Antreprenori Cluj Lideri si afaceri Ultimele stiri

Vitacom își propune exporturi de 10% din cifra de afaceri

Importatorul şi distribuitorul de electronice Vitacom Electronics din Cluj-Napoca, controlat de Vasile Andrei Vita, prezent de 26 de ani pe piaţa locală, mizează pe o creştere a vânzărilor la export, până la 10% din totalul cifrei de afaceri.
Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 42,5 mil. lei (9,5 mil. euro), iar după primul semestru al acestui an vânzările Vitacom au ajuns la 4,6 mil. euro, mai mult cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru acest an, Vitacom şi-a bu­getat o creştere de peste 20% a afa­cerilor fa­ţă de anul 2016. Vitacom este prezentă pe toate ca­nalele de distribuţie (piaţa tradiţi­o­na­lă, key account, online, prin magazine pro­prii şi export.
”Vom încheia primele trei trimestre din 2017 cu o creştere de 15% a afacerilor, faţă de aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, în grafic cu ce am bu­getat. Dacă în prezent pon­de­rea vân­zărilor la export este de 7-8% din totalul cifrei de afaceri, vrem ca pe viitor 10% din business să vină de pe pie­ţele ext­erne”, a spus Vasile Andrei Vita, direc­to­rul general al companiei Vitacom Elec­tro­nics, citat de zf.ro.
Vitacom importă şi distribuie diverse produse electronice, de la cabluri şi conectori, baterii, acumulatori, âncărcătoare GP, componente şi piese de schimb electronice, la electrice şi IT, accesorii pentru electrocasnice, sisteme de securitate, sisteme şi accesorii audio-video, telecomenzi şi sisteme de navigaţie GPS. În portofoliul companiei se găsesc peste 15.000 de articole.
Vitacom exportă produsele Well şi Chrome în Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Estonia, Grecia, Cipru, Spania, Portu­ga­lia, dar şi in Germania, potrivit unor in­for­maţii furnizate anterior de com­panie. Compania a ajuns în prezent la aproximativ 100 de angajaţi, peste 100 de aplicanţi fiind intervievaţi în primele şase luni din acest an. Până la finalul anului, Vitacom are în plan să mai recruteze încă aproximativ 15 oameni.
La inceputul anului 2016, Vitacom a demarat dezvoltarea unui proiect intern, Academia Vitacom, care are ca scop principal progresul angajaţilor companiei. Noii angajaţi işi incep cariera la Vitacom parcurgând un program de inducţie, care serveşte drept instruire pentru ocuparea postului. Academia Vitacom are la bază şi conceptul de dezvoltare profesională a angajaţilor, prin training-uri special formate in acest scop.
Tot în 2016, Vitacom a demarat un program de internship, de care au beneficiat studenţi din Cluj-Napoca. Recent, Vitacom a organizat la Cluj-Napoca a patra ediție a ”Consumer Electronics and Accessories Resellers Conference” (CEARC), sub sloganul ”Autostrada afacerilor profitabile”.
Sursa foto: youtube.om

Related posts

Dacia Plant a lansat un nou produs românesc de igienizare a mâinilor. Capacitatea de producție: 55.000 de flacoane pe lună

Ion Surdu

POZITIV TB: O companie pregătește IT-ști, le caută job-uri, plata cursurilor, după angajare

Traian Dan

Noul centru Vitacom, operațional din acest an

Nora Dumitrescu

Patronatul PRIMER: România, pe ultimul loc în UE în privinţa consumului de medicamente

Stefana Muresan

Primăria Cluj Napoca începe construcția la patru parkinguri, în același timp

redactia

Prognoză: Cea mai mare nevoie de angajați în următorii 5 ani va fi în Construcții, Sănătate și Industria auto

Papuc Irina

Nou director general la ROMSILVA, începând de azi

Ligia Voro

Transelectrica, investiţii de 4,1 miliarde de lei în următorii 10 ani

Stefana Muresan

Complexul de schi de pe Feleac a fost reamenajat

Nora Dumitrescu

Living in luxury by Platinia

Ligia Voro

Centrul Clujului, de nerecunoscut în urma unor investiții de 15 mil. euro

Stefana Muresan

Noua aplicație Inspectorul Pădurii va fi disponibilă, până în 10 februarie

Traian Dan

Zece firme selectate în primul accelerator de export din România – ScaleOut

Traian Dan

Un deceniu de activitate pentru compania mureșeană Vitafoam Luduș

Ligia Voro

Schaeffler începe producția în masă a motoarelor electrice

Nicolae Pop

WATFORD Insurance se lanseaza oficial pe piata asigurarilor din Romania

redactia

Iulian Trandafir, președintele ADRFR: Asigurarea accesului pacienților la medicamente este misiunea echipelor de distribuție și din farmacii

Nicolae Pop

Complexul Wellness Termal Nymphaea din Oradea, încasări de peste 1 mil. euro în august

redactia

Oierii din zona Sălajului vor avea abator, laborator și magazin

Nora Dumitrescu

Lungimea autostrăzilor a crescut cu 5,2%, respectiv cu 43 km în anul 2019

Traian Dan

'Sarmizegetusa', noua ”bijuterie” a TAROM

Stefana Muresan

Kozma Mónika, directorul executiv al Fundației Pro Economica și vicepreședinte OFA: “Femeile pot face diferența în mediul antreprenorial”  

Ligia Voro

Universitatea Transilvania din Brașov a câștigat patru proiecte de cercetare în valoare de aproape 4 milioane de lei

Ion Surdu

18 microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii din Regiunea Vest au semnat contracte de finanțare în cadrul Regio-POR 2014-2020

Stefana Muresan

Leave a Comment