Auto Ultimele stiri

Uși inteligente pentru autovehicule: Continental continuă să dezvolte cheile mașinii digitale

Soluțiile automatizate de conducere și mobilitate, cum ar fi partajarea autovehiculelor și serviciile de flotă, necesită sisteme inovatoare de acces în mașină, deoarece cheile convenționale nu vor mai fi adecvate pentru conceptele de mobilitate ale viitorului. Acesta este motivul pentru care Continental și-a extins soluția Smart Access pentru accesul comod în autoturism prin intermediul telefonului inteligent, oferind șoferilor un pachet complet de servicii. Cu noua soluție de tehnologie pentru deblocarea de urgență, utilizatorii pot avea acces la autoturismul lor, chiar dacă bateria mașinii este descărcată – și o pot face complet digital, fără a fi nevoie să recurgă la cheia mecanică de urgență. În combinație cu sistemul Continental Smart Access, întreaga ușă este inteligentă, ceea ce înseamnă că se deschide și se închide independent.
„Ușa inteligentă este o piatră de hotar în tehnologia de acces pentru că, pentru prima dată, putem oferi utilizatorilor un pachet complet pentru operații fără contact, digitale, de la deblocarea autovehiculului și deschiderea ușii la pornirea motorului. Creăm, astfel, o experiență de conducere mai sigură pentru șoferi și, în plus, oferim mai multă libertate de design producătorilor auto”, explică Andreas Wolf, șeful departamentului Body&Security din cadrul Continental.
Inginerii din România contribuie la dezvoltarea acestor produse. O echipă din Timișoara lucrează atât la tehnologia Near Field Communication (NFC), care permite transmiterea unei comenzi pentru deschiderea ușii atunci când nu bacteria nu mai are energie, cât și la accesul în mașină folosind localizarea cu Bluetooth. O altă echipă, din centrul de cercetare și dezvoltare din Iași, lucrează la dezvoltarea produsului DCU (door control unit) – deschiderea ușii cu energie înmagazinată.
Acces la vehicul, chiar și atunci când acumulatorul este mort, datorită unei chei digitale
Până acum, când o baterie de mașină se descărca, șoferii trebuiau să utilizeze cheia mecanică de urgență și o încuietoare manuală a ușii pentru a intra în vehicul sau pentru a deschide capota. Tehnologia de deblocare de urgență de la Continental va face acest lucru inutil în viitor. Totul este posibil prin folosirea energiei stocate în unitatea de comandă a ușii, suficientă pentru a permite deblocarea ușii din nou.
Sistemul automat de deblocare de urgență este activat prin intermediul tehnologiei NFC, de exemplu prin intermediul unui telefon inteligent, care transmite semnalul în urma unei verificări de securitate de succes și declanșează automat procesul de deblocare a ușii. Acest lucru înseamnă mai mult confort pentru utilizatori, deoarece nu mai au nevoie de o cheie mecanică, nici măcar în situații de urgență. De asemenea, se deschide o mai mare libertate de design pentru constructorii de automobile, care nu mai trebuie să dezvolte o cheie convențională cu o lamă. În combinație cu dispozitivul automat de deschidere a ușii, chiar întregul mâner va deveni depășit, fiind oferite mai multe opțiuni pentru designul exterior precum și îmbunătțirea simultană a rezistenței aerodinamice a autoturismului.
Continental a integrat o funcție de asistență în ușa inteligentă prin care asigură nu doar blocarea de urgență, ci și prezența întregului mâner va fi redundantă. „Ușile controlate electronic permit o operare comodă, fără mâini. Algoritmii de securitate și de control vă permit să deschideți și să închideți în siguranță și ușor ușa vehiculului”, explică Wolf.
Cum funcționează tehnologia Smart Access și cheia virtuală
Smart Access permite accesul convenabil la un vehicul prin intermediul unui smartphone. Sistemul se concentrează pe cheia virtuală, care este salvată într-un dispozitiv mobil. Această cheie, care constă într-o înregistrare de date ce nu pot fi furate, capătă acces numai după o autentificare reușită, făcută o singură dată de utilizator, care o trimite pe smartphone printr-o interfață wireless. Comunicarea ulterioară are loc exclusiv între smartphone și mașină.
În acest scop, sistemul folosește mai multe module de emisie-recepție Bluetooth (BLE – Bluetooth Low Energy) sau NFC (Near Field Communication), amplasate în vehicul, pentru a permite telefonului autorizat să fie localizat atât din interior, cât și din exterior. De îndată ce se detectează o cheie virtuală autorizată, sistemul emite permisiunea de a deschide mașina și de a porni motorul. Prin urmare, nu mai este nevoie de o cheie mecanică.
Continental prezintă această tehnologie în aceste zile, la Salonul Auto de la Frankfurt pe Main.

Related posts

Heliport la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Ligia Voro

La Brașov taxele și amenzile se plătesc online, fără autentificare

Ion Surdu

Commoditrader investește în echipa din România aducând specialiști în agribusiness

Ligia Voro

UVT – apreciată afară, penalizată în țară

Stefana Muresan

Peste 80 mil. de euro, fonduri europene, pentru îmbunătățirea apei potabile din Alba

Stefana Muresan

Marquardt Sibiu trimite liceeni în SUA, pentru concursul de robotică MIT – NASA 3

redactia

A apărut primul magazin mobil cu produse locale din Transilvania

Nora Dumitrescu

CJ Cluj: Lucrări de reabilitare a drumului județean Gilău – Someșul Rece – Marisel

Stefana Muresan

Prezenta clujeana la Targul International de Turism de la Berlin – un succes incontestabil

Stefana Muresan

Rolls Royce de aproape 300.000 de euro pe Transfăgărășan – ”cel mai frumos drum de condus din lume”

Stefana Muresan

Taxa auto 2019 va fi plătită de toţi proprietarii de maşini

redactia

”Pita de Sântimbru”, prima pâine ecologică din România

Stefana Muresan

Reprezentanţă BMW pentru Târgu-Mureş

ROMGAZ continuă să sprijine sănătatea. 1 milion de lei pentru SCJU Sibiu

redactia

Sfaturi practice de la E.ON: Cum îți poți reduce factura la energie cu ajutorul iluminatului inteligent

Ligia Voro

Jiboul le dă apartamente medicilor și profesorilor ca să nu emigreze

Nora Dumitrescu

Timişorenii pot cumpăra bilete de transport în comun chiar din autobuz, printr-o aplicaţie lansată de Banca Transilvania şi PTP Online

Stefana Muresan

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Stefana Muresan

Asocierea Straco Grup-Specialist Consulting-Total Road – 2,23 milioane lei pentru lucrări din autostrada Ogra-Câmpia Turzii

Stefana Muresan

TeraSteel, creșteri de 2 cifre pe toate liniile în 2018

Stefana Muresan

Remus Gabriel Lăpuşan este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Transgaz

Stefana Muresan

Societatea germană Lisa Dräxlmaier vrea să-şi extindă activitatea la Timişoara prin construcţia unei fabrici de baterii auto şi a unui centru de dezvoltare

Robert Bloancă

Premiul Societății Europene de Matematică a fost câștigat în acest an de o româncă: Ana Caraiani, profesor la Imperial College London

Papuc Irina

Vasile Vita: ”Creștere de 20 % pentru Vitacom în primele luni ale anului”

Ionel Albu

Leave a Comment