București Eveniment Lideri si afaceri Ultimele stiri

Asociația de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerț Bilaterală

Asociația de afaceri Belgia-România “BEROBA” și Ambasada Regatului Belgiei la București anunță schimbarea statutului asociației în Cameră de Comerț Bilaterală. Această modificare survine în urma acreditării BEROBA ca membră a Federației Camerelor de Comerț belgiene (BLCCA) în iulie 2017.
Evenimentul are loc la aproape patru ani după înființarea BEROBA și marchează începutul unei noi etape în evoluția instituției și a relațiilor comerciale dintre Belgia și România. Astfel, BEROBA se poziționează alături de alte instituții similare, printre care Camera de Comerț Bilaterală britanică BRCC și Camera de Comerț și Agricultură franceză.
Președintele BEROBA, Alain Schodts, a declarat: “Belgia este de mulți ani unul dintre cei mai importanți investitori străini în România și, din anul 2013, reprezintă cu succes interesele comunității de afaceri belgo-române. Facem acest lucru prin crearea de oportunități de afaceri în cadrul comunității noastre active care numără 85 de membri, printr-un contact strâns cu Ambasada Belgiei în România, dar și prin calitatea noastră de membru activ în Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), o inițiativă privată ce reunește cele mai reprezentative organizații din mediul de afaceri din România cu scopul de a construi un dialog instituțional coerent și substanțial, în special cu guvernul român. BEROBA va lucra la îmbunătățirea vizibilității și accesibilității sale pentru a crește numărul de oportunități de afaceri prin intermediul rețelei de membri și parteneri. O abordare proaspătă, multă pasiune, conexiuni puternice în comunitate, toate acestea reprezintă angajamentul meu personal. Începând cu anul 2018, BEROBA va avea și un stil nou, așă că mai multe informații vor urma”
Ambasadorul Belgiei H.E. Thomas Baekelandt: “După patru ani de poziționare dinamică pe scena de afaceri din România, BEROBA a fost acreditată de Uniunea Camerelor de Comerț Exterior Belgia-Luxemburg (BLCCA), un grup al Federației “Camerelor de Comerț belgiene”. Această acreditare este o garanție a managementului profesionist al BEROBA și a bunei reputații de care se bucură asociația în dezvoltarea relațiilor economice belgo-române”.
 
Mai multe despre BEROBA
Înființată în 2013 la inițiativa Ambasadei Belgiei la București și a investitorilor belgieni în România, BEROBA s-a dezvoltat de-a lungul timpului ca organizație autonomă, care numără în prezent 85 de membri, majoritatea companii și oameni de afaceri belgieni sau entități având interese belgiene în România. Încă de la început, asociația a organizat întâlniri de networking și dezbateri lunare pe o varietate de subiecte de actualitate, reușind să construiască o comunitate solidă de oameni de afaceri interesați de dezvoltarea relațiilor româno-belgiene.
Evenimentul cel mai proeminent al asociației este Săptămâna belgiană, care are loc în fiecare an în luna aprilie, la București sau în alte orașe mari din țară și care reunește ateliere, inițiative sociale și seminarii de afaceri, alaturi de tradiții culinare și alte mărci caracteristice stilului de viață autentic belgian.
Cei care doresc să devină membri ai Camerei de Comerț Bilaterale Belgia-România sunt invitați să se înscrie folosind detaliile de contact de mai jos:
Persoană de contact: Alain Schodts
E-mail: info@beroba.com
www.beroba.com
 

Related posts

Aeroportul Internațional Arad, două curse charter spre litoralul turcesc

Stefana Muresan

BT, creștere cu 45% a numărului de tranzacţii cu carduri în perioada ianuarie – octombrie

redactia

Banca Transilvania are la dispoziție 3,4 miliarde pentru programul IMM Invest

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Municipiul Blaj – continuitatea evoluției, de la importanță istorică, la putere economică

Transilvania Business

Dunwell: 23 centre de distribuție aprovizionează zilnic magazinele

Papuc Irina

IMMOFINANZ, contracte noi in Bucuresti

Ionut Oprea

Wirtek deschide cel de-al 3-lea birou în România

Ionut Oprea

Romgaz, contracte de vânzare – cumpărare gaze cu Oltchim, în valoare de peste 37 mil. lei

Stefana Muresan

Unitatea de afaceri Appleton din Cluj, transferată în parcul logistic Urbano

Nora Dumitrescu

Compania Flex se extinde la Timișoara

Stefana Muresan

Sibiu: Strabag modernizează drumul județean Copşa Mică-Motiş, investiție de 4,5 mil. euro

Stefana Muresan

Hyalcor dezvoltă un program de cercetare-proiectare în combaterea infecțiilor nosocomiale

Ligia Voro

Transgaz, contracte de finanțare de 138 de milioane de euro

redactia

Un producător de mezeluri va sponsoriza două spitale clujene

Nora Dumitrescu

Premii naţionale majore pentru compania clujeană Arhivatorul

Ionel Albu

Românca Daniela Rus a fost numită consilier pe știință și tehnologie la Casa Albă

Papuc Irina

Asfaltări la nodul rutier Sebeș al autostrăzii dintre Alba și Cluj

Nora Dumitrescu

Profi devine partener al proiectului „Monitorul Prețurilor”, alături de alte 9 lanțuri de magazine

Papuc Irina

PayWell 2019: 25% dintre companii iau în considerare importul de angajați pentru a-și acoperi deficitul de forță de muncă

Papuc Irina

Mircea Hoţoleanu: "Teraplast, plan agresiv de investiţii"

Stefana Muresan

The Lawyer European Awards 2018: Maravela|Asociații desemnată Firma de avocatură a anului în Europa de Est și Balcani și propusă pentru Firma de avocatură a anului în Europa

Stefana Muresan

Complexul Bonavilla, cele mai multe voturi la Gala Turismului Bihorean

Traian Dan

Conferinta nationala BUSINESS to more BUSINESS

Transilvania Business

[Enjoy Transylvania!] Cultural Development of Maramureș Region

Transilvania Business

Leave a Comment