Antreprenori București Cluj Investitii Lideri si afaceri Sanatate Ultimele stiri

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA: Investiții strategice în centrul țării

9 milioane de euro este bilanțul investițiilor Rețelei REGINA MARIA în Cluj. În plus, în 2017, furnizorul medical privat și-a îmbogățit portofoliul local cu două noi achiziții, iar la începutul anului viitor va inaugura și primul spital privat cu servicii integrate din regiune, se arată într-un comunicat de presă. 
 
În cei aproape 10 ani de prezență pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a realizat investiții de peste 9 milioane de euro , sumă alocată pentru deschiderea și modernizarea unităților medicale, extinderi, dar și pentru achiziția de aparatură medicală modernă. În plus față de aceste investiții, în 2017, REGINA MARIA s-a extins la nivel local și prin două achiziții: Prompt URG – serviciul de ambulanță privată și îngrijire la domiciliu și laboratorul Santomar OncoDiagnostic – liderul local pe zona de anatomie patologică și citologie.
Furnizorul medical privat va continua investițiile în sistemul medical local prin inaugurarea, la începutul anului 2018, primului spital privat cu servicii integrate din oraș, o unitate medicală de importanță regională, care va deservi și pacienții din județele limitrofe. Valoarea totală a acestui proiect de dezvoltare va fi de 15 milioane de euro.
”Clujul devine, pentru REGINA MARIA, noua capitală a sănătății. Orașul a reprezentat dintotdeauna pentru noi un punct strategic în dezvoltarea rețelei la nivel național; a fost primul oraș în care ne-am extins, la începutul lui 2008, și în care, ulterior, am direcționat cele mai mari bugete de investiții, după București. Bineînțeles, toate aceste lucruri au fost posibile și datorită înaltei pregătiri a medicilor de aici și a calității la care se face medicina în Cluj. Suntem onorați să avem alături unii dintre cei mai buni medici de aici și să putem contribui la susținerea performanței medicale clujene. Despre noul spital regional vă pot spune că va dispune de cea mai modernă tehnologie medicală și că va fi axat pe chirurgie laparoscopică minim-invazivă, devenită deja un standard în toată lumea în ceea ce privește chirurgia. Totodată, ne propunem să aducem aici expertiza noastră în obținerea acreditărilor internaționale pentru spitale. REGINA MARIA are deja două spitale acreditate de organisme internaționale – americane și europene, fiind singurul furnizor din România cu o experiență atât de vastă în domeniu.”, a punctat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.
 
Rețeaua REGINA MARIA în Cluj: cele mai importante cifre

Compania este prezentă pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca încă de la începutul anului 2008 și a raportat creșteri constante de la an la an. În prezent, REGINA MARIA Cluj înseamnă 2 policlinici, 2 laboratoare, un punct de recoltare, 1 centru de medicina muncii și un centru de expertiză în diabet, nutriție și boli metabolice. La nivel local, furnizorul medical are peste 300 de angajați, dintre care peste 150 sunt medici ce acoperă 32 de specialități medicale.
În 2016, 150.000 de pacienți au trecut pragul policlinicilor din oraș. Tot anul trecut, medicii REGINA MARIA Cluj au acordat peste 210.000 consultații și au efectuat peste 420.000 de analize de laborator – ambele segmente înregistrând creșteri semestriale, dar și anuale.
Pe zona corporate, REGINA MARIA are în portofoliu 30.000 de abonamente medicale oferite angajaților din zonă.
 
Două achiziții în Cluj, în 2017
În pregătirea deschiderii primului spital privat multidisciplinar din Cluj, REGINA MARIA a cooptat în Rețea serviciul privat de medicină de urgență Prompt URG, care asigură transport medical asistat, ambulanță privată, consultații și îngrijiri la domiciliu. Prompt URG dispune de o flotă de 12 ambulanțe și de o echipă formată din 6 medici, 6 asistenți medicali și 21 de ambulanțieri. Bazele Prompt URG au fost puse în 2004 de dl. Sabin Giurgiu, după o experiență de peste 15 ani în coordonarea parcului logistic al serviciului public de ambulanță din Cluj-Napoca. Începând din anul 2006, dr. Carmen Diaconescu s-a alăturat ca acționar și coordonator al activității medicale. Dr. Diaconescu este medic primar urgentist, cu peste 20 de ani de experiență profesională și managerială în cadrul serviciilor de medicină de urgență.
Rețeaua de sănătate REGINA MARIA își propune să dezvolte la Cluj și un centru regional de referință pentru medicina de laborator, consolidându-și, totodată, capacitățile de diagnostic anatomo-patologic. În acest context, a achiziționat recent Laboratorul Santomar OncoDiagnostic, liderul pieței locale pe zona de anatomie patologică și citologie. Santomar OncoDiagnostic are o experiență de aproape 10 ani în Cluj-Napoca și reunește 18 medici specialiști, experimentați în rezolvarea cazurilor complexe, cu rezultate caracterizate prin promptitudine și acuratețe. Santomar a început în 2008 ca o afacere de familie, coordonată din punct de vedere medical de Dr. Rareș Buiga, șeful departamentului de Anatomie Patologică din Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj, cu o experiență de peste 24 de ani în domeniu.
 
