Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BT și Fondul European de Investiții, finanțări cu garanții europene pentru IMM-uri în valoare de 100 de mil. de euro

Banca Transilvania și Fondul European de Investiții (FEI) – Inițiativa pentru IMM (POIIMM) au încheiat un acord de garantare în urma căruia banca va oferi împrumuturi IMM-urilor, în valoare totală de 100 de milioane de euro.
“Începând cu 20 septembrie a.c., BT acordă finanțări cu garanții europene, destinate creșterii afacerii sau susținerii capitalului de lucru. Acesta este un nou program prin care banca susține spiritul antreprenorial, investițiile și crearea de locuri de muncă. Datorită acordului de garantare dintre BT și FEI, Banca Transilvania va oferi împrumuturi în valoare totală de 100 de milioane de euro. Tranzacțiile garantate beneficiază de susținerea Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat de Uniunea Europeană, prin FEDR și Horizon 2020, și de Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții”, se spune într-o informare a bancii clujene.
Banca precizează că, pentru astfel de finanțări, IMM-urile pot aplica online, pe site-ul BT sau în oricare dintre cele peste 500 de sedii ale Băncii Transilvania. Conform definiției europene, IMM-urile sunt companiile care au în ultimul exercițiu financiar încheiat o cifră de afaceri de până la de 50 milioane de euro sau active totale de până la 43 milioane de euro și maxim 250 de angajați.
Împrumuturile sunt acordate atât în lei, cât și în euro; garanția pe care un IMM o primește este de 60% din valoarea împrumutului; perioada minimă de creditare este de 2 ani, iar perioada maximă, de 12 ani; programul are o adresabilitate foarte mare din punctul de vedere al domeniilor în care au activitate IMM-urile.
Banca Transilvania a acordat până acum IMM-urilor, prin parteneriatele derulate cu Banca Europeană de Investiții și cu Fondul European de Investiții, 5.500 de credite, în valoare totală de 255 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industriaşul Valer Blidar deschide o școală de maiștri la Arad

Articolul următor

DisruptHR - împreună schimbăm ritmul la Cluj-Napoca!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share