București Real Estate Ultimele stiri

Peste 25 de magazine se deschid în Sun Plaza după finalizarea etapei a doua de remodelare

  • Noua zonă reconfigurată din cadrul Sun Plaza însumează 5.500 mp de spații comerciale și se va deschide către public pe 28 septembrie
  • Printre magazinele care se vor inaugura se numără Lego și Forever 21, care vor deschide în Sun Plaza cele mai mari magazine de pe plan local
  • Mai mulți artisti austrieci de renume internațional au creat lucrări de artă unice pentru Sun Plaza
  • Reconfigurarea Sun Plaza înseamnă 40 de magazine noi și o suprafață de 20.000 de metri pătrați de spații de retail, ultima etapă a procesului urmând a fi finalizată până în martie 2018

 
Peste 25 de magazine se vor deschide publicului pe 28 septembrie în cadrul centrului comercial Sun Plaza, odată cu finalizarea etapei a doua a lucrărilor de remodelare efectuate de către compania de investiții imobiliare S IMMO AG, proprietarul centrului comercial.
Noua zonă reconfigurată din cadrul Sun Plaza însumează 5.500 de metri pătrați de spații comerciale, închiriate în totalitate, care vor continua să îmbunătățească oferta vastă de spații comerciale, de servicii și de relaxare deja existente în centrul comercial.
Noile magazine sunt dispuse pe două niveluri ale centrului comercial și includ Lego și Forever 21, cu cele mai mari magazine deschise în România, buticul Men’s Cave (cu prima sa prezență într-un centru comercial) și mai multe brand-uri care vor deschide în premieră în Sun Plaza (LC Waikiki, Pepco, NYX, Pandora, MAC, Sabon, Melkior), cafenele (Gloria Jeans) și o varietate de spații de servicii, precum frizeria pentru copii Dolphy sau o reprezentanță RCS & RDS.
”Sun Plaza este schema de retail dominantă în partea de sud – est a Bucureștiului. Prin investiția în acest proces de remodelare vom duce experiența de shopping din cadrul Sun Plaza la următorul nivel și îl vom transforma într-un centru comercial atractiv pentru toți locuitorii Bucureștiului”, declară Friederich Wachernig, membru al consiliului de administrație S IMMO AG.
Procesul de reconfigurare a Sun Plaza a fost împărțit în trei etape, pe o perioadă de 24 de luni, o abordare care a asigurat continuarea în bune condiții a activității chiriașilor și menținerea unui nivel ridicat de calitate a experienței de cumpărături.
Prima fază s-a tradus în spații noi de retail dar și remodelarea unor spații deja existente pentru chiriași ancoră precum Altex, Terranova, H&M, C&A, Bebe Tei, Autograf și O’Bag. De asemenea, a fost remodelat și extins și pasajul de acces către stația de metrou Piața Sudului.
Deschiderea celor 25 de noi magazine va fi acompaniată de instalarea mai multor lucrări de artă contemporană realizate de către austriacul Peter Kogler, artist cu recunoaștere internațională și unul dintre pionierii artei generate pe computer. Acesta a realizat o cascadă luminescentă cu o înălțime de 18 metri și cântărind  peste o tonă și a realizat și o grafică artistică pentru tunelul de acces care face legătura cu stația de metrou.
Decizia S IMMO AG de a îmbunătăți continuu oferta Sun Plaza a fost luată având în vedere tendințele actuale din piața de retail. Centrele comerciale tind să devină mai mari și vizitatorii le percep ca o componentă din ce în ce mai importantă în activitățile lor zilnice.
”Tendințele arată că oamenii aleg locurile unde își petrec timpul în perfectă concordanță cu modul în care doresc să arate viața lor. Sun Plaza are cele mai bune ingrediente în acest sens. Fiind singurul mall din România cu un acces direct la metrou, integrând unul dintre cele mai mari hipermarket-uri din București și având un mix echilibrat de spații de retail, de servicii și relaxare, Sun Plaza are un potențial semnificativ de a deveni o opțiune de top pentru vizitatori și pentru cumpărători”, afirmă Răzvan Iorgu, managing director CBRE România, compania care asigură administrarea Sun Plaza.
Consumatorii români preferă centrele comerciale de mari dimensiuni într-un procent covârșitor, potrivit studiilor CBRE: 70% aleg aceste destinații, cu mult peste media europeana care se situează la 47%. Mai mult, vizitatorii sunt atrași de activitățile disponibile de shopping și au o abordare pragmatică, căutând nu doar mărci ci dorind în același timp și soluții pentru activitățile lor zilnice. Totodată, 40% dintre aceștia consideră că opțiunile de divertisment reprezintă principalul factor de alegere a unui centru comercial.
Sun Plaza se bucură de rezultate foarte bune, fiind în al treilea an consecutiv în care înregistrează un grad de ocupare de 100%, în timp ce peste 90% din spațiul care va fi inaugurat în 2018 este deja pre-închiriat. Procesul de reconfigurare se transpune, în final, prin adăugarea a 11.000 de metri pătrați de spații noi de retail și de relaxare și remodelarea a aproximativ 9.000 mp de spații de retail existente, rezultând 40 de magazine și spații comune.
Reconfigurarea Sun Plaza este concepută de către arhitecții și inginerii din ATP Viena, una dintre cele mai importante companii de proiectare integrată, având la bază ultimele standarde de calitate. Contractantul local desemnat pentru lucrările de construcție este Bog’Art, cea mai mare companie autohtonă de construcții, iar coordonarea proiectului este asigurată de către Optim Project Management.
Sun Plaza
Deschis în februarie 2010, centrul comercial Sun Plaza reprezintă cea mai importantă schemă de retail din partea de sud – est a Bucureștiului, având o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE Romania. Având patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor și cu o parcare subterană cu 2.000 de locuri care se întinde pe două niveluri, Sun Plaza este centrul comercial al tuturor, o oază a cumpărăturilor și relaxării.
 
