Bistrița-Năsăud Industrie Investitii Ultimele stiri

Teraplast, o nouă investiție: secție de reciclare a deșeurilor PVC

Teraplast se extinde în permanență, cei mai importanți pași fiind făcuți în ultimii ani. Compania transformă un depozit de materii prime în secție de producție granule reciclate, care va funcționa de la finalul anului și va reduce considerabil costurile cu materia primă.
Producătorul de mase plastice Teraplast a cerut un acord de mediu din partea Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud pentru a transforma un depozit de materii prime într-o secție de producție granule reciclate, anunță bistriteanul.ro.
Noua secție va funcționa în parcul industrial ridicat de către companie în localitatea componentă Sărata. Potrivit estimărilor, aceasta va fi funcțională începând cu finalul acestui an.
„Am făcut investiții importante în îmbunătățirea facilităților de producție existente, un exemplu notabil fiind linia de reciclare a deșeurilor PVC, care va avea o influență semnificativă atât în reducerea costurilor cu materiale prime, cât și în creșterea calității și sustenabilității produselor, începând cu finalul acestui an. Teraplast se va înscrie în trendul european al marilor producători de mase plastice care utilizează pe scară largă materialul reciclat, în concordanță cu viziunea companiei de a furniza soluții eficiente pentru oameni și mediu”, preciza în raportul pentru prima jumătate a anului, directorul general al Teraplast, Mirela Pop.
Grupul Teraplast include societatea Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului) şi Teraplast Ungaria (distribuitor) şi societăţile controlate în comun Politub (producător de ţevi din polietilenă) şi Depaco (producător de ţiglă metalică).
Participaţia de 60% în Depaco, al doilea producător de ţiglă metalică din România, şi fabrică de panouri sandwich din Serbia, cu o capacitate de producţie similară celei a TeraSteel, au fost cumpărate în prima parte a acestui an. Investiţia în fabrică din Serbia şi achiziţia a 60% din Depaco au fost finanţate prin împrumuturi bancare.
Teraplast a realizat în primele şase luni din 2017 investiţii în echipamente de 31 milioane lei. Grupul şi-a propus pentru 2017 un buget de investiţii de 84 milioane lei. Aceste investiţii vor fi direcţionate înspre investiţii financiare, diversificare sau creştere capacitate – achiziţii unităţi de producţie noi, mentenanţă, reparaţii capitale construcţii, echipamente şi matriţe, investiţii financiare, îmbunătăţire calitate, cercetare şi laborator.
O contribuţie pozitivă la evoluţia veniturilor consolidate a avut-o TeraSteel, care în prima jumătate a anului a realizat o cifră de afaceri de 64,8 milioane de lei, în creştere cu 22% faţă de venitul obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Din anul 2008, compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu simbolul TRP. Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,77% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participaţie de 10,03%.

Related posts

FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de Piețe Emergente

Ligia Voro

Fabrica Arctic de maşini de spălat va fi gata în 2019 şi va porni la drum cu 1,1 milioane de unităţi în primul an de funcţionare

redactia

Targetul FSA România, 60 mil. euro cifra de afaceri pâna în 2020

Ionel Albu

Ulysse Nardin, official sponsor of the 2018 Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Dorel Goia a ajuns la 46 de restaurante şi brutării sub brandul La Casa

redactia

Crișul Shopping Center Oradea și-a deschis porțile pentru cumpărători

Traian Dan

RADET este oficial în faliment. Ce urmează

Papuc Irina

CFR Călători, licitație pentru servicii de reparații și modernizare a vagoanelor. Contract de peste 5 mil. euro

redactia

Diana Elena Iliescu, noul director general al Patria Bank

Ligia Voro

Delgaz Grid, finanţare europeană pentru o investiție de peste 31 de milioane de lei înVaslui

Ligia Voro

Tinerii din Baia Mare, inițiați în securitatea cibernetică

Nora Dumitrescu

Indienii de la Orbit Pharmaceuticals, împreună cu proprietarii Sanosan, vizează relansarea Europharm

Stefana Muresan

Lucrări de reabilitare pe DN 76 Deva – Oradea

Stefana Muresan

CCIFER decernează Premiile 2017 pentru inovație, antreprenoriat și responsabilitate socială

Stefana Muresan

Elevii din mediul privat vor preda educația financiară la stat

Nora Dumitrescu

Momentul simbolic al preluării președinției Consiliului UE. Ambasadorul Luca Niculescu a primit steagul UE, după o plimbare de o zi

redactia

Activele nete ale fondurilor de investiții au crescut în luna octombrie cu 1,3%, până la nivelul de 10 miliarde de euro

Papuc Irina

Banca Transilvania – la o valoare de 2,4 miliarde euro, acțiunile – maxim istoric

Stefana Muresan

Se înființează Registrul Laptelui

redactia

Complexul Hotelier Univers T*** va fi modernizat. Vezi cum și cât costă!

Ligia Voro

FOTO SIBIU: Unitatea, leitmotivul liderilor europeni într-o Europă lovită de valul eurosceptic

Ligia Voro

Județul Cluj va avea un manual de brand

redactia

Reabilitarea subsectiunii feroviare Apata – Cata, atribuita unui consortiu de firme turcesti. Contract de 600 milioane de euro

redactia

Sibiu: Continental, peste 400 de locuri de muncă disponibile

Stefana Muresan

Leave a Comment