Lideri si afaceri Opinii Slider

Interact – dorim să dăm plusvaloare societății

Cluburile Interact din toată lumea sunt sponsorizate şi ghidate de cluburi individuale Rotary de care aparţin, dar au organizare și guvernare proprie. Interact este unul din cel mai important şi prosper program susţinut de Rotary International, cu mai mult de 10.700 cluburi dezvoltate în 109 ţări şi zone geografice. Interact a devenit un fenomen pe plan mondial. Aproape 200.000 de tineri sunt implicaţi în Interact.
 
Fiind un fenomen pe plan mondial, organizarea cluburilor Interact este realizată prin așa-numitele “districte”, care, de obicei, reprezintă o țară. Districtul 2241, însă, cuprinde România și Republica Moldova. Primul Club Interact a luat naștere în anul 2000, în Râmnicu Vâlcea. Urmând modelul rotarian, în anul 2007 s-a înființat Districtul Interact format din DIR (District Interact Representative), Vice-DIR, secretar și asistenți zonali. În prezent, Districtul 2241 este format din 61 de cluburi active și organizat în 4 zone, având peste 2.000 de membri activi.
Activitatea interactiană presupune și o serie de activități menite să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a membrilor săi, astfel încât aportul acestora în comunitățile din care fac parte să fie unul semnificativ.
Leadership-ul este unul dintre elementele cheie al dezvoltării, iar, cu ajutorul clubului Rotary, tinerii interactieni își pot dezvolta și îmbunătăți această abilitate. În acest sens, membrii Interact pot lua parte la diferite activități precum RYLA (Rotary Youth Leadership Awards), Youth Exchange, forumuri și traininguri vocaționale.
Organizarea unui club Interact este realizată conform hand-book-ului Interact, după care funcționează toate cluburile Interact la nivel mondial. Astfel, pentru buna funcționare a clubului, există un comitet de conducere format din președinte, vicepreședinte, secretar și trezorier, plus ofițerii, care pot fi pentru PR-ului clubului, scriere și coordonare de proiecte etc., în funcție de nevoile clubului. Ca și orice club local Interact și districtul funcționează după aceleași reguli. Așadar, există comitetul de conducere districtual format din DIR (District Interact Representative), Vice-DIR, secretar și asistenții zonali. Anual, fiecare comitet de conducere, atât la nivel local, cât și districtual este reales, prin votul membrilor.
Cluburile Interact din Districtul 2241 organizează o multitdine de proiecte, din diverse domenii. De-a lungul activității interactiene, au fost organizate proiecte culturale, sociale, pentru copii, de divertisment, de ecologizare și multe altele. La nivel districtual, sunt organizate, anual, șase proiecte districtuale și anume: We like to movie, festival de scurtmetraje, concursul Talent Show, concursul dedicat teatrului Winteracting, concursul național de oratorie Demostene, concursul Rockstation și Summercamp, tabăra de vară.
“Interactul este într-o continuă dezvoltare atât la nivel local, cât și la nivel districtual. Avem 61 de cluburi active, fiecare dintre ele organizând proiecte culturale, sociale, de fundraising. Am încercat pe acest mandat, împreună cu boardul districtual, Cătălin Dinescu, Vice District Interact Representative 2016-2017 și Petra Carina Asaftei, District Interact Secretary 2016-2017, să promovăm cât mai mult proiectele și acțiunile organizate de noi în mass-media, astfel încât din ce în ce mai multă lume să afle că și noi, aripa tânără a acestei mari organizații, ne implicăm direct în comunitate și dorim să dăm plusvaloare societății. Sigur, promovarea este un proces îndelungat ce va continua multe mandate de acum înainte, însă ne bucurăm că am pornit cu această inițiativă și că nu a rămas la nivel de idee. Începutul este mai dificil, dar eu sunt sigură că împreună vom reuși să realizăm și acest lucru.
Cât despre planurile noastre de viitor, pot spune că fiecare club își cunoaște scopul și lucrează pentru îmbunătățirea proiectelor dedicate societății. Până la urmă, chiar dacă facem parte încă din aripa tânără a familiei Rotary, împărtășim aceleași valori și trăim sub egida: A servi mai presus de sine” – Maria Nadina Popescu, District Interact Representative 2016-2017.
 

Related posts

Cele mai frumoase exemplare de păsări de casă, porumbei și iepuri din Bihor

Traian Dan

BOTEZ: Avocatul mureșean Vasile Costea și a sa “Gură de rai” de la Sântu (FOTO)

Ligia Voro

Academia Micilor Developeri oferă o soluție completă de business pentru investitorii în educația IT

Ligia Voro

Eveniment editorial: Album – Viile și Vinul din Podgoria Lechința

Dorel Vidican

Dunwell: 23 centre de distribuție aprovizionează zilnic magazinele

Papuc Irina

Techsylvania 2018, între speakeri internaționali, record de participanți și incubatoare anunțate în premieră

redactia

Cemacon intră spectaculos în era Dedeman

Stefana Muresan

Feeric Fashion Week – 10 ani la Sibiu

Ionut Oprea

Peste un milion de puieți forestieri plantați de Direcția Silvică Bihor

Traian Dan

Porr Construct aproape de finalizarea lucrărilor la pasajul Universității din Oradea

Traian Dan

Brisk Group nominalizat in cadrul CIJ Gala 2020 la categoria BEST PROJECT MANAGEMENT COMPANY

Nicolae Pop

Hyalcor dezvoltă un program de cercetare-proiectare în combaterea infecțiilor nosocomiale

Ligia Voro

Grupul TeraPlast vrea să demareze trei investiţii în valoare de 15 milioane euro

redactia

Kinderpedia integrează funcția de video conferință, pentru organizarea de lecții online

Ion Surdu

Transylvania Awards 2018. Împreună transformăm Transilvania

Ligia Voro

Piața Mare din Sibiu devine cea mai mare sală de concerte jazz, cu intrare gratuită

Stefana Muresan

Persoanele fizice se pot identifica în Spațiul Privat Virtual prin sesiune video

Traian Dan

Concluziile maratonului de Business CCIFER „rePORNIM economia”

Nicolae Pop

Firma Techtex din județul Bihor, produce 150.000 de măști acreditate pe zi

Traian Dan

Employer Branding în an de pandemie – Beneficii pentru angajați în era COVID-19 și a muncii de acasă

A. I.

Centrala de la Iernut a Romgaz, fără executanți

Ligia Voro

Deținătorii de terenuri pot primi bani de la UE pentru înființarea de păduri

Traian Dan

Apa minerală naturală carbogazificată Stânceni premiată cu aur de Monde Selection

Nicolae Pop

Școala profesională în sistem dual, alternativa educațională de succes

Ligia Voro

Leave a Comment