Analize Antreprenori București Lideri si afaceri Opinii Slider

“Această poziție îți oferă extraordinare oportunități de cunoaștere, dar, mai ales, de autocunoaștere”

A fi rotarian înseamnă a te implica voluntar, participând activ la o multitudine de activități și proiecte atât la nivelul clubului cât și la nivel districtual, practic cedând o parte din timpul tău, limitat de altfel, pentru realizarea proiectelor rotariene.
Am servit în două mandate în Comitetul Districtual, de fiecare dată îndeplinind una din sarcinile dificile, respectiv aceea de trezorier districtual. Prima dată am am îndeplinit această misiune în mandatul PDG Radu Popescu și a doua oară, în deplină cunoștință de cauză, în acest mandat prezidat de DG Mircea Solovăstru. Mărturisesc că această experiență este unică.
În opinia mea, această poziție, pe care am deținut-o în cadrul Districtului 2241, îți oferă extraordinare oportunități de cunoaștere în plan organizațional, în plan uman, dar mai ales de autocunoaștere.
Organizațional, nu poți să-ți dai seama ce înseamnă Rotary fără să cunoști structurile la nivel internațional, la nivel districtual dar și în interiorul fiecărui club. Cele mai bune ocazii le-au oferit participarea mea la una dintre cele mai “populate” Convenții Internaționale Rotary (mă refer aici la Convenția Internațională de la Bangkok din anul 2012) precum și la Conferințele districtuale din ultimii 5 – 6 ani. Cred că cel mai mare câștig din aceste participări este că poti simți forța mondială a acestei organizații și în același timp te inspiră pentru găsirea resurselor de a participa la activitățile rotariane chiar si atunci când pare că acestea sunt la limită. Am fi mult mai dedicați și mult mai eficienți în ceea ce facem ca rotarieni dacă fiecare din noi am participa măcar o dată la o astfel de manifestație. Este cred un deziderat dar îl menționez aici ca pe un îndemn pentru cei care vor avea răbdarea să citească aceste rânduri.
 

Din poziția de trezorier am putut să cunosc anvergura proiectelor derulate de district în cele două mandate menționate, dar, în același timp, am luat cunoștință de activitatea și de diversitatea proiectelor duse la bun sfârșit de către cluburile din district. La nivelul unui club poți participa sau cunoaște derularea unui număr de cinci – șase proiecte într-un an. Este incredibil însă câte proiecte și care este valoarea măsurată în bani a acestora într-un an rotarian la nivelul districtului. Mi-au trecut prin mână aceste cifre și sunt impresionat.
În plan uman, activitatea desfășurată la nivelul Comitetului Districtual mi-a permis să interacționez cu prieteni rotarieni din toate cluburile districtului. Și nu sunt puține. Sunt copleșit de căldura și prietenia pe care le-am simțit atunci când, chiar dacă nu ne-am cunoscut direct, am discutat cu rotarieni din cluburi aflate în cele mai diverse locuri din România sau din Republica Moldova. Nu toate discuțiile cu reprezentanții cluburilor au fost, poate, agreabile fiind vorba de cotizații sau contribuții pentru diverse proiecte, dar, indiferent de situație, am simțit că sunt într-o relație cu prieteni adevărați. Cred că aceste sentimente constituie liantul cel mai puternic care a făcut ca organizația noastră să crească și să se întărească continuu de peste 100 ani, fără încetare.
Munca de trezorier este cu siguranță una dintre cele mai puțin spectaculoase sarcini din cadrul Comitetului Districtual. Dar aceasta îți oferă satisfacții deosebite atunci când poți să asiguri fondurile necesare derulării proiectelor la timp și să te bucuri de realizările colegilor. Nu în ultimul rând aș menționa satisfacția de a onora angajamentele la nivel de Rotary International și de Fundația R.I. Și, apropo de acest lucru, poate cea mai mare satisfacție este aceea că, în acest mandat, Districtul 2241 a reușit un record cu ocazia împlinirii a 100 ani de la înființarea Fundației Rotary International, contribuind cu peste 125.000 USD. Este meritul tuturor celor care au făcut posibil acest lucru, dar mă simt obligat să menționez aici această știre.
Filip STOICA, Trezorier Districtual, 2016-2017

Related posts

Antreprenorul Adrian Elecfi din Alba a făcut 1 milion de euro cu o carmangerie şi trei magazine alimentare

redactia

Front de lucru pentru constructori! Noi exproprieri pentru traseul Secțiunii 2A Ogra – Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Vitacom Electronics, profit mai mare cu 8% în T1

Stefana Muresan

Revista Transilvania Business, un cadou special pentru Europa și pentru România

Ligia Voro

Dragoș Anastasiu, reales președinte al AHK Romania

Ligia Voro

Prague Property Summit 2017

Ionut Oprea

77% din spațiile moderne de birouri din București sunt lângă stații de metrou

Ligia Voro

Asirom – vânzări dublate, profit în creștere

Stefana Muresan

Satu Mare: Al treilea pod se licitează din nou. Aproape 150 milioane lei, fără TVA

Stefana Muresan

ES James Rosapepe va primi titlul de Doctor Honoris Causa

Ligia Voro

Clusterul AgroTransilvania, invitat la Săptămâna Verde a Europei

Nora Dumitrescu

De Ziua Orașului, Oradea va mai avea o parcare supraetajată cu 395 de locuri

Traian Dan

Savini Due mizează pe o creștere de 15% a afacerilor

Stefana Muresan

Adrian Ionel, director general: „Interesul major al UNIFARM a fost sănătatea medicilor și a pacienților din sistemul de sănătate românesc”

redactia

Administrator desemnat pentru Eminescu Office

Ligia Voro

Conferinta Cities of Tomorrow #5 – program si speakeri

Ionut Oprea

CADASTER AND REAL-ESTATE REGISTRATION: NEW LEGISLATIVE CHANGES

redactia

Poveste antreprenorială de succes. Ciuburciu și Vascar, un exemplu de urmat în business-ul din Moldova

A. I.

Oferta investiţională a României, promovată în Japonia

Ligia Voro

Municipiul Salonta va fi supravegheat cu 30 de noi camere video

Traian Dan

Cetatea Oradea va găzdui spectacolele teatrelor și concertele Filarmonicii

Traian Dan

Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER) si-a ales noi administratori in Consiliul Director

Stefana Muresan

Brașov: Primăria va achiziţiona 26 de troleibuze. Finanțare europeană de 77 de milioane lei

Stefana Muresan

Nordis: primele blocuri construite special pentru închiriere în zona Aviației

Ionut Oprea

Leave a Comment