Transilvania Business
Hunedoara Turism Ultimele stiri

Primăria Hunedoara, încasări de peste 1 milion de euro din Castelul Corvinilor

În primele 8 luni ale acestui an, primăria din Hunedoara a reuşit imposibilul şi a strâns peste 1 milion de euro. Totul se datorează însă Castelului Corvinilor. Cel mai important monument de arhitectură gotică din România a fost vizitat, în primele opt luni din acest an, de peste 265.000 de turişti, iar suma încasată din vânzarea biletelor a depăşit un milion de euro.
Potrivit unui comunicat de presă transmis către Mediafax de Primăria Hunedoara, cel mai mare număr de turişti se înregistrează în fiecare an, în august. Astfel, un număr de 73.849 de turişti români şi străini au vizitat Muzeul Castelul Corvinilor , iar încasările se ridică la suma de 1.623.257 lei.
În cursul anului trecut, un număr de 300.000 de turişti au trecut pragul Castelul Corvinilor, iar în 2015 numărul total de vizitatori a fost de 280.000.
Primarul oraşului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a declarat că, în perioada următoare, mai multe obiective ale castelului vor fi restaurate în cadrul unui proiect european.
“Numărul de turişti la castel creşte an de an, ceea ce nu poate decât să ne bucure. În acest an, Primăria Municipiului Hunedoara a câştigat un proiect de cinci milioane de euro, derulat prin ADR Vest, proiect care prevede restaurarea mai multor obiective din castel. Mai avem în plan şi alte proiecte, precum amenajarea unui parc medieval în zona de la poalele monumentului istoric”, a declarat Dan Bobouţanu pentru Mediafax.
Castelul Corvinilor a fost ridicat de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Adrian Volintiru a câștigat selecția pentru funcția de director general al ROMGAZ

redactia

Noul vicepreşedinte al Aeroportului „Transilvania”, validat de Consiliul Judeţean Mureş

Stefana Muresan

IMWorld 2017 anunță primele soluții digitale: IoT, chatboți cu AI, softuri pentru IMM și tehnologii în premieră: “big brother”ul utilajelor de producție

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More