9 milioane de euro este bilanțul investițiilor Rețelei REGINA MARIA în Cluj. În plus, în 2017, furnizorul medical privat și-a îmbogățit portofoliul local cu două noi achiziții, iar la începutul anului viitor va inaugura și primul spital privat cu servicii integrate din regiune, se arată într-un comunicat de presă.
În cei aproape 10 ani de prezență pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a realizat investiții de peste 9 milioane de euro , sumă alocată pentru deschiderea și modernizarea unităților medicale, extinderi, dar și pentru achiziția de aparatură medicală modernă. În plus față de aceste investiții, în 2017, REGINA MARIA s-a extins la nivel local și prin două achiziții: Prompt URG – serviciul de ambulanță privată și îngrijire la domiciliu și laboratorul Santomar OncoDiagnostic – liderul local pe zona de anatomie patologică și citologie.
Furnizorul medical privat va continua investițiile în sistemul medical local prin inaugurarea, la începutul anului 2018, primului spital privat cu servicii integrate din oraș, o unitate medicală de importanță regională, care va deservi și pacienții din județele limitrofe. Valoarea totală a acestui proiect de dezvoltare va fi de 15 milioane de euro.
”Clujul devine, pentru REGINA MARIA, noua capitală a sănătății. Orașul a reprezentat dintotdeauna pentru noi un punct strategic în dezvoltarea rețelei la nivel național; a fost primul oraș în care ne-am extins, la începutul lui 2008, și în care, ulterior, am direcționat cele mai mari bugete de investiții, după București. Bineînțeles, toate aceste lucruri au fost posibile și datorită înaltei pregătiri a medicilor de aici și a calității la care se face medicina în Cluj. Suntem onorați să avem alături unii dintre cei mai buni medici de aici și să putem contribui la susținerea performanței medicale clujene. Despre noul spital regional vă pot spune că va dispune de cea mai modernă tehnologie medicală și că va fi axat pe chirurgie laparoscopică minim-invazivă, devenită deja un standard în toată lumea în ceea ce privește chirurgia. Totodată, ne propunem să aducem aici expertiza noastră în obținerea acreditărilor internaționale pentru spitale. REGINA MARIA are deja două spitale acreditate de organisme internaționale – americane și europene, fiind singurul furnizor din România cu o experiență atât de vastă în domeniu.”, a punctat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.
Rețeaua REGINA MARIA în Cluj: cele mai importante cifre
Compania este prezentă pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca încă de la începutul anului 2008 și a raportat creșteri constante de la an la an. În prezent, REGINA MARIA Cluj înseamnă 2 policlinici, 2 laboratoare, un punct de recoltare, 1 centru de medicina muncii și un centru de expertiză în diabet, nutriție și boli metabolice. La nivel local, furnizorul medical are peste 300 de angajați, dintre care peste 150 sunt medici ce acoperă 32 de specialități medicale.
În 2016, 150.000 de pacienți au trecut pragul policlinicilor din oraș. Tot anul trecut, medicii REGINA MARIA Cluj au acordat peste 210.000 consultații și au efectuat peste 420.000 de analize de laborator – ambele segmente înregistrând creșteri semestriale, dar și anuale.
Pe zona corporate, REGINA MARIA are în portofoliu 30.000 de abonamente medicale oferite angajaților din zonă.
Două achiziții în Cluj, în 2017
În pregătirea deschiderii primului spital privat multidisciplinar din Cluj, REGINA MARIA a cooptat în Rețea serviciul privat de medicină de urgență Prompt URG, care asigură transport medical asistat, ambulanță privată, consultații și îngrijiri la domiciliu. Prompt URG dispune de o flotă de 12 ambulanțe și de o echipă formată din 6 medici, 6 asistenți medicali și 21 de ambulanțieri. Bazele Prompt URG au fost puse în 2004 de dl. Sabin Giurgiu, după o experiență de peste 15 ani în coordonarea parcului logistic al serviciului public de ambulanță din Cluj-Napoca. Începând din anul 2006, dr. Carmen Diaconescu s-a alăturat ca acționar și coordonator al activității medicale. Dr. Diaconescu este medic primar urgentist, cu peste 20 de ani de experiență profesională și managerială în cadrul serviciilor de medicină de urgență.
