Cluj Ultimele stiri

Aeroportul Internațional Cluj, record de 2 milioane de pasageri

Aeroportul Internațional Cluj a celebrat, pentru prima dată în istorie, pasagerul cu numărul 2 milioane, sărbătorit anul acesta la exact 3 luni de la înregistrarea primului milion de pasageri în data de 21 iunie, ca urmare a trendului pozitiv de creștere a numărului de pasageri înregistrați în anul 2017.
Pasagerul cu numărul 2 milioane a călătorit pe zborul LOT Polish Airlines care a aterizat de la Varșovia și a fost întâmpinat de reprezentanții Consiliului Județean Cluj și ai aeroportului, reprezentanţi ai LOT Polish Airlines, invitați și mass media.
Dacă în anul 1996 pe Aeroportul Internațional Cluj s-au înregistrat 32.000 de pasageri, existând o singură companie aeriană care oferea legături doar spre două aeroporturi, în anul 2017 Aeroportul Internațional Cluj a depășit în premieră un record de 2 milioane de pasageri. În prezent aeroportul are în portofoliu peste 45 de destinații spre 20 de țări, prin care se asigură deschiderea spre Europa și întreaga lume, având 10 companii care operează zboruri regulate de pasageri și cargo, dar și 10 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice.
Aeroportul Internațional Cluj a înregistrat în perioada ianuarie – august 2017 o creștere de trafic de 55% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. De asemenea, în luna august a anului 2017 s-au înregistrat cei mai mulţi pasageri din istoria aeroportului, pentru o singură lună calendaristică: peste 290.000 de persoane au zburat de la sau spre Cluj-Napoca.
Printre destinațiile regulate favorite de pe Aeroportul Internațional Cluj se numără București Otopeni, Londra Luton, Munchen, Milano, Paris și Barcelona.
În cadrul acestui eveniment marcant, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe a declarat: „Atingerea cifrei de 2 milioane de pasageri este o realizare importantă pentru aeroport, motiv pentru care doresc să felicit angajaţii acestei regii şi să le doresc mult succes în viitor. În ceea ce priveşte dezvoltarea Aeroportului Internaţional Cluj doresc să precizez că forul tutelar realizează importanţa aeroportului pentru economia Clujului şi are în strategia sa dezvoltarea în continuare a principalei porţi de intrare în judeţul Cluj, înspre binele oricărui clujean”.
David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a declarat la rândul său: „Ne bucurăm că sărbătorim astăzi, 21 septembrie 2017, pasagerul cu numărul 2 milioane înregistrat în premieră pe Aeroportul Internațional Cluj. Atingerea acestui prag la exact 3 luni de la aniversarea primului milion de pasageri înregistrați anul acesta, este o dovadă a unei munci continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea aeroportului. Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire aeroportul nostru făcând posibilă această aniversare, pentru prima dată în istorie. ”
În ultimul an și jumătate Cluj-Napoca a devenit o stea în creștere a rețelei, cu un număr tot mai mare de pasageri care călătoresc nu doar spre Varșovia, ci și către alte destinații din oferta noastră, inclusiv SUA, Canada, Japonia, Beijing sau Coreea de Sud. Suntem foarte fericiți și onorați să fim cei care îl transportă astăzi pe pasagerul cu numărul 2.000.000 pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Sunt sigur că LOT Polish Airlines a jucat un rol semnificativ în atingerea acestui mare record” a declarat Adrian Kubicki, Director Corporate Communications, LOT Polish Airlines.
Conexiunea dintre Cluj-Napoca și Varșovia a fost lansată și dezvoltată ca parte a strategiei de creștere profitabilă LOT, care a fost pus în aplicare de la începutul anului 2016. Bazat pe supozițiile fundamentale ale companiei, LOT intenționează să devină prima alegere nu numai pentru pasagerii care călătoresc din Polonia, dar și din alte țări din regiune.
În vederea unei optime gestionări a unui număr atât de mare de pasageri, aflat într-o continuă creștere, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a luat deja o serie de măsuri printre care se numără reconfigurarea părţii de plecări externe, înființarea a două noi porți de îmbarcare la etaj și construirea, în acest an, a trei locuri noi de parcare a aeronavelor.
Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj este al doilea aeroport din România din punct de vedere al pasagerilor transportați, după Aeroportul Internațional “Henri Coandă“ București, iar pentru anul 2017 estimează faptul că va înregistra un trafic cuprins între 2,7-3 milioane de pasageri.

Related posts

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Stefana Muresan

„Cele mai bune pârtii din România vor fi tot la Brașov”. Pregătirile pentru schiat, pe final la Poiana Brașov

Papuc Irina

Grupul Sogefi, unul dintre cei mai importanţi producători de componente auto, investiție de 50 mil. euro în Parcul Industrial Oradea

redactia

La Craiova, primul Club de Programare dedicat elevilor cu deficiențe de auz din România Ford Romania

Ligia Voro

Elevii din Ardeal, pregătiți să devină IT-iști

Nora Dumitrescu

Indienii fac covoare cu lână din Bistrița

Stefana Muresan

Începe Festivalul Enescu la Cluj

Ligia Voro

Cluj, Oradea și Sibiu câștigă mai mulți bani din parcările publice decât Brașov, deși au mai puține locuri

Ion Surdu

Apartamentele vechi din Cluj-Napoca, mai scumpe decât cele noi

Nora Dumitrescu

Moldovenii de la Dedeman vor preluarea integrală a Cemacon, la 55 de bani pe acţiune

Stefana Muresan

Parcul Central din Cluj, irigat inteligent cu 1,4 milioane lei

Nora Dumitrescu

FAN Courier preia operatorul de transport şi logistică SLS Cargo

Papuc Irina

Sectorul construcțiilor 2021: finanțări, investiții, risk management – LIVE, 30 iulie

Papuc Irina

Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la sediul NTT DATA România

redactia

48 de ore în căutarea drumului de fier

redactia

IMWorld 2017 anunță primele soluții digitale: IoT, chatboți cu AI, softuri pentru IMM și tehnologii în premieră: “big brother”ul utilajelor de producție

Stefana Muresan

Pharma Points, aplicația gratuită care îți spune în ce farmacie găsești medicamentul de care ai nevoie

Papuc Irina

mӧmax a redeschis magazinele și depozitele din Oradea și Timișoara

Traian Dan

Informaticienii se aliază ca să scoată sistemul medical și firmele din criză

Nora Dumitrescu

Alianța Vestului – primele măsuri: abonamentele pentru parcare și cele pe mijloacele de transport în comun, valabile pe raza celor patru orașe

redactia

Arad, Timişoara, Oradea şi Cluj-Napoca înfiinţează „patrulaterala vestului” pentru inițierea unor proiecte mari

redactia

Clujul reia legăturile aeriene cu Germania, Austria, Elveția și Irlanda

Nora Dumitrescu

Iordăchescu&Asociații: COVID-19 și Cybersecurity – sfaturi pentru păstrarea securității datelor

Nicolae Pop

Prima rețea de stații de gaz natural comprimat, proiect de 5,2 mil. euro. Printre orașele vizate: Timişoara, Arad, Sibiu şi Deva

Stefana Muresan

Leave a Comment