Antreprenori Lideri si afaceri Opinii Slider

Rotaract, o organizație foarte deschisă la idei de proiecte și parteneriate

Rotaract este aripa tânără a Rotary, o comunitate internațională de tineri profesioniști cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, care oferă acestora un cadru de dezvoltare personală prin implicarea în rezolvarea nevoilor fizice și sociale ale comunităților lor.
 
Membrii Rotaract, prezenți în număr de peste 200.000 în lume și 170 de țări, sunt organizați în cluburi locale care fac parte dintr-un efort global de a aduce pacea și înțelegerea în lume. Aceștia sunt adevărați „parteneri de serviciu” și membri cheie în familia Rotary.
Membrii Rotaract sunt tineri care își doresc să crească alături de comunitățile din care fac parte. În acest sens sunt organizate diferite tipuri de proiecte: comunitare, vocaționale, educaționale, ecologice. Scopul acestor proiecte este de a promova spiritul rotaractian, de a ajuta la dezvoltarea comunităților și de a susține elitele.
Cluburile Rotaract se întrunesc în şedinte săptămânale în care se discută și organizează proiecte, se ţin conferinţe, se vizitează alte cluburi sau se desfăşoară activităţi socio-culturale şi workshop-uri de dezvoltare profesională. În afara şedinţelor, rotaractienii au ocazia să se implice în proiecte comunitare sau vocaţionale, să participe la seminarii şi conferinţe şi să cunoască tineri de elită din toate colţurile lumii, deoarece Rotaract înseamnă înainte de toate prietenie.
Fiecare Club Rotaract face parte dintr-o organizație districtuală care este condusă de către un Reprezentat (DRR) ales anual. Cluburile din Rotaract România și Republica Moldova sunt 61 la număr și formează, împreună, Districtul 2241 care are astăzi peste 1.500 de membri, tineri profesioniști de elită din domeniile lor de activitate: economie, drept, medicină, afaceri, diplomație, cultură etc.
Actualul DRR (District Rotaract Representative), Cristian Avram, ne-a vorbit despre activitatea districtului Rotaract România și Republica Moldova în acest an: “Anul rotaractian 2016-2017 a însemnat în primul rând încă un an petrecut între prieteni, pentru cele 61 de cluburi din Districtul 2241 România şi Republica Moldova. Numărul de cluburi din District a crescut, la fel și numărul de proiecte desfășurate cu succes și, direct proporțional, numărul de zâmbete din comunitățile din care facem parte. Ne-am maturizat atât ca idei, cât și ca acțiuni.
În acest an, activitatea Districtului s-a axat pe importanța relației Rotary-Rotaract, pe calitatea membrilor aleși să facă parte din organizația noastră și, nu în ultimul rând, pe proiectele pe care le desfășurăm la nivel districtual în România și Republica Moldova. Cele mai importante rezultate au fost înregistrate de proiectele: Astăzi tu dăruiești – edițiile de Crăciun și Paști (46 de tone de alimente donate către centre de plasament sau familii nevoiașe), O cană de fericire (peste 35.000 de lei investiți în proiecte educaționale sau în renovarea unor școli) și Donează sânge, salvează vieți (peste 3000 de persoane au donat sânge în urma acestui proiect).
Service above Self (A servi mai presus de sine) a fost și va rămâne motto-ul nostru, în fiecare an, indiferent de cine se va afla la cârma acestei minunate organizații”.
Începând cu 1 iulie 2017, Districtul 2241 România și Republica Moldova va fi reprezentat de către Medeea – Katerina Petrovan din Brașov. Aceasta ne-a împărtășit câteva gânduri despre direcțiile de dezvoltare ale organizației: “În mandatul pe care îl începem din 1 iulie 2017, vom continua să creștem comunitatea Rotaract, recunoscută ca o voce puternică a tinerilor profesioniști din România și Republica Moldova. Suntem foarte orientați către acțiune, implementând proiecte cu impact pe termen mediu și lung într-un spirit de colaborare, atât în interiorul familiei Rotary, cât și în relație cu alte organizații partenere pe care le avem sau pe care dorim să le atragem alături de noi în acest demers. Credem că faptele noastre sunt oglinda a ceea ce suntem și a valorilor care ne ghidează. De aceea, în anul rotaractian următor, strategia noastră este bazată pe 3 direcții principale: (1) dezvoltarea membrilor – pentru că, dacă noi suntem mai buni în ceea ce facem, și organizația noastră devine mai performantă, iar proiectele noastre sunt mai puternice și mai benefice comunității, (2) impact prin colaborare – pentru că lucrând împreună cu Rotary, Interact și alte organizații care împărtășesc aceleași valori cu noi va crește exponențial și impactul proiectelor noastre, (3) sustenabilitate – pentru că prin tot ceea ce facem trebuie să sprijinim și să facilităm dezvoltarea generațiilor care vor urma, fie că vorbim de procese de lucru, resurse, sau calitatea membrilor.
În luna septembrie, vom demara planul anual de proiecte cu o inițiativă internațională: 7 rotaractieni selectați din toată lumea vor face, împreună cu noi, un tur al României într-o caravană a păcii, prin care vrem să promovăm atât valorile care ne unesc, cât și să poziționăm frumusețea României și a Republicii Moldova în lume. Ceea ce ne motivează este prietenia care ne leagă și experiențele semnificative de dezvoltare personală și profesională pe care le avem într-un district care, prin tot ceea ce face, inspiră prietenie, unitate și excelență.”
Comunitatea este deschisă oricărui tânăr care dovedește zilnic, prin exemplul personal, că este un potențial lider în comunitatea sa și este dornic să se implice și să se dezvolte pe sine, dezvoltând, implicit, comunitatea din care face parte.
Nu în ultimul rând, prin natura sa, Rotaract rămâne o organizație foarte deschisă la orice fel de idei de proiecte și parteneriate care ar putea pune în valoare misiunea sa: “Service above self”, prin acțiuni cu impact pe termen mediu și lung.

