Bistrița-Năsăud Industrie Investitii Ultimele stiri

Teraplast, o nouă investiție: secție de reciclare a deșeurilor PVC

Teraplast se extinde în permanență, cei mai importanți pași fiind făcuți în ultimii ani. Compania transformă un depozit de materii prime în secție de producție granule reciclate, care va funcționa de la finalul anului și va reduce considerabil costurile cu materia primă.
Producătorul de mase plastice Teraplast a cerut un acord de mediu din partea Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud pentru a transforma un depozit de materii prime într-o secție de producție granule reciclate, anunță bistriteanul.ro.
Noua secție va funcționa în parcul industrial ridicat de către companie în localitatea componentă Sărata. Potrivit estimărilor, aceasta va fi funcțională începând cu finalul acestui an.
„Am făcut investiții importante în îmbunătățirea facilităților de producție existente, un exemplu notabil fiind linia de reciclare a deșeurilor PVC, care va avea o influență semnificativă atât în reducerea costurilor cu materiale prime, cât și în creșterea calității și sustenabilității produselor, începând cu finalul acestui an. Teraplast se va înscrie în trendul european al marilor producători de mase plastice care utilizează pe scară largă materialul reciclat, în concordanță cu viziunea companiei de a furniza soluții eficiente pentru oameni și mediu”, preciza în raportul pentru prima jumătate a anului, directorul general al Teraplast, Mirela Pop.
Grupul Teraplast include societatea Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului) şi Teraplast Ungaria (distribuitor) şi societăţile controlate în comun Politub (producător de ţevi din polietilenă) şi Depaco (producător de ţiglă metalică).
Participaţia de 60% în Depaco, al doilea producător de ţiglă metalică din România, şi fabrică de panouri sandwich din Serbia, cu o capacitate de producţie similară celei a TeraSteel, au fost cumpărate în prima parte a acestui an. Investiţia în fabrică din Serbia şi achiziţia a 60% din Depaco au fost finanţate prin împrumuturi bancare.
Teraplast a realizat în primele şase luni din 2017 investiţii în echipamente de 31 milioane lei. Grupul şi-a propus pentru 2017 un buget de investiţii de 84 milioane lei. Aceste investiţii vor fi direcţionate înspre investiţii financiare, diversificare sau creştere capacitate – achiziţii unităţi de producţie noi, mentenanţă, reparaţii capitale construcţii, echipamente şi matriţe, investiţii financiare, îmbunătăţire calitate, cercetare şi laborator.
O contribuţie pozitivă la evoluţia veniturilor consolidate a avut-o TeraSteel, care în prima jumătate a anului a realizat o cifră de afaceri de 64,8 milioane de lei, în creştere cu 22% faţă de venitul obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Din anul 2008, compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu simbolul TRP. Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,77% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participaţie de 10,03%.

Related posts

Salina Turda – peste 600.000 de vizitatori, în 2017

Stefana Muresan

Ministerul Transporturilor a aprobat cererea de finanțare pentru autostrada Sibiu-Pitești și a transmis proiectul Comisiei Europene

Papuc Irina

FOTOREPORTAJ TB – Ziua în care Sibiul a primit Europa la el acasă

Stefana Muresan

De la stabil, la negativ. Scăderea ratingului de țară pentru România: ce avem și ce urmează

Papuc Irina

22 de milioane m3 de componente auto expediate din România către uzine ale alianței Renault Nissan Mitsubishi

Ligia Voro

Uleiul ecologic de Sălaj, propulsat în marile rețele comerciale

Nora Dumitrescu

Producătorul de cabluri IPROEB Bistrița, creștere cu 6,6 mil. lei a veniturilor și cu 1,9 mil. lei a profitului net

Stefana Muresan

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: “Implică-te! Părerea ta contează! Comisia Europeană lansează consultarea publică privind politica de promovare a produselor agroalimentare!”

Ligia Voro

Posibile zboruri de la Brașov, începând din 2021: „Noi construim un aeroport care să fie între primele trei la nivel naţional”

Papuc Irina

Aeroportul Internațional Timișoara, trafic în creștere; destinații preferate: București și Londra

Stefana Muresan

Rețeaua Besser Home a ieșit din “pandemie”

Nora Dumitrescu

Cel mai puternic motor Dacia din istorie, dezvoltat împreună cu Mercedes, disponibil din februarie

redactia

Dotări pe bani europeni pentru UPU a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara

Stefana Muresan

Banca Transilvania, în indicele internațional Russell din septembrie

Nora Dumitrescu

Proiect de mobilitate urbană cu finanţare europeană în Zalău

redactia

Reabilitarea subsectiunii feroviare Apata – Cata, atribuita unui consortiu de firme turcesti. Contract de 600 milioane de euro

redactia

Explorați natura pe două roți, cu ajutorul Greensylvania

Ligia Voro

Publicistul Stelian Tănase elogiază Oradea: „Cum ar fi ţara asta dacă toate oraşele s-ar afla la nivelul de civilizaţie întâlnit la Oradea?”

Stefana Muresan

BT oferă clienților posibilitatea să plătească cu ceasul inteligent

redactia

Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi restaurată, cel mai mare proiect din acest domeniu din ultimii 30 de ani

Stefana Muresan

Digital Nation lansează programul „Profesor în Online” pentru cadre didactice

Traian Dan

Silicon Forest, un nou hub de tehnologie în Cluj-Napoca, investiție de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Verlinne: Haine naturale, harmless, încântătoare și produse la noi în România – povestea brandului care promovează moda curată și sustenabilă

Papuc Irina

FOTO: Cluj Symphony Experience, trei zile de răsfăț muzical

Ligia Voro

Leave a Comment