Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Întâlnire de lucru a conducerii CCIR cu preşedinţii Camerelor de Comerţ din 13 judeţe

La Arad a avut loc întâlnirea de lucru a conducerii Camerei de Comerţ şi Industrie a României cu preşedinţii Camerelor de Comerţ din 13 judeţe. Gazda acestei reuniuni a fost Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.
Din partea CCIR au răspuns invitației preşedintele Mihai Daraban şi secretarul general, Traian Caramanian. La întâlnirea de la Arad au fost reprezentate judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraş-Severin, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Teleorman şi Vrancea.
„Iniţiativa de a ne reuni la Arad a venit din partea CCIA Arad, în contextul deschiderii Agromalim, toţi apreciind ca fiind binevenită această întâlnire de lucru. Doresc să le mulţumesc celor care au dat curs invitaţiei, dar şi conducerii CCIR, care, prin Romexpo SA sprijină evenimentul care are loc zilele acestea la Expo Arad, târgul Agromalim”, a declarat Gheorghe Seculici, preşedintele CCIA Arad.
În cadrul întâlnirii de lucru s-au luat poziții comune referitoare la câteva situații care produc dezechilibre în spectrul social și economic. S-a discutat despre necesitatea acreditării Autorităților de Management care gestionează programele operaționale europene, în prezent fiind acreditate doar 3 din 11. Alte probleme dezbătute în cadrul întâlnirii de la Arad au fost necesitatea accentuării demersurilor pentru scăderea evaziunii fiscale şi importanța externalizării unor servicii publice către mediul privat, făcând referire la proiectul guvernamental de a înființa Casa de Comerț.
De asemenea, s-a pus problema balanței comerciale negative și lipsa datelor de la Autoritatea Vamală în privința importului, fiind vorba despre 67 mld. euro importați de România, cu 4,5 mld. mai mult față de 2016. S-a discutat despre creșterea economică anunțată de Executiv, creștere care nu este reală, având vicii ascunse în interpretare și bazându-se exclusiv pe consum şi despre capitalizarea Bursei de Valori București, care este de doar 4 miliarde de dolari. Temele abordate au fost legate și de probleme camerale la nivel naţional şi judeţean, de necesitatea întăririi capacităţilor organizatorice ale fiecărei camere judeţene, de necesitatea conectării pragmatice la mediul de afaceri prin susţinerea acestuia în toate aspectele care produc dezechilibre şi s-a discutat aplicat despre noua propunere a Executivului de a introduce plata defalcată a TVA.
Camera de Comerţ şi Industrie a României este singura organizaţie de business care are 100% reprezentare în toate judeţele ţării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Teraplast, o nouă investiție: secție de reciclare a deșeurilor PVC

Articolul următor

Fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea spitalelor din Ocna Mureș și Zlatna

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share