Rețeaua de sănătate REGINA MARIA își propune să dezvolte la Cluj și un centru regional de referință pentru medicina de laborator, consolidându-și, totodată, capacitățile de diagnostic anatomo-patologic. În acest context, a achiziționat recent Laboratorul Santomar OncoDiagnostic, liderul pieței locale pe zona de anatomie patologică și citologie. Santomar OncoDiagnostic are o experiență de aproape 10 ani în Cluj-Napoca și reunește 18 medici specialiști, experimentați în rezolvarea cazurilor complexe, cu rezultate caracterizate prin promptitudine și acuratețe. Santomar a început în 2008 ca o afacere de familie, coordonată din punct de vedere medical de Dr. Rareș Buiga, șeful departamentului de Anatomie Patologică din Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj, cu o experiență de peste 24 de ani în domeniu.
Următorul reper local: primul spital privat cu servicii integrate din regiune
Următorul și cel mai important proiect al Rețelei de sănătate REGINA MARIA în Cluj va fi deschiderea, în primul trimestru din 2018, primului spital privat cu servicii integrate din Cluj și singura unitate de anvergură cu specific de chirurgie minim-invazivă din oraș. Unitatea reprezintă cea mai mare investiție REGINA MARIA din afara Bucureștiului, fiind un proiect comun de dezvoltare, realizat în parteneriat cu dl. Horia Ciorcilă. Valoarea totală a proiectului se ridică la 15 milioane de euro.
Spitalul se va întinde pe 4 etaje și va avea o suprafață de 7000 de mp. Acesta va dispune, printre altele, de maternitate, cameră de gardă 24/7 pentru adulți și copii, ambulatoriu multidisciplinar și de o serie de specialități medicale și chirurgicale pentru adulți și copii.
Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA
Reţeaua de sănătate REGINA MARIA este operatorul de servicii medicale private din România ce reunește peste 4.600 de angajați și colaboratori în cele 39 de locații proprii din Bucureşti şi din ţară. REGINA MARIA și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului de unități medicale prin intermediul cărora deservește peste 2,2 milioane de pacienți. Totodată, REGINA MARIA are un portofoliu de peste 430.000 de abonamente medicale. În cifre, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 39 de locații proprii, 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2 maternități, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistică, 20 laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 180 de policlinici partenere în țară. Totodată, REGINA MARIA este prima companie care a introdus în România conceptul de abonamente medicale pentru companii, în urmă cu peste 20 de ani, și care a lansat prima gamă de pachete medicale destinate IMM-urilor și startup-urilor, indiferent de numărul de angajați.
Citește și:
Aviația Europei, la răscruce. Între avioane cu hidrogen și „revoluția” lui Trump
Roboți care înlocuiesc personalul de curățenie, pasageri identificați după fețe, aeronave electrice și pe bază de hidrogen, aerogări…
22 martie 2025
Bucharest Tech Week 2025: O săptămână de inovație și tehnologie între 14 – 20 iunie
Ediția actuală propune o expoziție tech de anvergură, summit-uri de business cu lideri globali, soluții revoluționare și…
22 martie 2025
Cea mai mare plantare din România: 35.000 de pomi, plantați lângă Oradea
Sâmbătă, 22 martie 2025, toate drumurile iubitorilor de natură din Oradea, au dus spre Girișu de Criș. Aici,…
22 martie 2025
Țara Silvaniei produce bucătari de renume pe bandă rulantă
Maestrul gastronom Mircea Groza a trecut în revistă specialiștii în domeniu conectați cu această zonă, numindu-i drept “Chefi…
22 martie 2025
Și Aradul poate! Organizare de succes a „Business Evolution”
Doingbusiness.ro a organizat o nouă ediție a conferinței „Business Evolution – Finanțare. Digitalizare. Management eficient” pe 19 martie…
