specializându-se pe segmentul de investiţ ii, dezvoltări ş inegocieri tranzacţ ii de clădiri de birouri. Înainte de a se alătura echipei NEPI în 2012, Lori Collin a ocupat funcţ ia de Associate Director în cadrul JLL (www.jll.ro), conducând departamentele de Tenant Representation şi Divizia de Birouri. Din 2012 până în 2016 a făcut parte din echipa de conducere a NEPI (www.nepinvest.com). În cei patru ani în cadrul NEPI, Lori a gestionat peste 200.000 mp de birouri în Bucureşti, Cluj, Timiş oara ş ialte oraş esecundare ale ţ ă rii, menţ inând o rata ̆ de neocupare de sub 2% pe întreg portofoliul şi atrăgând noi chiriaşi din Fortune 500 companies. Din 2016, Lori Collin a început activitatea antreprenorială, oferind consultanţă ş idue diligence commercial pentru multinaţionale în calitate de chiriaşI şI diferiţI dezvoltatori în calitate de investitori imobiliari.
Conceptul HIpark
Primul proiect certificat verde cu funcțiuni mixte din Iași care are o abordare contemporană. Îmbină eficiența planului de etaj din zona de birouri cu zona de living, modernă, smart și verde.
Atât angajatul, cât și locatarul, care de multe ori pot fi aceeași persoană, vor avea un mediu de viață plăcut, echilibrat și modern, ținând cont că nevoile chiriașului din Iași sunt vizionare (spații de peste 2.700 mp pe nivel, eficiente, consum redus și controlat al utilităților, lumina natural în spații multifuncționale).
Pista de biciclete te duce direct în parterul clădirii la zona de parcaj specială și vestiare cu dușuri, fiind conectată la sala de gimnastică a clădirii prin zona externă a etajului 1. Pentru cei cu copii, e pregătită în zona de parter o grădiniță și afterschool, o nevoie din ce în ce în ce mai mare a părinților din ziua de azi de fi aproape de cei mici.  Restaurantele cu caracter de business lunch, terase și lounge area dau un plus de valoare atât zonei de business, cât și celor ce locuiesc în complex. Cafenelele, supermarketul de proximitate, brutăria, banca, farmacia, clinica medicală, magazinul de biciclete sau curățătoria de haine fac viața urbană ușoară și echilibrată.
 

Related posts

Aeroportul Internaţional Timişoara, cu 63% mai mulţi pasageri

Stefana Muresan

„Baza intergalactică” de la Turda, liant între toate zonele turistice ale Transilvaniei

Stefana Muresan

Operatorul Wizz Air va relua zborurile Cluj – Tel Aviv

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internațional Timișoara, trafic în creștere; destinații preferate: București și Londra

Stefana Muresan

Apulum Alba Iulia, producție la turație maximă

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Future is Bright in Oradea

Traian Dan

Compania italiană Frimat S.P.A, singurul ofertat pentru contractul privind construirea sălii polivalente de la Blaj

redactia

Cel mai mare retailer fashion alege Unirii View. H&M închiriază 1.000 mp pentru viitorul său sediu

Stefana Muresan

Casa Darvas-La Roche, cea mai originală construcție din Oradea, va fi reabilitată cu bani europeni

Stefana Muresan

Bucureștenii de la Urban Team vor elabora noul PUG al Zalăului

Nora Dumitrescu

După doi ani la Imoteca, Diana Dragostin revine în grupul Artmark

Ligia Voro

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Klaus Iohannis: ”Europa a venit în România!”

Stefana Muresan

Cunoscuta companie italiană RINA lansează certificarea de încredere în biosecuritate, o schemă de certificare inovatoare pentru prevenirea și controlul răspândirii infecțiilor.

Nicolae Pop

Benchmark Electronics, afaceri de 330 mil. lei cu fabrica din judeţul Braşov

Stefana Muresan

Sergiu Gorban, Transylvania Invest din Arad: E mai rentabil să vindem direct procesatorilor din Europa decât traderilor din Portul Constanţa

Stefana Muresan

Dezvoltatorul Novis Plaza anunță: Corpul A – închiriat în totalitate!

Ligia Voro

Aproape 33.000 de fermieri bihoreni au depus Cereri unice de plată la APIA Bihor

Traian Dan

Un startup clujean a atras o investiție de 100.000 de euro

Nora Dumitrescu

După ce au preluat Agricost Insula Mare a Brăilei, arabii de la Al-Dahra au pus ochii pe o fermă emblematică din țară. Livrează laptele către Danone

redactia

Rețeaua Besser Home a ieșit din “pandemie”

Nora Dumitrescu

Carrefour sprijină fermierii români care vor să facă agricultură ecologică

Traian Dan

Leader Team Broker – “Asiguratul care are CASCO, bun de plată dacă își retrage plângerea după repararea mașinii ”

Ligia Voro

Ce trebuie să știți despre obținerea Certificatului de Situație de Urgență

Ligia Voro

Universitatea Iuliu Hațieganu va avea centru de cercetare de 6 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Leave a Comment