Antreprenori Lideri si afaceri Opinii Slider

Rotaract, o organizație foarte deschisă la idei de proiecte și parteneriate

Rotaract este aripa tânără a Rotary, o comunitate internațională de tineri profesioniști cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, care oferă acestora un cadru de dezvoltare personală prin implicarea în rezolvarea nevoilor fizice și sociale ale comunităților lor.
 
Membrii Rotaract, prezenți în număr de peste 200.000 în lume și 170 de țări, sunt organizați în cluburi locale care fac parte dintr-un efort global de a aduce pacea și înțelegerea în lume. Aceștia sunt adevărați „parteneri de serviciu” și membri cheie în familia Rotary.
Membrii Rotaract sunt tineri care își doresc să crească alături de comunitățile din care fac parte. În acest sens sunt organizate diferite tipuri de proiecte: comunitare, vocaționale, educaționale, ecologice. Scopul acestor proiecte este de a promova spiritul rotaractian, de a ajuta la dezvoltarea comunităților și de a susține elitele.
Cluburile Rotaract se întrunesc în şedinte săptămânale în care se discută și organizează proiecte, se ţin conferinţe, se vizitează alte cluburi sau se desfăşoară activităţi socio-culturale şi workshop-uri de dezvoltare profesională. În afara şedinţelor, rotaractienii au ocazia să se implice în proiecte comunitare sau vocaţionale, să participe la seminarii şi conferinţe şi să cunoască tineri de elită din toate colţurile lumii, deoarece Rotaract înseamnă înainte de toate prietenie.
Fiecare Club Rotaract face parte dintr-o organizație districtuală care este condusă de către un Reprezentat (DRR) ales anual. Cluburile din Rotaract România și Republica Moldova sunt 61 la număr și formează, împreună, Districtul 2241 care are astăzi peste 1.500 de membri, tineri profesioniști de elită din domeniile lor de activitate: economie, drept, medicină, afaceri, diplomație, cultură etc.
Actualul DRR (District Rotaract Representative), Cristian Avram, ne-a vorbit despre activitatea districtului Rotaract România și Republica Moldova în acest an: “Anul rotaractian 2016-2017 a însemnat în primul rând încă un an petrecut între prieteni, pentru cele 61 de cluburi din Districtul 2241 România şi Republica Moldova. Numărul de cluburi din District a crescut, la fel și numărul de proiecte desfășurate cu succes și, direct proporțional, numărul de zâmbete din comunitățile din care facem parte. Ne-am maturizat atât ca idei, cât și ca acțiuni.
În acest an, activitatea Districtului s-a axat pe importanța relației Rotary-Rotaract, pe calitatea membrilor aleși să facă parte din organizația noastră și, nu în ultimul rând, pe proiectele pe care le desfășurăm la nivel districtual în România și Republica Moldova. Cele mai importante rezultate au fost înregistrate de proiectele: Astăzi tu dăruiești – edițiile de Crăciun și Paști (46 de tone de alimente donate către centre de plasament sau familii nevoiașe), O cană de fericire (peste 35.000 de lei investiți în proiecte educaționale sau în renovarea unor școli) și Donează sânge, salvează vieți (peste 3000 de persoane au donat sânge în urma acestui proiect).
Service above Self (A servi mai presus de sine) a fost și va rămâne motto-ul nostru, în fiecare an, indiferent de cine se va afla la cârma acestei minunate organizații”.
Începând cu 1 iulie 2017, Districtul 2241 România și Republica Moldova va fi reprezentat de către Medeea – Katerina Petrovan din Brașov. Aceasta ne-a împărtășit câteva gânduri despre direcțiile de dezvoltare ale organizației: “În mandatul pe care îl începem din 1 iulie 2017, vom continua să creștem comunitatea Rotaract, recunoscută ca o voce puternică a tinerilor profesioniști din România și Republica Moldova. Suntem foarte orientați către acțiune, implementând proiecte cu impact pe termen mediu și lung într-un spirit de colaborare, atât în interiorul familiei Rotary, cât și în relație cu alte organizații partenere pe care le avem sau pe care dorim să le atragem alături de noi în acest demers. Credem că faptele noastre sunt oglinda a ceea ce suntem și a valorilor care ne ghidează. De aceea, în anul rotaractian următor, strategia noastră este bazată pe 3 direcții principale: (1) dezvoltarea membrilor – pentru că, dacă noi suntem mai buni în ceea ce facem, și organizația noastră devine mai performantă, iar proiectele noastre sunt mai puternice și mai benefice comunității, (2) impact prin colaborare – pentru că lucrând împreună cu Rotary, Interact și alte organizații care împărtășesc aceleași valori cu noi va crește exponențial și impactul proiectelor noastre, (3) sustenabilitate – pentru că prin tot ceea ce facem trebuie să sprijinim și să facilităm dezvoltarea generațiilor care vor urma, fie că vorbim de procese de lucru, resurse, sau calitatea membrilor.
În luna septembrie, vom demara planul anual de proiecte cu o inițiativă internațională: 7 rotaractieni selectați din toată lumea vor face, împreună cu noi, un tur al României într-o caravană a păcii, prin care vrem să promovăm atât valorile care ne unesc, cât și să poziționăm frumusețea României și a Republicii Moldova în lume. Ceea ce ne motivează este prietenia care ne leagă și experiențele semnificative de dezvoltare personală și profesională pe care le avem într-un district care, prin tot ceea ce face, inspiră prietenie, unitate și excelență.”
Comunitatea este deschisă oricărui tânăr care dovedește zilnic, prin exemplul personal, că este un potențial lider în comunitatea sa și este dornic să se implice și să se dezvolte pe sine, dezvoltând, implicit, comunitatea din care face parte.
Nu în ultimul rând, prin natura sa, Rotaract rămâne o organizație foarte deschisă la orice fel de idei de proiecte și parteneriate care ar putea pune în valoare misiunea sa: “Service above self”, prin acțiuni cu impact pe termen mediu și lung.

