Auto Ultimele stiri

Uși inteligente pentru autovehicule: Continental continuă să dezvolte cheile mașinii digitale

Soluțiile automatizate de conducere și mobilitate, cum ar fi partajarea autovehiculelor și serviciile de flotă, necesită sisteme inovatoare de acces în mașină, deoarece cheile convenționale nu vor mai fi adecvate pentru conceptele de mobilitate ale viitorului. Acesta este motivul pentru care Continental și-a extins soluția Smart Access pentru accesul comod în autoturism prin intermediul telefonului inteligent, oferind șoferilor un pachet complet de servicii. Cu noua soluție de tehnologie pentru deblocarea de urgență, utilizatorii pot avea acces la autoturismul lor, chiar dacă bateria mașinii este descărcată – și o pot face complet digital, fără a fi nevoie să recurgă la cheia mecanică de urgență. În combinație cu sistemul Continental Smart Access, întreaga ușă este inteligentă, ceea ce înseamnă că se deschide și se închide independent.
„Ușa inteligentă este o piatră de hotar în tehnologia de acces pentru că, pentru prima dată, putem oferi utilizatorilor un pachet complet pentru operații fără contact, digitale, de la deblocarea autovehiculului și deschiderea ușii la pornirea motorului. Creăm, astfel, o experiență de conducere mai sigură pentru șoferi și, în plus, oferim mai multă libertate de design producătorilor auto”, explică Andreas Wolf, șeful departamentului Body&Security din cadrul Continental.
Inginerii din România contribuie la dezvoltarea acestor produse. O echipă din Timișoara lucrează atât la tehnologia Near Field Communication (NFC), care permite transmiterea unei comenzi pentru deschiderea ușii atunci când nu bacteria nu mai are energie, cât și la accesul în mașină folosind localizarea cu Bluetooth. O altă echipă, din centrul de cercetare și dezvoltare din Iași, lucrează la dezvoltarea produsului DCU (door control unit) – deschiderea ușii cu energie înmagazinată.
Acces la vehicul, chiar și atunci când acumulatorul este mort, datorită unei chei digitale
Până acum, când o baterie de mașină se descărca, șoferii trebuiau să utilizeze cheia mecanică de urgență și o încuietoare manuală a ușii pentru a intra în vehicul sau pentru a deschide capota. Tehnologia de deblocare de urgență de la Continental va face acest lucru inutil în viitor. Totul este posibil prin folosirea energiei stocate în unitatea de comandă a ușii, suficientă pentru a permite deblocarea ușii din nou.
Sistemul automat de deblocare de urgență este activat prin intermediul tehnologiei NFC, de exemplu prin intermediul unui telefon inteligent, care transmite semnalul în urma unei verificări de securitate de succes și declanșează automat procesul de deblocare a ușii. Acest lucru înseamnă mai mult confort pentru utilizatori, deoarece nu mai au nevoie de o cheie mecanică, nici măcar în situații de urgență. De asemenea, se deschide o mai mare libertate de design pentru constructorii de automobile, care nu mai trebuie să dezvolte o cheie convențională cu o lamă. În combinație cu dispozitivul automat de deschidere a ușii, chiar întregul mâner va deveni depășit, fiind oferite mai multe opțiuni pentru designul exterior precum și îmbunătțirea simultană a rezistenței aerodinamice a autoturismului.
Continental a integrat o funcție de asistență în ușa inteligentă prin care asigură nu doar blocarea de urgență, ci și prezența întregului mâner va fi redundantă. „Ușile controlate electronic permit o operare comodă, fără mâini. Algoritmii de securitate și de control vă permit să deschideți și să închideți în siguranță și ușor ușa vehiculului”, explică Wolf.
Cum funcționează tehnologia Smart Access și cheia virtuală
Smart Access permite accesul convenabil la un vehicul prin intermediul unui smartphone. Sistemul se concentrează pe cheia virtuală, care este salvată într-un dispozitiv mobil. Această cheie, care constă într-o înregistrare de date ce nu pot fi furate, capătă acces numai după o autentificare reușită, făcută o singură dată de utilizator, care o trimite pe smartphone printr-o interfață wireless. Comunicarea ulterioară are loc exclusiv între smartphone și mașină.
În acest scop, sistemul folosește mai multe module de emisie-recepție Bluetooth (BLE – Bluetooth Low Energy) sau NFC (Near Field Communication), amplasate în vehicul, pentru a permite telefonului autorizat să fie localizat atât din interior, cât și din exterior. De îndată ce se detectează o cheie virtuală autorizată, sistemul emite permisiunea de a deschide mașina și de a porni motorul. Prin urmare, nu mai este nevoie de o cheie mecanică.
Continental prezintă această tehnologie în aceste zile, la Salonul Auto de la Frankfurt pe Main.

Related posts

Pfeiffer Vacuum își mută activitatea în Parc industrial Nervia, după o investiție de 13 mil. euro

redactia

Oradea, noua destinație turistică și de business a României

redactia

Clujenii de la Electrogrup finalizează o parcare inteligentă în Oradea

Nora Dumitrescu

Recaş a ajuns la afaceri de 50 mil. euro şi continuă să crească

redactia

Director al Continental Sibiu, reales în fruntea Clubului Economic German Transilvania

Papuc Irina

Resi4Rent makes its debut in Warsaw

Ionut Oprea

Producătorul Solaris a livrat 37 de vehicule pe piața locală în 2020, la Brașov și Satu Mare

Nicolae Pop

Unul dintre puținele județe care are un plan județean de gestionare a deșeurilor: Acces la fonduri de milioane pentru investiții necesare

Ion Surdu

Electroglobal Cluj mizează pe afaceri de peste 22 mil. euro

Stefana Muresan

TBI Bank garantează clienților dobândă de 1% la depozite pentru retragerile înainte de termen

Ligia Voro

Clujul își face patru parkinguri cu zonă verde

Nora Dumitrescu

Satu Mare: Al treilea pod se licitează din nou. Aproape 150 milioane lei, fără TVA

Stefana Muresan

Tenaris a premiat cei mai buni studenți de profil tehnic din țară

Nora Dumitrescu

FOTO: Legendele vinului din Transilvania renasc la Mediaș

Ligia Voro

Licitație pentru încălzire cu energie geotermală în cartierul Nufărul Oradea

Traian Dan

Laborator de nanotehnologie, inaugurat la UBB

redactia

Dorel Goia a ajuns la 46 de restaurante şi brutării sub brandul La Casa

redactia

Microsoft announces plans to establish its first cloud region in Austria to accelerate local innovation and growth

Ionut Oprea

Indicatorii record ai Bosch in Romania

Ionut Oprea

The 6th MYS Superyacht Awards Ceremony

Ionut Oprea

Centru economic de educație și afaceri pentru întreprinzătorii tinerii din Salonta

Traian Dan

Studiu Deloitte: Creditarea și-ar putea reveni în 2021 cu ajutorul unor măsuri de sprijin din partea autorităților de reglementare în domeniu

Papuc Irina

Japonezii de la Fujikura au trimis viziere muzeelor de la Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

Ceas de lux dedicat Centenarului, lansat de elvețienii de la Tissot. Este inspirat de Alba Iulia și produs în 1918 de bucăți

redactia

Leave a Comment