Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Calitate, responsabilitate și integritate în Rotary 2241

Anul Rotarian 2016 – 2017 a stat – din punct de vedere al comisiei districtuale de Leadership – sub semnul calității, al responsabilității și al integrității – calități de bază pentru fiecare rotarian.
 
Comisia – formată din Marian V. Popa – președintele comisiei, Ovidiu Dimofte, Gabriela Puskas, Mara Manea și Radu Zernoveanu – au întreprins o serie de acțiuni menite să crească cele 3 deziderate menționate mai sus. Accentele s-au pus pe dezvoltarea calităților de leaderi ale conducerilor de club, pe eforturile de creștere a cluburilor ca număr de membri, administrarea unui club, managementul diversității, lucrul în echipă și, nu în ultimul rând, vorbirea în public.
Temele sus-menționate au fost abordare în cadrul unor mese rotunde, conferințe, prezentări sau workshop-uri cu cele mai diverse participări.

RYLA București și RYLA Rânca – din august și septembrie 2016, au dat prilejul întâlnirii cu tânăra generație din Interact și Rotaract. Caravanele Integrității organizate într-un parteneriat între Rotary District 2241, cluburile locale Rotary, Griffith School of Management și Transparency International Romania, organizate la Tîrgu Mureș (octombrie 2016), Constanța (noiembrie 2016), Brașov (noiembrie 2016), București (decembrie 2016), Craiova (februarie 2017), Alba Iulia (martie 2017), Râmnicu Vâlcea (martie 2017), Brăila (mai 2017) și Deva (iunie 2017) au prilejuit un schimb inedit de experiențe și dezbateri pe teme de conduită socială, cursurile de Leadership de la Forumul Vocațional (octombrie 2016), Seminarul Fundației de la Brașov (noiembrie 2016), Conferința Districtuală de la Tîrgu Mureș (ianuarie 2017) și Conferința Districtuală de la Predeal au permis un schimb de idei constructive, mature și benefice față de responsabilitățile pe care le au actualii si viitori coordonatori de cluburi, a importanței mobilizării membrilor, a responsabilităților pe care și le-au asumat sau și le asumă în funcțiile principale ale unui club.

În final, workshop-urile organizate cu ocazia GenerationShip pe un vas între Turnu Severin și Cazane au prilejuit un schimb de idei excepțional între generații – fiind prezenți la această discuție între generații – atât rotarieni cât și rotaractieni și interactieni, o întâlnire la care s-au luat o serie de decizii între Rotary – Rotraract – Interact care să ducă la mai buna împletire a activității celor trei entități rotariene – una dintre ele fiind schimbarea comună de colan, care s-a și efectuat pentru prima dată în comun la Conferința Districtuală de la Tulcea.
Un început promițător de drum, care cu singuranță va fi continuat și în anii următori.
Marian (Mike) V. Popa
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Succesul Aeroportului Cluj, ”studiu de caz” în cadrul Conferinței Internaționale de Pregătire Operațională și Transfer Aeroportuar (Singapore)

Articolul următor

“Această poziție îți oferă extraordinare oportunități de cunoaștere, dar, mai ales, de autocunoaștere”

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share