Related posts

Antares, pe ultima sută de metri cu fabrica din Harghita

Stefana Muresan

Măsuri utile pentru IMM-uri prin PNRR

Traian Dan

Silviu Stratulat, speaker at Eurogrowth 2017, a one-of-a-kind, cross-border M&A conference in London organized by ACG

Ionut Oprea

Plan de angajare pentru românii întorși în țară din diaspora propus de ARCA

Traian Dan

NTT DATA Romania, premiul special al juriului în cadrul Transilvania Tech Industry Awards

Stefana Muresan

Creștere de 13% pentru AdePlast

Stefana Muresan

Power Net Consulting va sprijini românii din Diaspora să dezvolte afaceri în România

Stefana Muresan

Verde pentru proiectul noului complex sportiv din Oradea

Traian Dan

Marii investitori din IT, atrași cu proiectele Clujului

Stefana Muresan

După 28 de ani, Barajul de la Răstolița se apropie de finalizare?

Ligia Voro

Mind Reset – noul centru medical privat de neurologie, psihiatrie și psihologie clinică din Cluj-Napoca

A. I.

Patronii de restaurante din Sălaj, în audiență la prefect

Nora Dumitrescu

Costa Voc Impex a finalizat complexul de bazine de înot de la Săcueni

Traian Dan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking I: Violeta Oltean, director general MAVIPROD: “Nimic nu este mai frumos decât să ai o afacere proprie pe care să o vezi cum crește, din nimic, și ajunge acolo unde nici nu ai visat!”

Ligia Voro

Premii totale de 150.000 de euro de la Comisia Europeană pentru inovare socială

Ligia Voro

Romgaz are finanțarea pentru investiția de la Iernut

Ligia Voro

Spălătoria auto self-service, generatoare de venit pasiv pe timp de criză

Tirdea Ionut

Un nou proiect major la Oradea, pasaj suprateran peste calea ferată Oradea – Arad

Traian Dan

Gala ANIS 2021 – Câștigătorii premiilor industriei IT

Nicolae Pop

Romgaz: Întâlnire pentru dezvoltarea proiectului Caragele. 40 milioane investiți în proiect

Ligia Voro

Simplificarea depunerii Cererii Unice de Plată pentru fermierii bihoreni

Traian Dan

ABSL Romania is offering 30 scholarships every years for postgraduate studies

Stefana Muresan

18 ani de Danone în România

A. I.

România, pe locul 32 dintre cele mai bune destinații europene pentru afaceri

Traian Dan

Leave a Comment