• Numai anul acesta, 6.000 de corpuri de iluminat și 15.000 de tuburi cu led au fost montate de E.ON în instituții școlare din 7 judeţe.
E.ON România a continuat în acest an proiectul „Energie în școlile copilăriei”, dedicat îmbunătățirii condițiilor de studiu şi eficientizării consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologii moderne a sălilor de clasă din unităţile de învăţământ.
În cadrul proiectului, care a debutat în 2012, au fost montate 21.500 de corpuri de iluminat și 52.000 de tuburi economice și cu led, suma investită de companie până în prezent fiind de circa 2,2 milioane de euro.
“Soluţiile pentru crearea unor condiţii de viaţă mai bune consumând în acelaşi timp mai puţin din resursele planetei reprezintă o preocupare centrală a zilelor noastre. Proiectul nostru de responsabilitate socială se pliază perfect pe misiunea noastră. Am ales să sprijinim în principal învăţământul şi vom continua să o facem, pentru că este cea mai bună investiţie pentru un viitor mai bun”, a declarat Dan Morari, Director General al E.ON Energie România.
Proiectul a fost implementat în 44 de unități de învățământ din țară, din mediul rural și urban, peste 25.000 de copii și cadre didactice fiind beneficiari direcţi.
Anul acesta, E.ON România a adus iluminatul modern şi eficient în şapte şcoli din judeţele Mureş, Sibiu, Maramureş, Timiş, Arad, Suceava şi Neamţ, în perioada aprilie-august a.c., fiind montate circa 6.000 de corpuri de iluminat și 15.000 de tuburi cu led.
Pentru 5.000 de copii și cadre didactice noul an şcolar începe astfel cu condiţii mai bune de studiu, dar și cu o reducere a consumului de energie şi implicit a costurilor eferente.
Înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu unele noi, bazate pe tehnologii eficiente, cum este tehnologia led, aduc economii importante şi aceasta nu numai în cazul unor instituţii cu sute sau mii de corpuri de iluminat ci şi în cazul consumatorului casnic.
Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu circa 11,8 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială, acestea având aproximativ 280.000 de beneficiari.
Citește și:
Oradea trece la iluminat public pe LED
Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025. În momentul de față Oradea…
30 noiembrie 2023
Bosch Cluj: Un deceniu de inovație și excelență
Amplasate în inima Transilvaniei, cele două facilități Bosch au devenit piloni strategici de inovație și producție. Din 2013,…
29 noiembrie 2023
De Ziua Națională, patru trenuri ale CFR vor purta numele unor personalități
Vineri, 1 decembrie 2023, România sărbătorește 105 de ani de la Marea Unire a tuturor provinciilor istorice sub…
29 noiembrie 2023
Pădure urbană, parc aventura și plajă pe malul stâng al Crișului Repede
Toate acestea, și multe altele, fac parte dintr-un concept ecologic și sustenabil al municipalității orădene pentru revitalizarea teritoriilor…
29 noiembrie 2023
Regenerare urbană de 22 de milioane de euro a Cartierului Nufărul I Oradea
Consilierii locali au aprobat în cadrul ședinței de miercuri, 29 noiembrie 2023, Planul Urbanistic Zonal de regenerare urbană…
29 noiembrie 2023
Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate…
29 noiembrie 2023
Centura Beclean se inaugurează de Ziua Națională
Varianta de ocolire a orașului din Bistrița-Năsăud va fi dată în folosință chiar de 1 Decembrie. “Comisia de…
29 noiembrie 2023
Industria se redresează la Cluj, comerțul internațional e pe tobogan
Cifrele din mediul industrial arată mai bine în județ la începutul toamnei, însă balanța comercială se înclină în…
29 noiembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
