Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Interact – dorim să dăm plusvaloare societății

Cluburile Interact din toată lumea sunt sponsorizate şi ghidate de cluburi individuale Rotary de care aparţin, dar au organizare și guvernare proprie. Interact este unul din cel mai important şi prosper program susţinut de Rotary International, cu mai mult de 10.700 cluburi dezvoltate în 109 ţări şi zone geografice. Interact a devenit un fenomen pe plan mondial. Aproape 200.000 de tineri sunt implicaţi în Interact.
 
Fiind un fenomen pe plan mondial, organizarea cluburilor Interact este realizată prin așa-numitele “districte”, care, de obicei, reprezintă o țară. Districtul 2241, însă, cuprinde România și Republica Moldova. Primul Club Interact a luat naștere în anul 2000, în Râmnicu Vâlcea. Urmând modelul rotarian, în anul 2007 s-a înființat Districtul Interact format din DIR (District Interact Representative), Vice-DIR, secretar și asistenți zonali. În prezent, Districtul 2241 este format din 61 de cluburi active și organizat în 4 zone, având peste 2.000 de membri activi.
Activitatea interactiană presupune și o serie de activități menite să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a membrilor săi, astfel încât aportul acestora în comunitățile din care fac parte să fie unul semnificativ.
Leadership-ul este unul dintre elementele cheie al dezvoltării, iar, cu ajutorul clubului Rotary, tinerii interactieni își pot dezvolta și îmbunătăți această abilitate. În acest sens, membrii Interact pot lua parte la diferite activități precum RYLA (Rotary Youth Leadership Awards), Youth Exchange, forumuri și traininguri vocaționale.
Organizarea unui club Interact este realizată conform hand-book-ului Interact, după care funcționează toate cluburile Interact la nivel mondial. Astfel, pentru buna funcționare a clubului, există un comitet de conducere format din președinte, vicepreședinte, secretar și trezorier, plus ofițerii, care pot fi pentru PR-ului clubului, scriere și coordonare de proiecte etc., în funcție de nevoile clubului. Ca și orice club local Interact și districtul funcționează după aceleași reguli. Așadar, există comitetul de conducere districtual format din DIR (District Interact Representative), Vice-DIR, secretar și asistenții zonali. Anual, fiecare comitet de conducere, atât la nivel local, cât și districtual este reales, prin votul membrilor.
Cluburile Interact din Districtul 2241 organizează o multitdine de proiecte, din diverse domenii. De-a lungul activității interactiene, au fost organizate proiecte culturale, sociale, pentru copii, de divertisment, de ecologizare și multe altele. La nivel districtual, sunt organizate, anual, șase proiecte districtuale și anume: We like to movie, festival de scurtmetraje, concursul Talent Show, concursul dedicat teatrului Winteracting, concursul național de oratorie Demostene, concursul Rockstation și Summercamp, tabăra de vară.
“Interactul este într-o continuă dezvoltare atât la nivel local, cât și la nivel districtual. Avem 61 de cluburi active, fiecare dintre ele organizând proiecte culturale, sociale, de fundraising. Am încercat pe acest mandat, împreună cu boardul districtual, Cătălin Dinescu, Vice District Interact Representative 2016-2017 și Petra Carina Asaftei, District Interact Secretary 2016-2017, să promovăm cât mai mult proiectele și acțiunile organizate de noi în mass-media, astfel încât din ce în ce mai multă lume să afle că și noi, aripa tânără a acestei mari organizații, ne implicăm direct în comunitate și dorim să dăm plusvaloare societății. Sigur, promovarea este un proces îndelungat ce va continua multe mandate de acum înainte, însă ne bucurăm că am pornit cu această inițiativă și că nu a rămas la nivel de idee. Începutul este mai dificil, dar eu sunt sigură că împreună vom reuși să realizăm și acest lucru.
Cât despre planurile noastre de viitor, pot spune că fiecare club își cunoaște scopul și lucrează pentru îmbunătățirea proiectelor dedicate societății. Până la urmă, chiar dacă facem parte încă din aripa tânără a familiei Rotary, împărtășim aceleași valori și trăim sub egida: A servi mai presus de sine” – Maria Nadina Popescu, District Interact Representative 2016-2017.
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rotaract, o organizație foarte deschisă la idei de proiecte și parteneriate

Articolul următor

CYBERSECURITY ROMANIA Est - Central European Congress, Public-Private dialogue platform, 13-15 september 2017, Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Gala Comunității Bihorene 2023

13 decembrie 2023 ora 18:00 – Teatrul Regina Maria din Oradea începând cu ora 18:00 Gala Comunității Bihorene…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share