Transilvania Business
Cluj Ultimele stiri

Emil Boc: Clujul ar putea avea metrou în 10-15 ani

Clujul va avea metrou în 10-15 ani, crede primarul Emil Boc. Acesta a declarat marți, în exclusivitate la Realitatea FM, că a comandat un studiu de prefezabilitate care va arăta traseul pe care trebuie să îl urmeze calea subterană de transport și care ar urma să fie costurile.
“Noi am decis să pornim un studiu de prefezabilitate, care ne va arăta traseul pe care trebuie să îl urmeze, care sunt costurile și ce modalități de finanțare există. Valoarea este destul de ridicată, de domeniul sutelor de milioane de euro. Bugetul Clujului nu își permite momentan să acopere o asemenea investiție. Noi rămânem în fiecare an cu mai puțin de 100 de milioane de euro pentru investiții. Noi facem studiile necesare, după aceea se pregătește schema financiară pe 25-30 de ani. Va exista o etapizare: începem cu un tronson, apoi cu al doilea, astfel ca în 10-15 să avem metrou la Cluj”, a declarat Boc, itat de ziuadecj.ro.
Primarul se gândește că linia de metro să lege inițial Floreștiul de Apahida, apoi se poate gândi și o continuare a proiectului.
“Despre metrou discutăm de multă vreme în Primărie. Este soluția pentru Clujul celor 500.000 de locuitori. Avem 324.000 de locuitori, mai sunt 100.000 de studenți, vreo 50.000 de oameni în Florești, suntem în creștere. Peste 10 ani nu vom putea evita discuția despre metrou. Clujul merge în această direcție, dacă nu facem noi metroul, îl va face altcineva”, a spus primarul, în exclusivitate, la Realitatea FM.
Edilul șef afirmă că, în acest fel, Clujul ar putea avea mai multe zone pietonale și mai multe piste de biciclete, pentru că se va ridica presiunea de pe arterele din centru. “Vă dați seama, clujenii ar face din cartiere până în centru cel mult 7 minute”, a mai subliniat Emil Boc.

Comentarii

Comentarii

Related posts

AHK continuă la Timișoara proiectul „Managementul Deșeurilor și Reciclarea în România“

redactia

Asociația Crișana. Să mâncăm gustos și sănătos.

Ligia Voro

Alberto Pezzi will be speaker at TCIC in Cluj-Napoca

Ligia Voro

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More