Următorul reper local: primul spital privat cu servicii integrate din regiune
Următorul și cel mai important proiect al Rețelei de sănătate REGINA MARIA în Cluj va fi deschiderea, în primul trimestru din 2018, primului spital privat cu servicii integrate din Cluj și singura unitate de anvergură cu specific de chirurgie minim-invazivă din oraș. Unitatea reprezintă cea mai mare investiție REGINA MARIA din afara Bucureștiului, fiind un proiect comun de dezvoltare, realizat în parteneriat cu dl. Horia Ciorcilă. Valoarea totală a proiectului se ridică la 15 milioane de euro.
Spitalul se va întinde pe 4 etaje și va avea o suprafață de 7000 de mp. Acesta va dispune, printre altele, de maternitate, cameră de gardă 24/7 pentru adulți și copii, ambulatoriu multidisciplinar și de o serie de specialități medicale și chirurgicale pentru adulți și copii.
 
Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA este operatorul de servicii medicale private din România ce reunește peste 4.600 de angajați și colaboratori în cele 39 de locații proprii din Bucureşti şi din ţară. REGINA MARIA și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului de unități medicale prin intermediul cărora deservește peste 2,2 milioane de pacienți. Totodată, REGINA MARIA are un portofoliu de peste 430.000 de abonamente medicale. În cifre, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 39 de locații proprii, 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2 maternități, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistică, 20 laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 180 de policlinici partenere în țară. Totodată, REGINA MARIA este prima companie care a introdus în România conceptul de abonamente medicale pentru companii, în urmă cu peste 20 de ani, și care a lansat prima gamă de pachete medicale destinate IMM-urilor și startup-urilor, indiferent de numărul de angajați.

Related posts

Zălăuanii de la Alien Surface vor aloca 400.000 de euro pentru retehnologizare

Nora Dumitrescu

Schimbări majore în anul 2016, la UMF Tîrgu Mureș

Stefana Muresan

Noul website al CNR-CME a fost lansat

Ligia Voro

Diferit și Starcom vor moderniza Piața Blaga cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Cinci asistenţi virtuali au fost instalaţi la Spitalul Judeţean Timişoara

Robert Bloancă

În aprilie rata șomajului în Satu Mare a fost de 2,85%

Gruita Ienasoiu

Festivalul Industriilor Creative, ediția a IX-a

Ligia Voro

Spitalul Județean de Urgență Deva, în Programul național de tratare a accidentelor vasculare ischemice

redactia

Eximtur: Cererea pentru litoralul românesc, în creştere faţă de anul trecut

Stefana Muresan

Sonaca Aerospace Transylvania has started the developing of its activities on S200 aircraft and is recruiting new employees

Stefana Muresan

ADR Centru: Fonduri europene de aproape 1 mil. euro pentru învățământul din Miercurea Ciuc

Stefana Muresan

Contract de 10 milioane de euro, obținut de nemții de la RER-RWE, pentru servicii de salubritate în Alba

redactia

Prima conferinta LIVE Pria Competiton are loc in 7 mai 2020, de la ora 11

Ionut Oprea

Satu Mare: Investiție de aproape 50 milioane de euro în domeniul combaterii inundațiilor

redactia

Horia Ciorcilă, de 16 ani președinte al Băncii Transilvania: creștere a cotei de piață de la 1,8 la 14%

Stefana Muresan

Porsche Engineering Cluj, plan de angajări, valabil până de Paște

Stefana Muresan

Alba Iulia: 9 milioane de lei pentru 122 de platforme subterane de deșeuri

Papuc Irina

CTP pregătește obținerea certificării BREEAM

Ionut Oprea

Centrul IT DRÄXLMAIER Timișoara își mută birourile în ISHO Offices

Papuc Irina

Ambasadorul Luca Niculescu, ales preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa

redactia

Joint Venture-ul OSRAM Continental își începe activitatea

Stefana Muresan

O societate din domeniul automotive, din localitatea Făget din Timiş, a fost închisă din cauza coronavirusului

Robert Bloancă

Cluj Arena va avea gazon hibrid la fel cum au ”Camp Nou” și ”San Siro”. Investiție estimată între 500.000 – 1.000.000 de euro

redactia

Modernizarea Traseului Regional Transilvania Nord continua cu „Drumul Bistritei”

Stefana Muresan

Leave a Comment