Cluj Ultimele stiri

Aeroportul Internațional Cluj, record de 2 milioane de pasageri

Aeroportul Internațional Cluj a celebrat, pentru prima dată în istorie, pasagerul cu numărul 2 milioane, sărbătorit anul acesta la exact 3 luni de la înregistrarea primului milion de pasageri în data de 21 iunie, ca urmare a trendului pozitiv de creștere a numărului de pasageri înregistrați în anul 2017.
Pasagerul cu numărul 2 milioane a călătorit pe zborul LOT Polish Airlines care a aterizat de la Varșovia și a fost întâmpinat de reprezentanții Consiliului Județean Cluj și ai aeroportului, reprezentanţi ai LOT Polish Airlines, invitați și mass media.
Dacă în anul 1996 pe Aeroportul Internațional Cluj s-au înregistrat 32.000 de pasageri, existând o singură companie aeriană care oferea legături doar spre două aeroporturi, în anul 2017 Aeroportul Internațional Cluj a depășit în premieră un record de 2 milioane de pasageri. În prezent aeroportul are în portofoliu peste 45 de destinații spre 20 de țări, prin care se asigură deschiderea spre Europa și întreaga lume, având 10 companii care operează zboruri regulate de pasageri și cargo, dar și 10 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice.
Aeroportul Internațional Cluj a înregistrat în perioada ianuarie – august 2017 o creștere de trafic de 55% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. De asemenea, în luna august a anului 2017 s-au înregistrat cei mai mulţi pasageri din istoria aeroportului, pentru o singură lună calendaristică: peste 290.000 de persoane au zburat de la sau spre Cluj-Napoca.
Printre destinațiile regulate favorite de pe Aeroportul Internațional Cluj se numără București Otopeni, Londra Luton, Munchen, Milano, Paris și Barcelona.
În cadrul acestui eveniment marcant, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe a declarat: „Atingerea cifrei de 2 milioane de pasageri este o realizare importantă pentru aeroport, motiv pentru care doresc să felicit angajaţii acestei regii şi să le doresc mult succes în viitor. În ceea ce priveşte dezvoltarea Aeroportului Internaţional Cluj doresc să precizez că forul tutelar realizează importanţa aeroportului pentru economia Clujului şi are în strategia sa dezvoltarea în continuare a principalei porţi de intrare în judeţul Cluj, înspre binele oricărui clujean”.
David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a declarat la rândul său: „Ne bucurăm că sărbătorim astăzi, 21 septembrie 2017, pasagerul cu numărul 2 milioane înregistrat în premieră pe Aeroportul Internațional Cluj. Atingerea acestui prag la exact 3 luni de la aniversarea primului milion de pasageri înregistrați anul acesta, este o dovadă a unei munci continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea aeroportului. Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire aeroportul nostru făcând posibilă această aniversare, pentru prima dată în istorie. ”
În ultimul an și jumătate Cluj-Napoca a devenit o stea în creștere a rețelei, cu un număr tot mai mare de pasageri care călătoresc nu doar spre Varșovia, ci și către alte destinații din oferta noastră, inclusiv SUA, Canada, Japonia, Beijing sau Coreea de Sud. Suntem foarte fericiți și onorați să fim cei care îl transportă astăzi pe pasagerul cu numărul 2.000.000 pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Sunt sigur că LOT Polish Airlines a jucat un rol semnificativ în atingerea acestui mare record” a declarat Adrian Kubicki, Director Corporate Communications, LOT Polish Airlines.
Conexiunea dintre Cluj-Napoca și Varșovia a fost lansată și dezvoltată ca parte a strategiei de creștere profitabilă LOT, care a fost pus în aplicare de la începutul anului 2016. Bazat pe supozițiile fundamentale ale companiei, LOT intenționează să devină prima alegere nu numai pentru pasagerii care călătoresc din Polonia, dar și din alte țări din regiune.
În vederea unei optime gestionări a unui număr atât de mare de pasageri, aflat într-o continuă creștere, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a luat deja o serie de măsuri printre care se numără reconfigurarea părţii de plecări externe, înființarea a două noi porți de îmbarcare la etaj și construirea, în acest an, a trei locuri noi de parcare a aeronavelor.
Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj este al doilea aeroport din România din punct de vedere al pasagerilor transportați, după Aeroportul Internațional “Henri Coandă“ București, iar pentru anul 2017 estimează faptul că va înregistra un trafic cuprins între 2,7-3 milioane de pasageri.

Related posts

Echipamente medicale de 3,2 milioane de dolari din China pentru Oradea

Traian Dan

ADR Vest, seminar online pentru microîntreprinderi. Aflați despre finanțări

Ligia Voro

Sezonul pentru zborurile charter turistice debutează pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Stefana Muresan

Noutățile Allview la MWC Barcelona 2018: shopping, entertainment și smart home, controlate prin intermediul asistentului vocal AVI, în care pot fi integrate până la 100 de limbi

Stefana Muresan

Medicul Marius Căprar vrea să investească 32 mil. lei într-un spital de recuperare neurologică la Felix

redactia

Finanțări prin „Casa Verde Fotovoltaice” pentru 1.528 de locuitori din Nord Vest

Traian Dan

Administratorul unui hotel din Blaj oferă clădirea medicilor, voluntarilor, polițiștilor și jandarmilor care luptă cu Covid-19

Ion Surdu

Turkish Airlines Open 2017, jucat pe terenul Carya Golf Club pentru al doilea an consecutiv, câştigat de Justin Rose

Raluca Ursu

Banca Transilvania, premiată de ASF pentru responsabilitate socială

Stefana Muresan

Undă verde pentru hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti?

Ligia Voro

Fără cash: Volt, prima aplicație 100% românească de transfer de bani în sistem Peer-2-Peer

Ligia Voro

Rondo Ganahl a achiziționat 60% din Transilvania Pack & Print

Ligia Voro

Besmax Distribution va trimite în Maramureș un echipament anticoronavirus

Nora Dumitrescu

Companii din China, interesate de noile proiecte în valoare de peste 500 mil. euro din Cluj

redactia

Efectele crizei CoVid-19 asupra fondurilor de pensii private

Traian Dan

Cel dintâi McDonald’s din Zalău, în locul restaurantului Casa Albă

Nora Dumitrescu

Tranzacția ExxonMobil – Lukoil, blocată pe motiv de „siguranță națională”

Traian Dan

Romania at ExpoReal 2017

Ionut Oprea

FOTO: Ceragrim Ungheni, Mureș – După 25 de ani

Ligia Voro

Sumă record strânsă la a 10-a ediție a DHL Carpathian Marathon

Ligia Voro

Leul, minim istoric în raport cu euro. Ministrul de Finanţe spune că situaţia bugetului este mai gravă decât cele mai pesimiste aşteptări

Papuc Irina

Consiliul Concurenței analizează preluarea Comoserv SRL de către compania franceză SNEF

Papuc Irina

Cele mai sigure și cele mai nesigure orașe din România

Stefana Muresan

Aerogara din Someșeni, reconectată la destinațiile turistice

Nora Dumitrescu

Leave a Comment