Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea spitalelor din Ocna Mureș și Zlatna

Consilierii județeni din Alba au votat încheierea unor acorduri de parteneriat cu administrațiile locale din Zlatna și Ocna Mureș, pentru realizarea unor lucrări de modernizare și reabilitare a clădirilor spitalelor din cele două localități. Proiectele vor fi realizate, în cea mai mare parte, din bani europeni, iar valoarea totală a investițiilor depășește 11 milioane de lei.
Potrivit revistadealba.ro, obiectivul general al investiţiei propuse „Creșterea eficienței energetice în clădirea Spitalului Orășenesc Ocna Mureș” îl reprezintă satisfacerea cerințelor de consum și a exigențelor de calitate impuse de normele interne și europene și vizează prin lucrările de intervenție: reabilitarea termică a clădirii în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră; reducerea cosumului anual specific de căldură cu impact asupra mediului pe termen lung și asigurarea confortului ocupanților la costuri cât mai scăzute în exploatare; executarea lucrărilor cu tehnologii și materiale noi cu randamente ridicate care să asigure o durată de viață mai mare a sistemului de preparare apă caldă de consum.
Valoarea totală a lucrărilor de intervenţie, inclusiv T.V.A. este de 5.937.561,88 lei, cu o durată de execuție de 2 ani. Finanțarea se va realiza astfel:
Fonduri europene prin POR: 98 % din totalul costurilor eligibile ale investiţiei
Fonduri de la bugetul local UAT Orașul Ocna Mureș si UAT Județul Alba: 2 % din totalul costurilor eligibile ale investiţiei și 100 % din totalul costurilor neeligibile ale investiţiei.
În ceea ce privește spitalul din Zlatna, valoare totală obiectiv investiţii (cu TVA) este de 5.734.742,74 lei, iar durata de execuție este de doi ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Întâlnire de lucru a conducerii CCIR cu preşedinţii Camerelor de Comerţ din 13 judeţe

Articolul următor

Indienii fac covoare cu lână din Bistrița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share