Teraplast se extinde în permanență, cei mai importanți pași fiind făcuți în ultimii ani. Compania transformă un depozit de materii prime în secție de producție granule reciclate, care va funcționa de la finalul anului și va reduce considerabil costurile cu materia primă.
Producătorul de mase plastice Teraplast a cerut un acord de mediu din partea Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud pentru a transforma un depozit de materii prime într-o secție de producție granule reciclate, anunță bistriteanul.ro.
Noua secție va funcționa în parcul industrial ridicat de către companie în localitatea componentă Sărata. Potrivit estimărilor, aceasta va fi funcțională începând cu finalul acestui an.
„Am făcut investiții importante în îmbunătățirea facilităților de producție existente, un exemplu notabil fiind linia de reciclare a deșeurilor PVC, care va avea o influență semnificativă atât în reducerea costurilor cu materiale prime, cât și în creșterea calității și sustenabilității produselor, începând cu finalul acestui an. Teraplast se va înscrie în trendul european al marilor producători de mase plastice care utilizează pe scară largă materialul reciclat, în concordanță cu viziunea companiei de a furniza soluții eficiente pentru oameni și mediu”, preciza în raportul pentru prima jumătate a anului, directorul general al Teraplast, Mirela Pop.
Grupul Teraplast include societatea Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului) şi Teraplast Ungaria (distribuitor) şi societăţile controlate în comun Politub (producător de ţevi din polietilenă) şi Depaco (producător de ţiglă metalică).
Participaţia de 60% în Depaco, al doilea producător de ţiglă metalică din România, şi fabrică de panouri sandwich din Serbia, cu o capacitate de producţie similară celei a TeraSteel, au fost cumpărate în prima parte a acestui an. Investiţia în fabrică din Serbia şi achiziţia a 60% din Depaco au fost finanţate prin împrumuturi bancare.
Teraplast a realizat în primele şase luni din 2017 investiţii în echipamente de 31 milioane lei. Grupul şi-a propus pentru 2017 un buget de investiţii de 84 milioane lei. Aceste investiţii vor fi direcţionate înspre investiţii financiare, diversificare sau creştere capacitate – achiziţii unităţi de producţie noi, mentenanţă, reparaţii capitale construcţii, echipamente şi matriţe, investiţii financiare, îmbunătăţire calitate, cercetare şi laborator.
O contribuţie pozitivă la evoluţia veniturilor consolidate a avut-o TeraSteel, care în prima jumătate a anului a realizat o cifră de afaceri de 64,8 milioane de lei, în creştere cu 22% faţă de venitul obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Din anul 2008, compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu simbolul TRP. Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,77% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participaţie de 10,03%.
Citește și:
Cabana Vadu Crișului și-a păstrat farmecul istoric. Lucrările de reabilitare au fost finalizate
Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a susținut sâmbătă, 10 iunie, o conferință de presă alături de primarul…
10 iunie 2023
Sold out la deschiderea TIFF
“Confort nordic” (regia Hafsteinn Gunnar Sigurosson, Islanda / Germania / Anglia) este prima dintre peliculele proiectate cu casa…
10 iunie 2023
Încă două zile de degustări și povești la Salonul Vinurilor Millésime
Prezență peste așteptări în prima zi a Salonului Vinurilor Millésime. Semn că bihorenii, și nu numai, devin din…
10 iunie 2023
Precon SRL – Citadina 98 SA a câștigat licitația pentru lotul Chiribiș – Biharia
Decizia a fost luată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere după finalizarea procesului de evaluare a…
9 iunie 2023
Universitățile din consorțiul NeurotechEU vor avea diplome comune
O delegație a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj a participat la reuniunea consorțiului Universităților…
9 iunie 2023
Antreprenorii Clujului vin cu soluții pentru stabilitatea economiei
Analiza situației economice a României și perspectivele pe termen mediu în contextul economic global și geopolitic regional au…
9 iunie 2023
Revoluția etichetelor de la Cluj: ecologice, inteligente și antifurt
Tipografia flexografică Rottaprint va investi 2 milioane de euro pentru a scoate produse sustenabile. Societatea din Apahida se…
9 iunie 2023
Conferința Națională Tineri Lideri pentru Agricultură, un real succes
Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă (CFRAP) a organizat a treia ediție a Conferinței Naționale Tineri Lideri pentru…
9 iunie 2023
Zi de Zi știri economice:
