Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Emil Boc: Clujul ar putea avea metrou în 10-15 ani

Clujul va avea metrou în 10-15 ani, crede primarul Emil Boc. Acesta a declarat marți, în exclusivitate la Realitatea FM, că a comandat un studiu de prefezabilitate care va arăta traseul pe care trebuie să îl urmeze calea subterană de transport și care ar urma să fie costurile.
“Noi am decis să pornim un studiu de prefezabilitate, care ne va arăta traseul pe care trebuie să îl urmeze, care sunt costurile și ce modalități de finanțare există. Valoarea este destul de ridicată, de domeniul sutelor de milioane de euro. Bugetul Clujului nu își permite momentan să acopere o asemenea investiție. Noi rămânem în fiecare an cu mai puțin de 100 de milioane de euro pentru investiții. Noi facem studiile necesare, după aceea se pregătește schema financiară pe 25-30 de ani. Va exista o etapizare: începem cu un tronson, apoi cu al doilea, astfel ca în 10-15 să avem metrou la Cluj”, a declarat Boc, itat de ziuadecj.ro.
Primarul se gândește că linia de metro să lege inițial Floreștiul de Apahida, apoi se poate gândi și o continuare a proiectului.
“Despre metrou discutăm de multă vreme în Primărie. Este soluția pentru Clujul celor 500.000 de locuitori. Avem 324.000 de locuitori, mai sunt 100.000 de studenți, vreo 50.000 de oameni în Florești, suntem în creștere. Peste 10 ani nu vom putea evita discuția despre metrou. Clujul merge în această direcție, dacă nu facem noi metroul, îl va face altcineva”, a spus primarul, în exclusivitate, la Realitatea FM.
Edilul șef afirmă că, în acest fel, Clujul ar putea avea mai multe zone pietonale și mai multe piste de biciclete, pentru că se va ridica presiunea de pe arterele din centru. “Vă dați seama, clujenii ar face din cartiere până în centru cel mult 7 minute”, a mai subliniat Emil Boc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

„Vicii & Delicii”, târg de vinuri și salon gastronomic la Expo Arad

Articolul următor

Profesioniștii în domeniul resurselor umane au analizat tendințele în materie de operațiuni și procese organizaționale la „Operational HR”

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share