Bistrița-Năsăud Industrie Investitii Ultimele stiri

Teraplast, o nouă investiție: secție de reciclare a deșeurilor PVC

Teraplast se extinde în permanență, cei mai importanți pași fiind făcuți în ultimii ani. Compania transformă un depozit de materii prime în secție de producție granule reciclate, care va funcționa de la finalul anului și va reduce considerabil costurile cu materia primă.
Producătorul de mase plastice Teraplast a cerut un acord de mediu din partea Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud pentru a transforma un depozit de materii prime într-o secție de producție granule reciclate, anunță bistriteanul.ro.
Noua secție va funcționa în parcul industrial ridicat de către companie în localitatea componentă Sărata. Potrivit estimărilor, aceasta va fi funcțională începând cu finalul acestui an.
„Am făcut investiții importante în îmbunătățirea facilităților de producție existente, un exemplu notabil fiind linia de reciclare a deșeurilor PVC, care va avea o influență semnificativă atât în reducerea costurilor cu materiale prime, cât și în creșterea calității și sustenabilității produselor, începând cu finalul acestui an. Teraplast se va înscrie în trendul european al marilor producători de mase plastice care utilizează pe scară largă materialul reciclat, în concordanță cu viziunea companiei de a furniza soluții eficiente pentru oameni și mediu”, preciza în raportul pentru prima jumătate a anului, directorul general al Teraplast, Mirela Pop.
Grupul Teraplast include societatea Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului) şi Teraplast Ungaria (distribuitor) şi societăţile controlate în comun Politub (producător de ţevi din polietilenă) şi Depaco (producător de ţiglă metalică).
Participaţia de 60% în Depaco, al doilea producător de ţiglă metalică din România, şi fabrică de panouri sandwich din Serbia, cu o capacitate de producţie similară celei a TeraSteel, au fost cumpărate în prima parte a acestui an. Investiţia în fabrică din Serbia şi achiziţia a 60% din Depaco au fost finanţate prin împrumuturi bancare.
Teraplast a realizat în primele şase luni din 2017 investiţii în echipamente de 31 milioane lei. Grupul şi-a propus pentru 2017 un buget de investiţii de 84 milioane lei. Aceste investiţii vor fi direcţionate înspre investiţii financiare, diversificare sau creştere capacitate – achiziţii unităţi de producţie noi, mentenanţă, reparaţii capitale construcţii, echipamente şi matriţe, investiţii financiare, îmbunătăţire calitate, cercetare şi laborator.
O contribuţie pozitivă la evoluţia veniturilor consolidate a avut-o TeraSteel, care în prima jumătate a anului a realizat o cifră de afaceri de 64,8 milioane de lei, în creştere cu 22% faţă de venitul obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Din anul 2008, compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu simbolul TRP. Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,77% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participaţie de 10,03%.

Related posts

Peste 63 de milioane de lei pentru 7 contracte de finanțare semnate în cadrul POR cu instituții publice din Transilvania și Banat

Ion Surdu

Excedent bugetar de 13 milioane de lei la Alba Iulia. Cum vrea Primăria să cheltuie banii

Papuc Irina

Universitatea din Sibiu este prima din România care folosește platforma de predare online G Suite Enterprise for Education

Ion Surdu

Munich Airport as concessionaire for Sofia Airport

Ionut Oprea

Grupul Tenaris va moderniza învățământul tehnic la Zalău

Nora Dumitrescu

Grupul ROCKWOOL construiește o fabrică de vată minerală bazaltică în Ploiești West Park

Ionut Oprea

Alba Iulia: 9 milioane de lei pentru 122 de platforme subterane de deșeuri

Papuc Irina

Primul magazin de tip mall din Brașov se închide de astăzi. Angajații își vor primi salariile

Papuc Irina

Bosch, al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive din România

Papuc Irina

România, a şaptea piaţă de bere din Europa. Volumul pieţei berii a crescut uşor în 2019 în volum

Ion Surdu

ACI a preluat amplasamentul viitoarei Săli Polivalente Turda

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] From El Camino, passing through Via Maria Theresia, to Via Transilvanica

Transilvania Business

Romgaz, investiție de peste 136 milione euro în depozitul de gaze de la Sărmăşel și alte 87 milioane în depozitul Depomureş

Stefana Muresan

Investițiile europene din ultimii 2 ani în Blaj reprezintă 600 de euro per locuitor

Ion Surdu

Licitația pentru construirea Podului Centenarului din Oradea, finalizată

Stefana Muresan

Angajații din Cluj câștigă mai bine în pandemie

Nora Dumitrescu

Industriaşul Valer Blidar deschide o școală de maiștri la Arad

Stefana Muresan

Lanţul internaţional Marriott deschide hotel de patru stele la Cluj-Napoca și Timișoara

redactia

Clusterul Mobilier Transilvania pregătește scaunul inteligent

Nora Dumitrescu

România a coborât pe locul 45 în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială

Papuc Irina

Peste 1.000 de studenți, la seminariile de educație financiară ale ASF

Ligia Voro

Trafic îngreunat în Vama Giurgiu

Ligia Voro

Companii care produc şi exportă vin românesc, la Târgul de Vinuri de la Londra

Stefana Muresan

Fonduri Europene: Brașovul a atras 2,4 miliarde de euro prin intermediul a peste 1.000 de proiecte

Papuc Irina

Leave a Comment