București Real Estate Ultimele stiri

HIpark – 39 mil. euro, proiect mixt de birouri & rezidențial în Iași

ROPHARMA anunță demararea în Iași a unui proiect mixt de birouri si rezidențial, cu o gamă de servicii și spații de retail, investiție estimată  la aproximativ 39 milioane de euro.
Lori Collin, coordonator de proiect, impreună cu B23T si Brown & Marinescu Consulting, au creat pentru Iași un proiect modern, bazat pe nevoia acută de spații de birouri largi (2670 metri pătrați pe nivel), actualizate conform nevoilor actuale si viitoare ale chiriașului, cu o clădire rezidențială cu studiouri largi si apartamente de 2 si 3 camere de tip ”smart home”, ce imbină spatiul de “living” si “ working” cu functionalități multiple gen grădiniță, pistă de biciclete, parcare mașini electrice, cafenele și zone de spatii verzi multiple.
“Am prezentat beneficiarului Ropharma un proiect personalizat, dupa discutiile avute in Iași cu companiile multinationale care pun accent pe importanța timpului petrecut la birou al angajatului, cat si nevoilor vieții personale ale acestuia. Am vrut sa respectăm normele de urbanism locale, dar venind cu un un “cutting edge” in materie de design si tehnologie” a spus Lori Collin.
“Construim pentru a fi luați drept model in Iași, pentru a arăta ca se poate trăi si munci intr-un mediu prietenos, sustenabil si modern. Dorim sa lansăm proiectul in primăvara lui 2018 odată cu obținerea tuturor avizelor și căutăm între timp să atragem un co-investitor, de preferat cu rol și background de dezvoltator imobiliar pentru a face îmbinarea perfectă dintre situația financiară puternică a Ropharma și know-how-ul imobiliar venit de la un partener cu rol de dezvoltator”, a mai spus Lori Collin.
Proiectul HIpark va cuprinde 2 clădiri, din care una rezidențială de 9.500 mp si o alta de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de 21.200 mp. Amplasarea este una strategică într-o zona central având în imediata vecinătate Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași, campusul universitar Tudor Vladimirescu, două mall-uri, având acces direct spre aeroport.
IAŞI a devenit în ultimii 3 ani un pol principal de atracţie al investiţiilor autohtone şi străine din domeniul Outsourcing, IT&C şi Servicii, punând accent pe noi condiţii de muncă, dezvoltări imobiliare la standarde internaţionale şi de actualitate în materie de clădiri de birouri, mall-uri şi chiar în segmentul rezidenţial.
Cu un stoc de birouri actual de 235.000 mp (cf. PINMaps), Iaşul ocupă a treia poziţie după Timişoara şi Cluj în materie de dezvoltări imobiliare, dar pe locul al doilea după Cluj în topul celor mai de succes oraşe şi cu cea mai rapidă dezvoltare în domeniul IT&C.
 
ROPHARMA este o companie farmaceutică cu peste 1.380 de angajati, listată la Bursa de Valori București. Ropharma are două capacități de producție medicamente și suplimente, precum și o unitate de producție lapte praf. Aceste fabrici au o tradiție de peste 30 de ani de producție, iar unitatea de producție medicamente este certificată conform standardelor europene de calitate GMP. De asemenea, Ropharma deține o participație semnificativă în cadrul unui spital din Brașov, desemnat în 2013 drept “cel mai curat spital din Europe) de catre Organizația Mondială de Sănătate (WHO). Capitalizarea actuală a companiei este de 188 milioane lei iar valoarea consolidată a activelor imobilizate este de 148 milioane lei. Capitalurile proprii consolidate la 30 iunie 2017 au atins valoarea de 158 milioane lei. În urma evaluării și analizei rezultatelor înregistrate în 2016 și în T1 2017, compania Coface, leader de piață în managementul riscului de credit, a modificat in cursul T2 din 2017, istoricul riscului pentru societate, din “risc peste nivelul mediu” în categoria “risc scăzut”.
 
Lori Collin are o experienţ ă de peste 24 de ani în real estate, fiind specializată pe segmentul de office/birouri ş inegociere tranzacţ ii. Cariera ei a început în Statele Unite ale Americii, acoperind segmente precum rezidenţial, comercial (office) ş iinvestiţ ii, iar în ultimii zece ani specializându-se pe segmentul de investiţ ii, dezvoltări ş inegocieri tranzacţ ii de clădiri de birouri. Înainte de a se alătura echipei NEPI în 2012, Lori Collin a ocupat funcţ ia de Associate Director în cadrul JLL (www.jll.ro), conducând departamentele de Tenant Representation şi Divizia de Birouri. Din 2012 până în 2016 a făcut parte din echipa de conducere a NEPI (www.nepinvest.com). În cei patru ani în cadrul NEPI, Lori a gestionat peste 200.000 mp de birouri în Bucureşti, Cluj, Timiş oara ş ialte oraş esecundare ale ţ ă rii, menţ inând o rata ̆ de neocupare de sub 2% pe întreg portofoliul şi atrăgând noi chiriaşi din Fortune 500 companies. Din 2016, Lori Collin a început activitatea antreprenorială, oferind consultanţă ş idue diligence commercial pentru multinaţionale în calitate de chiriaşI şI diferiţI dezvoltatori în calitate de investitori imobiliari.
Conceptul HIpark
Primul proiect certificat verde cu funcțiuni mixte din Iași care are o abordare contemporană. Îmbină eficiența planului de etaj din zona de birouri cu zona de living, modernă, smart și verde.
Atât angajatul, cât și locatarul, care de multe ori pot fi aceeași persoană, vor avea un mediu de viață plăcut, echilibrat și modern, ținând cont că nevoile chiriașului din Iași sunt vizionare (spații de peste 2.700 mp pe nivel, eficiente, consum redus și controlat al utilităților, lumina natural în spații multifuncționale).
Pista de biciclete te duce direct în parterul clădirii la zona de parcaj specială și vestiare cu dușuri, fiind conectată la sala de gimnastică a clădirii prin zona externă a etajului 1. Pentru cei cu copii, e pregătită în zona de parter o grădiniță și afterschool, o nevoie din ce în ce în ce mai mare a părinților din ziua de azi de fi aproape de cei mici.  Restaurantele cu caracter de business lunch, terase și lounge area dau un plus de valoare atât zonei de business, cât și celor ce locuiesc în complex. Cafenelele, supermarketul de proximitate, brutăria, banca, farmacia, clinica medicală, magazinul de biciclete sau curățătoria de haine fac viața urbană ușoară și echilibrată.
 

Related posts

Terapeutica din Arad cumpără un complex balnear de 3 stele în Moneasa cu 1,5 milioane euro

Stefana Muresan

UPDATE. Mesajul FOREN 2018 va fi conturat în cadrul unui workshop

Ligia Voro

Asociaţia "Hai cu noi în Horă" deschide programul de dezvoltare personală “Joyful Teaching”

Ionut Oprea

Româncele gestionează afaceri de aproape 90 de miliarde de lei. Topul sectoarelor în care femeile din România câștigă cel mai mult

Papuc Irina

Guvernul va finanța Baia Mare dacă ajunge capitală a tineretului

Nora Dumitrescu

Programul zborurilor operate de pe Aeroportul Cluj în luna septembrie

Stefana Muresan

Pensiunile din Maramureș au găsit variante de criză

Nora Dumitrescu

Elite Business Club Cluj 09 Mai 2018, Hotel Beyfin

Ionel Albu

Brașov: Germanii de la Varta, afaceri de peste 36 mil. euro

Stefana Muresan

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, desemnat funcționarul anului din administrația locală din România

Stefana Muresan

Un manager școlit la Cluj a crescut afacerile Elit cu 50%

Nora Dumitrescu

Ministerul Agriculturii a demarat procedura de recunoaștere a fabricilor de zahăr

Stefana Muresan

The MIPIM Awards 2017 winners

Ionut Oprea

George Copos investește încă șase milioane de euro în Poiana Brașov

Stefana Muresan

388 de bebelusi s-au nascut in primele 6 luni la maternitatea Polisano din Sibiu, in crestere cu 10% fata de anul trecut

Stefana Muresan

Administratorul unui hotel din Blaj oferă clădirea medicilor, voluntarilor, polițiștilor și jandarmilor care luptă cu Covid-19

Ion Surdu

Pasaj rutier subteran şi reabilitarea Podului Dacia, două proiecte noi ale Primăriei Oradea

Stefana Muresan

Radu Ștefan Oprea, ministrul MMACA: „Ne dorim o dezvoltare și dăm un impuls firmelor ca să revenim pe anumite piețe tradiționale”

redactia

Antreprenori din diaspora şi din ţară, reuniți la Alba Iulia, la summitut RePatriot

redactia

BNR: Rezervele valutare administrate în noiembrie s-au situat la nivelul de 33.817 milioane euro

Papuc Irina

Cum va arăta fabrica elvețienilor de la ALU MENZIKEN

Stefana Muresan

Municipiul Turda, cel mai bun plan de mobilitate urbană durabilă, la nivel european

Stefana Muresan

Încep lucrările de reparații pe sectorul de beton al Autostrăzii Soarelui 

Ligia Voro

Itinera S.p.A începe lucrările la centura Sătmarului

Stefana Muresan

Leave a Comment