Cluj Ultimele stiri

Aeroportul Internațional Cluj, record de 2 milioane de pasageri

Aeroportul Internațional Cluj a celebrat, pentru prima dată în istorie, pasagerul cu numărul 2 milioane, sărbătorit anul acesta la exact 3 luni de la înregistrarea primului milion de pasageri în data de 21 iunie, ca urmare a trendului pozitiv de creștere a numărului de pasageri înregistrați în anul 2017.
Pasagerul cu numărul 2 milioane a călătorit pe zborul LOT Polish Airlines care a aterizat de la Varșovia și a fost întâmpinat de reprezentanții Consiliului Județean Cluj și ai aeroportului, reprezentanţi ai LOT Polish Airlines, invitați și mass media.
Dacă în anul 1996 pe Aeroportul Internațional Cluj s-au înregistrat 32.000 de pasageri, existând o singură companie aeriană care oferea legături doar spre două aeroporturi, în anul 2017 Aeroportul Internațional Cluj a depășit în premieră un record de 2 milioane de pasageri. În prezent aeroportul are în portofoliu peste 45 de destinații spre 20 de țări, prin care se asigură deschiderea spre Europa și întreaga lume, având 10 companii care operează zboruri regulate de pasageri și cargo, dar și 10 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice.
Aeroportul Internațional Cluj a înregistrat în perioada ianuarie – august 2017 o creștere de trafic de 55% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. De asemenea, în luna august a anului 2017 s-au înregistrat cei mai mulţi pasageri din istoria aeroportului, pentru o singură lună calendaristică: peste 290.000 de persoane au zburat de la sau spre Cluj-Napoca.
Printre destinațiile regulate favorite de pe Aeroportul Internațional Cluj se numără București Otopeni, Londra Luton, Munchen, Milano, Paris și Barcelona.
În cadrul acestui eveniment marcant, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe a declarat: „Atingerea cifrei de 2 milioane de pasageri este o realizare importantă pentru aeroport, motiv pentru care doresc să felicit angajaţii acestei regii şi să le doresc mult succes în viitor. În ceea ce priveşte dezvoltarea Aeroportului Internaţional Cluj doresc să precizez că forul tutelar realizează importanţa aeroportului pentru economia Clujului şi are în strategia sa dezvoltarea în continuare a principalei porţi de intrare în judeţul Cluj, înspre binele oricărui clujean”.
David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a declarat la rândul său: „Ne bucurăm că sărbătorim astăzi, 21 septembrie 2017, pasagerul cu numărul 2 milioane înregistrat în premieră pe Aeroportul Internațional Cluj. Atingerea acestui prag la exact 3 luni de la aniversarea primului milion de pasageri înregistrați anul acesta, este o dovadă a unei munci continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea aeroportului. Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire aeroportul nostru făcând posibilă această aniversare, pentru prima dată în istorie. ”
În ultimul an și jumătate Cluj-Napoca a devenit o stea în creștere a rețelei, cu un număr tot mai mare de pasageri care călătoresc nu doar spre Varșovia, ci și către alte destinații din oferta noastră, inclusiv SUA, Canada, Japonia, Beijing sau Coreea de Sud. Suntem foarte fericiți și onorați să fim cei care îl transportă astăzi pe pasagerul cu numărul 2.000.000 pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Sunt sigur că LOT Polish Airlines a jucat un rol semnificativ în atingerea acestui mare record” a declarat Adrian Kubicki, Director Corporate Communications, LOT Polish Airlines.
Conexiunea dintre Cluj-Napoca și Varșovia a fost lansată și dezvoltată ca parte a strategiei de creștere profitabilă LOT, care a fost pus în aplicare de la începutul anului 2016. Bazat pe supozițiile fundamentale ale companiei, LOT intenționează să devină prima alegere nu numai pentru pasagerii care călătoresc din Polonia, dar și din alte țări din regiune.
În vederea unei optime gestionări a unui număr atât de mare de pasageri, aflat într-o continuă creștere, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a luat deja o serie de măsuri printre care se numără reconfigurarea părţii de plecări externe, înființarea a două noi porți de îmbarcare la etaj și construirea, în acest an, a trei locuri noi de parcare a aeronavelor.
Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj este al doilea aeroport din România din punct de vedere al pasagerilor transportați, după Aeroportul Internațional “Henri Coandă“ București, iar pentru anul 2017 estimează faptul că va înregistra un trafic cuprins între 2,7-3 milioane de pasageri.

Related posts

Olympus România a depășit pragul de afaceri de 100 de milioane de euro

Stefana Muresan

Ventilator mecanic 100% românesc – primele rezultate ale echipei care dezvoltă echipamentul la Mureș: „Funcționează impecabil”

Ion Surdu

Evenimente dedicate femeilor, în Mureș și Cluj!

A. I.

Se lansează a treia ediție a ROFMEX

Ligia Voro

Expresul de Brașov a ajuns la București în două ore

Nora Dumitrescu

PRIA Fire Safety in Buildings, joi – 28 mai, LIVE, începând cu 11: 30

Papuc Irina

Mulberry Development deschide clădirea ISHO Offices

Stefana Muresan

TAROM, zboruri noi din Cluj, Timișoara și Sibiu

Stefana Muresan

Comunicarea internă – factor esențial pentru engagementul angajaților

Stefana Muresan

Robot de procesare a facturilor, creat de Life Is Hard

Nora Dumitrescu

IRUM – “U” Cluj, parteneriat pentru performanță

Ligia Voro

CJ | Creșterea de 12% a traficului aerian pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Oradea pregătește un proiect pentru 25 de autobuze electrice

redactia

Ştefan-Radu Oprea: România are ca obiectiv depăşirea cifrei de 1 miliard de euro la exporturile către China

redactia

Avionul de lux al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania la un preţ de pornire de 5,17 milioane de dolari

Stefana Muresan

Digital Park – Spațiu inovativ pentru afaceri colaborative

redactia

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Papuc Irina

Fondatorii Delaco au cumpărat, cu 4 mil. euro, centrul comercial Magnolia din Braşov

Stefana Muresan

Hyperloop Language Passes in House as Part of Moving Forward Act

Ionut Oprea

Ungaria mai aduce o autostradă la granița cu România

Stefana Muresan

Cehii de la Packeta și-au deschis depozit regional în Oradea

Nora Dumitrescu

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare

Stefana Muresan

Peste 200 de participanti din 25 tari, la cea de-a treia editie a Conferintei Internationale de Business Diplomacy 2018 / Diplomacy360

redactia

Exemplu de succes: Blaj – au fost atrași investitori și s-a dezvoltat, după ce șomajul ajunsese la 25%

redactia

Leave a Comment