Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Hunedoara, încasări de peste 1 milion de euro din Castelul Corvinilor

În primele 8 luni ale acestui an, primăria din Hunedoara a reuşit imposibilul şi a strâns peste 1 milion de euro. Totul se datorează însă Castelului Corvinilor. Cel mai important monument de arhitectură gotică din România a fost vizitat, în primele opt luni din acest an, de peste 265.000 de turişti, iar suma încasată din vânzarea biletelor a depăşit un milion de euro.
Potrivit unui comunicat de presă transmis către Mediafax de Primăria Hunedoara, cel mai mare număr de turişti se înregistrează în fiecare an, în august. Astfel, un număr de 73.849 de turişti români şi străini au vizitat Muzeul Castelul Corvinilor , iar încasările se ridică la suma de 1.623.257 lei.
În cursul anului trecut, un număr de 300.000 de turişti au trecut pragul Castelul Corvinilor, iar în 2015 numărul total de vizitatori a fost de 280.000.
Primarul oraşului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a declarat că, în perioada următoare, mai multe obiective ale castelului vor fi restaurate în cadrul unui proiect european.
“Numărul de turişti la castel creşte an de an, ceea ce nu poate decât să ne bucure. În acest an, Primăria Municipiului Hunedoara a câştigat un proiect de cinci milioane de euro, derulat prin ADR Vest, proiect care prevede restaurarea mai multor obiective din castel. Mai avem în plan şi alte proiecte, precum amenajarea unui parc medieval în zona de la poalele monumentului istoric”, a declarat Dan Bobouţanu pentru Mediafax.
Castelul Corvinilor a fost ridicat de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Lufthansa conectează Sibiul cu restul lumii de 10 ani

Articolul următor

Proiectul 'Alba Iulia Smart City 2018' sau despre cum Alba Iulia a ”deschis ușile viitorului”

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share