Agricultura Bistrița-Năsăud Ultimele stiri

Profesoară de engleză din Bistrița, afaceri de 8 milioane euro din exportul de viței

I.T.L. Agrocomplex din Lechința (județul Bistrița-Năsăud) crește și livrează peste 25.000 de viței pe an, în țări precum Spania, Irlanda, Grecia, Bosnia Herțegovina. Firma, deținută de Karina Ciuruș, este azi unul dintre cei mai mari exportatori de carne din România, scrie bistritabusiness.ro.
În 2016, I.T.L. Agrocomplex a avut o cifră de afaceri de 35,9 milioane lei (cca. 8 mil. euro) și un profit de 3 milioane lei. Karina Ciuruș este și unul dintre administratorii afacerii, însă activitatea sa principală rămâne cea de profesoară de limba engleză la Colegiul Andrei Mureșanu din Bistrița.
Omul care controlează de fapt afacerea este soțul Karinei, Ovidiu Ciuruș, cel care a pus bazele și a orientat, inspirat, businessul spre export. Ovidiu Ciuruș este și unul dintre cei patru proprietari ai companiei Horațiu SRL din Livezile, care se ocupă cu creșterea ovinelor și caprinelor și care, la rândul ei, a atins în 2016 o cifră de afaceri impresionantă: 39,8 milioane lei.
Potrivit sursei citate, familia Ciuruș a început afacerea cu viței în 1991, iar după mai puţin de un deceniu exporta deja 2 000 de viţei anual. Odată cu intrarea în UE şi ridicarea restricţiilor de greutate şi sex, exporturile au crescut la 25 000 de capete pe an, continuând evoluția de la an la an.
Fermele companiei dispun de 10 adăposturi pentru îngrășare, desfășurate pe o arie de 8 000 mp, și de un larg centru de colectare. Cele 3 ferme se întind pe o suprafață de 60 000 mp. Un abator acordat cu standardele actuale de funcționare întregește afacerea.

Related posts

Noi numiri aprobate astăzi de către Consiliul ASF

Ligia Voro

Cum va arăta fabrica elvețienilor de la ALU MENZIKEN

Stefana Muresan

22 de tramvaie noi, fabricate la Arad, vor circula în Cluj – Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment