Industrie Timiș Ultimele stiri

Germanii de la Dalli au produs, la Timișoara, detergent de peste 70 mil. euro

Compania Dalli Production Romania, care operează fabrica de detergenţi din Timişoara, a obţinut anul trecut, primul an întreg de funcţionare, afaceri de 352 mil. lei (circa 78 mil. euro), un profit de 5,5 mil. lei (1,2 mil. euro), cu un număr mediu de 200 de salariaţi, arată datele de la Ministerul Finanţelor, potrivit zf.ro.
Fabrica de detergenţi de la Timişoara pe care grupul german Dalli a preluat-o de la gigantul american P & G are o capacitate totală de 300.000 de tone, ce o poziţionează pe locul întai în topul celor mai mari facilităţi de producţie ale companiei. Ea se află la egalitate cu o altă fabrică din Germania a celor de la Dalli. În total nemţii de la au şapte fabrici, din care două în Olanda, cate una în Austria şi Romania şi trei în Germania.
„Unitatea de producţie din Heere produce doar detergent pentru maşini de spălat vase. În şapte locaţii din Germania, Olanda, Austria şi Romania fabricăm produse lichide sau solide pentru spălat”, spun oficialii companiei pe site-ul propriu. Toate au împreună o capacitate totală de producţie de 930.000 de tone, iar unitatea de producţie din Timişoara este responsabilă pentru aproape o treime.
Anul trecut a fost primul complet de funcţionare pentru fabrica din Timiş care şi-a reluat activitatea în octombrie 2015. Markus Kessler, CEO-ul grupului german cu afaceri totale de circa 900 mil. euro, spunea anterior că a ales să intre pe piaţa locală datorită forţei de muncă bine pregătite şi datorită sistemului educaţional bine pus la punct, sistem care poate susţine dezvoltarea viitoare a companiei în Romania. Fabrica nemţilor de la Timişoara este prima a grupului în Europa Centrală şi de Est. Ei au venit în regiune în primul rand ca partener de producţie al P&G.
Acordul semnat de P&G şi grupul Dalli prevedea preluarea fabricii, inclusiv a activelor destinate producţiei de detergenţi de rufe şi de vase, dar şi transferul a circa 200 de angajaţi către germani. În plus, fabrica din Timişoara continuă să producă brandurile P&G în următorii ani.
Astfel, în unitatea de producţie se vor realiza pe o perioadă de trei ani de la preluare brandurile de detergent pudră Ariel, Bonux şi Tide, iar pe o perioadă de doi ani se va produce şi detergentul de vase Fairy.
Sursa foto: dalli-group.com

Related posts

Sistemul de învăţământ online al Universităţii de Vest Timişoara funcţionează cu succes

Robert Bloancă

Conferința Digital Days 2019, Oradea 25 – 26 octombrie

Traian Dan

ROMGAZ va opri alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanţa începând de sâmbătă

Ligia Voro

Leave a Comment