S IMMO AG
Este prima companie de investiții imobiliare din Austria listată la bursă, devenind sinonimă cu experiență vastă, portofoliu echilibrat şi creşterea sustenabilă, încă de la înființarea sa în anul 1987. Compania investește în proprietăți comerciale și rezidențiale din Austria și Germania, precum și în țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Acţionarii strategici majoritari ai S IMMO AG sunt Erste Group şi Vienna Insurance Group.

Related posts

Rareș Cojoc, antreprenor general: “În acest business cel mai important factor este locația”

Ligia Voro

Atlas Sport, cel mai de încredere brand în domeniul construcției terenurilor de sport

Ligia Voro

Producătorul italian de aparate electrocasnice DeLonghi investește în Bihor

Traian Dan

Clujenii de la AROBS au cumpărat o companie de monitorizare de flotă auto

redactia

“Fiscal do’s and don’ts when working with inter-company/group transactions”

Transilvania Business

1 milion de euro de la UE pentru “informatizarea” angajaților din Ardeal

Nora Dumitrescu

Viitor incubator de afaceri la Târgu Secuiesc, realizat prin fonduri Regio

Ligia Voro

Județul Mureș, campion la producția de lapte

Stefana Muresan

S-a lansat Magnet CV, cea mai nouă platformă de locuri de muncă din Mureș, Sibiu și Cluj

redactia

Măști la cel mult 3 lei și 400 de tablete pentru copiii săraci din Oradea

Traian Dan

2,5 milioane de lei pentru refacerea Dealului Ciuperca din Oradea

Traian Dan

Sezonul pentru zborurile charter turistice debutează pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Stefana Muresan

Motorola Solutions va asigura funcționarea stațiilor radio pe aeroporturile din București în următorii 5 ani

Papuc Irina

Studio Moderna se mută în parcul de afaceri Sema Office

Ionut Oprea

Guvernul a alocat 2 miliarde lei pentru Programului ”Prima casa” 2018

Stefana Muresan

Romgaz are de azi un nou președinte al CA. O doamnă

Ligia Voro

Topul producătorilor autohtoni de vin: Jidvei – lider, urmat de Cotnari și Cramele Recaș

Stefana Muresan

Arhitectura rurală de calitate, promovată la nivel județean în Cluj

Nora Dumitrescu

Seceta afectează culturile de toamnă și pune în pericol semănatul culturilor de primăvară

Ligia Voro

Daraban: Peste 15.000 de firme cu capital turcesc și 522 mil euro investiții directe ale Turciei în România, la nivelul lunii decembrie

redactia

Ministrul transporturilor: “Data viitoare semnez pentru centura Zalăului”

Nora Dumitrescu

Cum va fi modernizată Piața Izvoare din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Maramureșenii de la Techtex au livrat măștile pentru alegerile locale

Nora Dumitrescu

Analiză Frames: afacerile cu lemn ating în România un nivel istoric de 2,5 miliarde de euro

Papuc Irina

Leave a Comment