22 martie 2025
Degustare de vinuri ale Cramei Bauer în Cetatea Oradea
În parteneriat cu Summit Agro Romania, Asociatia Millesime a organizat joi, 20 martie, degustarea unei selecții de vinuri…
21 martie 2025
Fabrică de nanofibre în parcul de specializare inteligentă Șomcuta Mare
Proiectul companiei orădene M-TechX EU, controlată de investitorul japonez Hiroyoshi Sota, se ridică la 5 milioane de euro.…
21 martie 2025
Universitatea Babeș-Bolyai va orienta românii în carieră
Proiectul are în vedere să ofere ghidare personalizată pentru 20.000 de oameni din România ca să îi ajute să-și…
21 martie 2025
Investiții
Și Aradul poate! Organizare de succes a „Business Evolution”
Doingbusiness.ro a organizat o nouă ediție a conferinței „Business Evolution – Finanțare. Digitalizare. Management eficient” pe 19 martie…
22 martie 2025
Fabrică de nanofibre în parcul de specializare inteligentă Șomcuta Mare
Proiectul companiei orădene M-TechX EU, controlată de investitorul japonez Hiroyoshi Sota, se ridică la 5 milioane de euro.…
21 martie 2025
Kelemen Hunor despre cheltuielile de apărare: “UE a trăit cu o iluzie greșită că până la sfârșitul lumii se poate mânca gratis”
Prezent la Târgu Mureș pentru a participa la Forumul Economic din Transilvania, Kelemen Hunor a răspuns mai multor…
21 martie 2025
Contrail și Hiarom expun echipamente feroviare inovatoare la Conferința de Infrastructură
Contrail, producător de echipamente pentru sudura căii ferate, și Hiarom, specialist în soluții tehnice pentru infrastructură feroviară, participă…
21 martie 2025
P9944, hibridul de top pentru familia Holhoș din Bihor
Tradiție și succes. Acestea sunt doar două dintre cuvintele care pot descrie pe scurt activitatea companiei Corteva Agriscience…
20 martie 2025
Bugetul județului Cluj crește în acest an cu 10%
Această majorare se datorează în special proiectelor cu fonduri europene gestionate de forul administrativ județean. Consiliul Județean (CJ)…
20 martie 2025
Cel mai mare grup BNI din România se formează la Oradea
Ambiții mari la Oradea. Directorul de lansare a grupului BNI Oradea, George Gherman – CEO Solvers for Problems,…
20 martie 2025
Industria de asset management din România a crescut cu 30% în 2024
Administratorii de fonduri: ”Am asistat la o maturizare a investitorilor români, care nu s-au mai grăbit să iasă…
20 martie 2025
Infrastructură
Contrail și Hiarom expun echipamente feroviare inovatoare la Conferința de Infrastructură
Contrail, producător de echipamente pentru sudura căii ferate, și Hiarom, specialist în soluții tehnice pentru infrastructură feroviară, participă…
21 martie 2025
Turcii de la Nurol se apucă de VO Timișoara vest
Proiectul variantei de ocolire vest a orașului Timișoara este proiectată cu o lungime de aproape 14 km, pe…
21 martie 2025
DP World lansează un serviciu logistic complet de tip end-to-end pentru Europa
DP World anunță lansarea unui serviciu logistic pan-european și deschiderea centrului său operațional, Turnul de Control European, în…
20 martie 2025
Bugetul județului Cluj crește în acest an cu 10%
Această majorare se datorează în special proiectelor cu fonduri europene gestionate de forul administrativ județean. Consiliul Județean (CJ)…
20 martie 2025
Dialog constructiv pentru viitorul patrimoniului cultural, în Cetatea Oradea
Cetatea Oradea a găzduit miercuri, 19 martie 2025, Conferința ROHAEREDITAS, organizată de Institutul Național al Patrimoniului. Evenimentul a…
19 martie 2025
Mai multe investiții și cheltuieli reduse pentru municipiul Satu Mare în 2025
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a prezentat marți, 18 martie, prioritățile de investiții, sursele de finanțare și…
18 martie 2025
