Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Industriaşul Valer Blidar deschide o școală de maiștri la Arad

Industriaşul Valer Blidar, proprietarul fa­bricii de material rulant Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 61 milioane de lei anul trecut, a investit în deschiderea unei şcoli teh­nice de maiştri după ce în urmă cu doi ani a fondat o şcoală profesională pen­tru a-şi asigura forţa de muncă în fabrica.
”Din 100 de maiştri pe care îi aveam am rămas doar cu patru maiştri, dat fiind faptul că au ieşit la pensie. În piaţă nu am mai găsit maiştri pentru că nu mai sunt şcoli care să îi formeze. Acum am luat aprobarea de la minister pentru înfiinţarea aces­tei şcoli tehnice. Anul acesta scoatem şi pri­ma promoţie la şcoala profesională (sudori, lă­că­tuşi, electricieni-n.red.). În ur­mă­to­rii trei ani, cu aceste două şcoli, vom ajunge să acoperim defi­citul de for­ţă de muncă din fabri­că”, a spus Valer Blidar, potrivit zf.ro.
În ulti­mii ani, com­panii precum Con­tinental, Schaeffler, Draxlma­ier sau Preh s-au aliat pentru a spe­cializa elevii în sistemul de învă­ţământ dual, pentru a oferi tinerilor o pregătire prac­tică pe parcursul celor trei ani de studii.
Valer Blidar, care a găsit o soluţie pentru deficitul de forţă de muncă din fabrica pe care o conduce, este unul dintre puţinii antreprenori care deţin fabrici construite în perioada industrializării masive a României din anii ’70 – ’80. Valer Blidar scoate în acest an 70 de tineri pregătiţi pentru meseriile de lăcătuşi, sudori sau electricieni. Antreprenorul are în fabrica pe care o conduce peste 400 de angajaţi.
Fabrica Astra Vagoane Călători a finalizat anul trecut cu afaceri de 60,9 milioane de lei, arată datele de la Minis­terul de Finanţe. Anul trecut, Blidar a demarat şi producţia de autobuze şi trolei­bu­ze electrice la Arad, o nouă divizie de business, care va contri­bui la creşterea cifrei de afaceri. Industriaşul a intrat la început de an şi în transportul de călători pe calea ferată, după ce a construit un tren cu şase vagoane şi a pus bazele companiei Transcarpatic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conferință de renume în Marketing, la UVT

Articolul următor

BT și Fondul European de Investiții, finanțări cu garanții europene pentru IMM-uri în valoare de 100 de mil. de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share