București Eveniment Lideri si afaceri Ultimele stiri

Asociația de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerț Bilaterală

Asociația de afaceri Belgia-România “BEROBA” și Ambasada Regatului Belgiei la București anunță schimbarea statutului asociației în Cameră de Comerț Bilaterală. Această modificare survine în urma acreditării BEROBA ca membră a Federației Camerelor de Comerț belgiene (BLCCA) în iulie 2017.
Evenimentul are loc la aproape patru ani după înființarea BEROBA și marchează începutul unei noi etape în evoluția instituției și a relațiilor comerciale dintre Belgia și România. Astfel, BEROBA se poziționează alături de alte instituții similare, printre care Camera de Comerț Bilaterală britanică BRCC și Camera de Comerț și Agricultură franceză.
Președintele BEROBA, Alain Schodts, a declarat: “Belgia este de mulți ani unul dintre cei mai importanți investitori străini în România și, din anul 2013, reprezintă cu succes interesele comunității de afaceri belgo-române. Facem acest lucru prin crearea de oportunități de afaceri în cadrul comunității noastre active care numără 85 de membri, printr-un contact strâns cu Ambasada Belgiei în România, dar și prin calitatea noastră de membru activ în Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), o inițiativă privată ce reunește cele mai reprezentative organizații din mediul de afaceri din România cu scopul de a construi un dialog instituțional coerent și substanțial, în special cu guvernul român. BEROBA va lucra la îmbunătățirea vizibilității și accesibilității sale pentru a crește numărul de oportunități de afaceri prin intermediul rețelei de membri și parteneri. O abordare proaspătă, multă pasiune, conexiuni puternice în comunitate, toate acestea reprezintă angajamentul meu personal. Începând cu anul 2018, BEROBA va avea și un stil nou, așă că mai multe informații vor urma”
Ambasadorul Belgiei H.E. Thomas Baekelandt: “După patru ani de poziționare dinamică pe scena de afaceri din România, BEROBA a fost acreditată de Uniunea Camerelor de Comerț Exterior Belgia-Luxemburg (BLCCA), un grup al Federației “Camerelor de Comerț belgiene”. Această acreditare este o garanție a managementului profesionist al BEROBA și a bunei reputații de care se bucură asociația în dezvoltarea relațiilor economice belgo-române”.
 
Mai multe despre BEROBA
Înființată în 2013 la inițiativa Ambasadei Belgiei la București și a investitorilor belgieni în România, BEROBA s-a dezvoltat de-a lungul timpului ca organizație autonomă, care numără în prezent 85 de membri, majoritatea companii și oameni de afaceri belgieni sau entități având interese belgiene în România. Încă de la început, asociația a organizat întâlniri de networking și dezbateri lunare pe o varietate de subiecte de actualitate, reușind să construiască o comunitate solidă de oameni de afaceri interesați de dezvoltarea relațiilor româno-belgiene.
Evenimentul cel mai proeminent al asociației este Săptămâna belgiană, care are loc în fiecare an în luna aprilie, la București sau în alte orașe mari din țară și care reunește ateliere, inițiative sociale și seminarii de afaceri, alaturi de tradiții culinare și alte mărci caracteristice stilului de viață autentic belgian.
Cei care doresc să devină membri ai Camerei de Comerț Bilaterale Belgia-România sunt invitați să se înscrie folosind detaliile de contact de mai jos:
Persoană de contact: Alain Schodts
E-mail: info@beroba.com
www.beroba.com
 

Related posts

Coralia a împlinit 20 de ani!

Stefana Muresan

Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics din Deva și Europharm Holding din Braşov, printre furnizorii de medicamente ai Spitalului Universitar Elias

Stefana Muresan

Studiu despre farmaciile din România – un business profitabil: afaceri de peste 20 de miliarde de lei

Papuc Irina

POZITIV TB: Dan Paștiu, fondatorul francizei Dabo Doner – „Unii ar spune că mai bine stai degeaba, decât să lucrezi degeaba. Noi vrem să fim alături de client, chiar dacă nu facem profit”

Ion Surdu

Doi antreprenori clujeni au reînviat brandul schiurilor de Reghin

Stefana Muresan

Știința datelor, un nou program de formare a specialiștilor UBB, susținut de Accenture

Stefana Muresan

Primăria Oradea, împrumut de 35 mil. euro de la BEI pentru investiţii

Stefana Muresan

Propunerea Comisiei Europene pentru redresarea economică: 750 de miliarde de euro pentru „tranziția către o societate digitală și verde”. România va primi 31,2 miliarde

Ion Surdu

BUSINESS CHALLENGE 2019

Ionut Oprea

Remus Gabriel Lăpuşan este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Transgaz

Stefana Muresan

Americanii de la US Polo operează cu prima unitate în Ardealul de Nord

Nora Dumitrescu

Uleiul ecologic de Sălaj, propulsat în marile rețele comerciale

Nora Dumitrescu

Primul strat de asfalt de pe lotul Râşnov-Cristian ar putea fi aşternut până vine iarna

Papuc Irina

FOTO: Fermele de excepție ale Ardealului, testate de europeni  

Ligia Voro

Aeroportul din Cluj va avea cursă de Liverpool

Nora Dumitrescu

Continental prezinta sistemul revolutionar eBike 48V

Stefana Muresan

Primaria Cluj-Napoca va achizitiona 22 de tramvaie noi, contract de 190 mil. lei – 85% fonduri europene

Stefana Muresan

Investiții noi “pe țeavă” la Tenaris. Zalăul intră pe piața automotive

Stefana Muresan

După doi ani la Imoteca, Diana Dragostin revine în grupul Artmark

Ligia Voro

Avansează şantierul pe 16 km din Autostrada Transilvania

redactia

DWNT: Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – O reţea pentru investitorii vorbitori de limba germană în Transilvania de Nord

redactia

Pentagonul investește peste 130 milioane dolari la Câmpia Turzii

redactia

Digitalizarea – prioritate pentru sistemul de sănătate din România. Concluzii după Bucharest Smart Health Conference

Papuc Irina

Clujul și-a luat “partea leului” în Consiliul pentru Dezvoltare Nord-Vest

Nora Dumitrescu

Leave a Comment