S-a aprobat bugetul județului Arad pe 2025: 70% este alocat investițiilor
Consiliul Județean Arad a aprobat marți, 18 martie, bugetul pentru anul 2025, în valoare de 945 de milioane…
18 martie 2025
Aeroportul Alexeni – viitorul cel mai mare hub cargo din Europa de Est
La un an de la semnarea contractului de concesiune, compania Avant Airports anunță progresele realizate în dezvoltarea și…
18 martie 2025
Turism
Județul Cluj a cumpărat teren pentru parcarea Castelului Banffy Răscruci
Forul județean a aprobat achiziționarea a unui imobil (teren și construcții) situat în vecinătatea monumentului istoric, în scopul…
21 martie 2025
Turismul clujean, blocat de birocrație. “Ne trebuie un an să aducem patru asiatici”
Managerii de hoteluri și restaurante acuză statul că le pune bețe în roate, iar instituțiile publice, că nu…
20 martie 2025
Bugetul județului Cluj crește în acest an cu 10%
Această majorare se datorează în special proiectelor cu fonduri europene gestionate de forul administrativ județean. Consiliul Județean (CJ)…
20 martie 2025
Cel mai mare grup BNI din România se formează la Oradea
Ambiții mari la Oradea. Directorul de lansare a grupului BNI Oradea, George Gherman – CEO Solvers for Problems,…
20 martie 2025
Limesul Dacic, la pachet turistic cu Via Transilvanica
Viitorii arhitecți ai Clujului și-au propus să contribuie la identificarea unor strategii turistice responsabile pentru traseele atractive din…
19 martie 2025
Dialog constructiv pentru viitorul patrimoniului cultural, în Cetatea Oradea
Cetatea Oradea a găzduit miercuri, 19 martie 2025, Conferința ROHAEREDITAS, organizată de Institutul Național al Patrimoniului. Evenimentul a…
19 martie 2025
Hampton by Hilton Cluj-Napoca, premiat la nivel internațional
Hampton by Hilton Cluj-Napoca este mândru să anunțe câștigarea prestigiosului premiu “Customer Promise & Stay Experience Champion of…
19 martie 2025
Licitație pentru realizarea traseelor ciclistice între Băile Felix și Ic Ponor
Consiliul Județean Bihor a lansat procedura de licitație pentru selectarea constructorului care va amenaja traseele cicloturistice VELO APUSENI,…
18 martie 2025
Educație
Bucharest Tech Week 2025: O săptămână de inovație și tehnologie între 14 – 20 iunie
Ediția actuală propune o expoziție tech de anvergură, summit-uri de business cu lideri globali, soluții revoluționare și…
22 martie 2025
Cea mai mare plantare din România: 35.000 de pomi, plantați lângă Oradea
Sâmbătă, 22 martie 2025, toate drumurile iubitorilor de natură din Oradea, au dus spre Girișu de Criș. Aici,…
22 martie 2025
Universitatea Babeș-Bolyai va orienta românii în carieră
Proiectul are în vedere să ofere ghidare personalizată pentru 20.000 de oameni din România ca să îi ajute să-și…
21 martie 2025
UMFST„George Emil Palade” din Târgu Mureș și Korea University Guro Hospital au semnat un Memorandum de Colaborare
Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu…
21 martie 2025
Interes mare pentru Conferința The Future of Knowledge Transfer
Prezență peste așteptări la Conferința The Future of Knowledge Transfer, organizată de QuBHQ, membră în Federația Patronilor Bihor…
21 martie 2025
Sticla inteligentă de apă a câștigat Internet of Things Student Challenge
Competiția studenților creativi care inovează, de la Hubul UTCN, a fost una cu un număr record de echipe înscrise…
20 martie 2025
Studenții defavorizați de la USAMV, încurajați să nu abandoneze facultatea
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj a obținut o finanțare de 7,9 milioane de lei…
20 martie 2025
Trei școli cu 2.000 de elevi au primit o donație de cărți de la Aktor România.
2025 le-a adus o surpriză plăcută elevilor de la școlile gimnaziale Nr. 1 din Ciorogârla, „Apaczai Csere Janos”…
20 martie 2025
Zi de Zi știri economice:
