Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Vicii & Delicii”, târg de vinuri și salon gastronomic la Expo Arad

În perioada 7-8 octombrie, la Arad va avea loc evenimentul „Vicii & Delicii”, un târg de vinuri și salon gastronomic. Manifestarea se desfăşoară în premieră la Expo Arad şi este organizată de Camera de Comerţ, Industire şi Agricultură a judeţului Arad.
Târgul „Vicii & Delicii” s-a născut din dorința unor oameni care fac parte din marea familie a iubitorilor de vinuri. „Am considerat că este nevoie de un târg de vinuri pentru a reuni cramele din prestigioasa podgorie a Aradului împreună cu alte crame de renume internațional din restul țării, dar și din străinătate. Pentru a face experiența completă, un vin bun trebuie savurat împreună cu o mâncare deosebită. De aceea, am conceput secțiunea gastronomică a târgului care va reuni producători de mezeluri și brânzeturi de cea mai înaltă calitate, cofetari și patisieri pricepuți. Vom avea și demonstrații de live cooking, iar celebrul chef Adrian Hădean va delecta publicul cu un show culinar de excepție. Spectacolele de live cooking vor fi însoțite de workshop-uri dedicate pasionaților de vinuri, susținute de renumitul somelier Sergiu Nedelea, care ne va arăta cum să asociem vinurile cu mâncărurile, cum să servim un vin și în general cum să ne bucurăm mai mult de această operă de artă îmbuteliată care este vinul”, a declarat Vlad Cherchezan, coordonatorul târgului.
Printre expozanţi se află crame de renume din ţară şi străinătate. „Vicii și Delicii” îl va avea alături și pe Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai apreciaţi somelieri din România şi un atreprenor de succes. El este un mare susţinător al vinurilor autohtone și a reuşit să deschidă o școală de somelieri pentru a-i instrui și pe alţii în arta degustării. Sergiu Nedelea va susține la târg trei work-shop-uri dedicate pasionaților de vinuri despre procesul de degustare și deschiderea vinurilor în restaurante, dar și despre cum se asociază vinul potrivit cu mâncarea potrivită.
În cadrul salonului gastronomic, invitat special este cunoscutul chef Adrian Hădean.
De asemenea, nu vor lipsi bucătari pricepuți din Arad care, la rândul lor, vor încânta publicul cu preparate speciale.
Vizitatorii vor participa la o tombolă, unde premiul cel mare este un răcitor de vinuri, oferit de CCIA Arad și de sponsorul Climadiff, liderul pieței de cave de vin din Franța. Câștigătorul locului doi va primi o sticlă de vin din anul în care s-a născut, indiferent de an, pentru că vor fi vinuri începând de la 1900 până astăzi. Alți 30 de vizitatori vor câștiga 30 de sticle de vin din partea expozanților târgului.
Târgul „Vicii și Delicii” propune vizitatorilor și expozanților și o secțiune caritabilă. Va exista o licitație unde vor fi puse la vânzare vinuri selecte, donate de expozanți. Banii strânși în urma vânzării vinurilor împreună cu banii adunaţi în cadrul secțiunii de live cooking vor fi donați către două Organizații Non-guvernamentale care sprijină copiii autiști și construiesc aripa unui orfelinat din localitatea Bocsig: Casa cu Lacăt și Asociația Integra.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezvoltatorul de hale industriale Mara Com Mixt, împrumut de 15 milioane lei pentru cel mai mare complex rezidențial din Timișoara

Articolul următor

Emil Boc: Clujul ar putea avea metrou în 10-15 ani

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share