Related posts

Noutăți fiscale și legislative la Tax & Finance Forum, Brașov

Stefana Muresan

EXCLUSIV: Viziunea noului director al CN Aeroporturi București, George-Alexandru Ivan – INTERVIU

Stefana Muresan

S-au deschis înscrierile la Startarium PitchDay 2019

Ligia Voro

Speakerii L.I.F.T. 2019: Călin Ştefănescu, antreprenor

Ligia Voro

Chatbotul Victor va oferi suport clienților pentru amânarea ratelor bancare

Traian Dan

Electrogrup Cluj, proiecte de 50 mil. euro în Germania şi Polonia

Stefana Muresan

Proiectul „Sprijinirea inițiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest”, lansat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

Stefana Muresan

Delgaz Grid investeşte peste 7 mil. lei în echipamente moderne de detectare a eventualelor scăpări de gaze

Stefana Muresan

Portalul „Construim Împreună”, bursă a locurilor de muncă pentru constructori

Traian Dan

Vitacom Electronics încheie primul trimestru cu afaceri de 13,5 milioane lei, în creştere cu 25%

Stefana Muresan

Nymphaea Oradea redeschis din 3 iulie

Traian Dan

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR): În plină criză COVID-19, avem în linia întâi peste 7.700 de angajați

Papuc Irina

BVB, petiție pentru o zi națională a investițiilor

Stefana Muresan

Great demand for modern industrial spaces accelerates Zacaria’s expansion plans

redactia

Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi restaurată, cel mai mare proiect din acest domeniu din ultimii 30 de ani

Stefana Muresan

Sameday lansează un nou serviciu de livrare la domiciliu. „Încercăm să ne adaptăm”

Ion Surdu

Timflow, cel mai avansat sistem de monitorizare prin satelit a transporturilor de buștean

redactia

Magnolia, bilant pozitiv in 2016

Ionut Oprea

Coresi Avantgarden – proiect de regenerare urbană în Brașov

Ligia Voro

Proiectul Creative Start, dedicat antreprenoriatului în domeniul industriilor creative

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Nufarm, cu focus pe fermier

Ligia Voro

POZITIV TB: Mihaela Radu – „Urmează miza pe munca de acasă și part time”

Traian Dan

Marii investitori din IT, atrași cu proiectele Clujului

Stefana Muresan

Clujul va deveni primul județ care digitalizează integral procesul de plată a taxelor și impozitelor locale.

Transilvania Business

Leave a Comment