Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Iasi, proiect ce are ca obiectiv diminuarea impactului produs de zgomotul din aviatie

In contextul cresterii constante a traficului aerian, atat la nivel global, cat si local, una dintre prioritatile industriei aviatice europene este dezvoltarea de noi metodologii de gestionare a impactului generat de zgomotul din aviatie asupra populatiei. Acesta este si scopul proiectului ANIMA (Aviation Noise Impact Management through Novel Approaches) dezvoltat de un consortiu european format din 22 de membri din 11 tari, printre care si Aeroportul International Iasi.
Alaturi de Heathrow (Londra) si Schiphol (Amsterdam), Iasul va fi printre primele aeroporturi ce vor implementa metode inovatoare de reducere a impactului produs de zgomotul din aviatie asupra comunitatii. Din consortiu mai fac parte: Oficiul Național de Studii si de Cercetare Aerospatiala (Franta), Universitatea Metropolitana Manchester (Marea Britanie), Asociatia Aeroporturilor Regionale (Belgia), Airbus Operations SAS (Franta), Universitatea Roma Tre (Italia), Univeristatea Cergy Pontoise (Franta), Universitatea Southampton (Marea Britanie), precum si alte institutii prestigioase.
Valoarea totala a grantului este de 7.480.000 de euro, finantarea fiind realizata prin programul “HORIZON 2020”.
“Aeroportul Iasi a facut primii pasi in acest sens in 2015, cand a fost gazda unui workshop international, pe tema zgomotului din aviatie. La eveniment au participat mai multi experti in domeniu si tot atunci au fost implementate practici de colaborare cu reprezentantii comunitatii, pentru dezvoltare sustenabila, in beneficiul partilor interesate. Preocuparea noastra pentru a satisface atat nevoia de mobilitate a comunitatii, dar si interesul pentru calitatea vietii ne-au recomandat ca parte importanta din acest consortiu, alaturi de doua dintre cele mai mari aeroporturi din Europa”, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Relansarea Cupru Min, primul proiect finanţat de Fondul Suveran de Investiţii

Articolul următor

Eldi reinventează reţeta bunului gust

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share