Cluj Fonduri Europene Infrastructura Investitii Mureș Ultimele stiri

CNAIR a scos la licitaţie proiecte de 13,8 miliarde de lei finanţate din fonduri UE

Proiectele postate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în perioada ianuarie-august 2017, sunt finanţate din Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 şi însumează 13,8 miliarde de lei fără TVA.
„Prioritatea absolută a Companiei este în acest moment Autostrada Sibiu-Piteşti, parte importantă a Coridorului IV Pan-European. În acest context, au fost scoase la licitaţie anul acesta contractele pentru proiectarea şi execuţia loturilor 1 şi 5 ale acestui proiect de o importanţă majoră pentru economia României. Până la sfârşitul anului, CNAIR SA intenţionează să scoată la licitaţie şi documentaţiile pentru proiectarea şi execuţia loturilor 2, 3 si 4 ale acestei autostrăzi, după ce, împreună cu Institutul Geologic Român, va pune la punct documentaţia premergătoare”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de CNAIR.
Compania a mai scos la licitaţie proiectarea şi execuţia celor 4 loturi ale Drumului Expres Craiova-Piteşti, cu o lungime totală de 121 km.
Potrivit CNAIR, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, pentru care a fost scos la licitaţie anul acesta contractul destinat proiectării şi execuţiei, reprezintă cel mai complex proiect de infrastructură lansat în ultimii 27 de ani în România. După ce va fi construit, Podul suspendat de la Brăila se va număra printre primele cinci poduri din Europa ca deschidere centrală (1.120 de metri).
„Lărgirea la patru benzi a actualei Centuri a Capitalei pe sectorul DN 2 – A2, proiect care pevede demararea unor lucrări de execuţie, reprezintă de asemenea un pas important pentru îmbunătăţirea fluenţei traficului periurban şi de tranzit, în zona de Nord a Bucureştiului”, se arată în comunicat.
A mai fost lansată în acest an şi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Pasajului de la Mogoşoaia.
Pentru eliminarea punctelor de conflict rutier în cele mai importante zone ale Centurii de Sud a Bucureştiului, CNAIR SA menţionează că a lansat în licitaţie publică documentaţia pentru proiectarea şi execuţia pasajelor Berceni şi Olteniţa. Configurate ca sensuri giratorii suspendate, cele două pasaje vor îmbunătăţi desfăşurarea circulaţiei în aceste zone.
De semenea, unul din cele mai importante proiecte pentru Capitală este Noua Autostradă de Centură, cunoscută şi sub denumirea de Ringul 0, proiect care a fost la rândul său scos la licitaţie publică anul acesta. „Sectorul de Sud, postat în SEAP, face parte din noul Inel de Centură a Capitalei şi va fi similar proiectelor destinate fluidizării circulaţiei în zona metropolelor europene”, mai arată CNAIR.
Printre obiectivele de infrastructură pentru care CNAIR SA a scos la licitaţie anul acesta contracte de proiectare şi execuţie se mai numară: Varianta de ocolire Timişoara Sud, finalizarea Autostrăzii Braşov–Tg. Mureş-Cluj- Oradea (loturile 1,2,3 – Suplacu de Barcău-Borş), lărgirea la 4 benzi a DN7 (Bâldana – Titu) şi Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad.
Tot în acest an Compania a lansat licitaţii publice pentru elaborarea unor Studii de Fezabilitate şi Proiecte Tehnice destinate construcţiei Drumurilor de mare viteză Focşani-Bacău, Ploieşti-Buzău, Bacău-Paşcani şi Buzău-Focşani.
A fost postată pe SEAP şi documentaţia destinată elaborării Studiului de Fezabilitate şi Proiectului Tehnic pentru construcţia drumului de legătură între A3 (Autostrada Bucureşti-Ploieşti) şi Aeroportul Henri Coandă.
CNAIR SA mai are în pregatire proiecte de infrastructură rutieră, în valoare de 17,6 miliarde de lei fără TVA, care urmează să fie lansate în licitaţie publică anul acesta. Alături de documentaţia pentru loturile 2, 3 şi 4 ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti, se mai află în elaborare contracte pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire a Municipiului Bacău, a sectorului Nădaşelu-Mihăeşti, aferent Autostrăzii Transilvania şi a Sectiunii E, aferentă Lotului 2 al Autostrăzii Lugoj- Deva.
De asemenea, Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a solicitat şi a primit anul acesta aprobări de finanţare de la Comisia Europeana pentru proiectele Autostrăzilor Timişoara-Lugoj şi Lugoj-Deva (sector Dumbrava-Deva), precum şi pentru reabilitarea DN6.
La ora actuală se află în analiză la Comisia Europeana cererea de finanţare pentru reabilitarea DN76.
CNAIR SA va mai trimite anul acesta, Comisiei Europene, cereri de finanţare pentru proiectele Autostrăzilor Câmpia Turzii – Ogra – Tg. Mureş şi Sebeş-Turda (faza II).

Related posts

Județele Sălaj, Satu Mare și Maramureș, conectate printr-un drum modernizat

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Maramureș: Investments

Transilvania Business

Cristina Pop – Head of Asset Management Romania, P3

Ionut Oprea

Antreprenorul Mihai Miron vrea să repatrieze 65 de medici români din Franţa și Germania

Stefana Muresan

Conferința Europeană de Istorie Rurală „RURAL History 2023”, la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Sistemele BMS: sistemul nervos și creierul clădirilor inteligente

Ligia Voro

Diferit începe reconstrucția Podului Porțelanului din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Au început înscrierile la concursul NTT DATA Open Innovation. Temele principale: orașe inteligente, asistență medicală digitală & tehnologie exponențială

Papuc Irina

Baia Mare își bagă gunoiul sub pământ. Drusal va taxa doar firmele

Nora Dumitrescu

Tarom ar putea deschide o bază aeriană la Sibiu

Stefana Muresan

Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 2,61% în luna februarie: cele mai multe, în mediul urban

Papuc Irina

Electrolux, cu fabrică în Satu Mare, este pe val: Acțiunile cresc fără precedent, iar profitul a depășit toate estimările

redactia

Autonet Import, cel mai mare furnizor de piese auto din România, cifră de afaceri de peste 277 mil. euro

Stefana Muresan

Lasselsberger își primenește liniile de producție de la Cluj

Nora Dumitrescu

România a fost a 8 putere agricolă a UE în 2018

Papuc Irina

Investiții de peste 114 mil. euro în reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată din Alba

Stefana Muresan

Emisiune de mărci poştale „Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene”

redactia

Start-Up Nation: Concurenţă de 3,3 pe un loc pentru finanţările nerambursabile de la stat

redactia

Timişoara urcă 37 de locuri în clasamentul mondial al inovării

Robert Bloancă

Aeroportul clujean își trimite angajații în șomaj tehnic

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] The Future is Bright in Oradea

Traian Dan

Gotic Media mizează pe reclama în mișcare

Traian Dan

Brânza de Cojocna, produsă de o universitate clujeană

Nora Dumitrescu

Romgaz, investiții de 400 mil. euro în modernizarea depozitelor

Stefana Muresan

Leave a Comment