Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Relansarea Cupru Min, primul proiect finanţat de Fondul Suveran de Investiţii

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va fi activ începând cu 1 ianuarie 2018, iar unul din proiectele majore de care se va ocupa va fi reabilitarea fabricii Cupru Min de la Zlatna, a anunţat ministrul Economiei Mihai Fifor, confirmând astfel intenţiile menţionate anterior, de redeschidere a industriei metalurgice din Apuseni.
„Încercăm să creăm poate prima fabrică construită după 1989 în România şi aceasta va fi finanţată cu bani din Fondul Suveran”, a declarat Fifor, joi, la un eveniment organizat de Fondul Proprietatea, potrivit adevarul.ro. Acesta a spus că, la Cupru Min, Guvernul încearcă să creeze şi să găsească o piaţă bună pentru ca această companie să îşi îmbunătăţească activitatea.
„Ce este mai important pentru noi, ca Guvern, este că intenţionăm să creăm noi facilităţi, să aducem noi investitori. Vorbim despre reindustrializarea României. Poate fi un proiect ambiţios pentru următorii câţiva ani, dar cred că este singurul mod în care putem majora creşterea economică în România”, a mai spus el. Ministrul Economiei a precizat că înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii va da substanţă viziunii Guvernului, iar începând cu 1 ianuarie 2018 el va fi funcţional, fiind „cel mai important lucru pe care Guvernul trebuie să îl îndeplinească”.
„Mulţi dintre voi poate vreţi să ştiţi cum va funcţiona acest Fond. Intenţionăm să avem cât de multe beneficii putem din companiile profitabile pe care le deţine statul. Încercăm să investim aceşti bani în cele mai mari proiecte de infrastructură. Intenţionăm să folosim banii şi pentru investiţii în proiecte greenfield, dar şi brownfield. Vom folosi aceşti bani pentru spitale”, a adăugat Fifor.
Cupru Min este una din cele 27 de companii care îşi vor aduce aportul la crearea FSDI. Cupru Min, societate aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, are ca obiect principal de activitate exploatarea şi livrarea în forme specifice de resurse/rezerve de minereu cuprifer din perimetrul minier Roşia Poieni. Pe piaţa internă, este cel mai mare producător de concentrat de cupru, deţinând aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai mare aquapark din estul Europei, investiție de peste 15 milioane de euro, în proiect la Timișoara

Articolul următor

Aeroportul Iasi, proiect ce are ca obiectiv diminuarea impactului produs de zgomotul din aviatie

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share