Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vitacom își propune exporturi de 10% din cifra de afaceri

Importatorul şi distribuitorul de electronice Vitacom Electronics din Cluj-Napoca, controlat de Vasile Andrei Vita, prezent de 26 de ani pe piaţa locală, mizează pe o creştere a vânzărilor la export, până la 10% din totalul cifrei de afaceri.
Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 42,5 mil. lei (9,5 mil. euro), iar după primul semestru al acestui an vânzările Vitacom au ajuns la 4,6 mil. euro, mai mult cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru acest an, Vitacom şi-a bu­getat o creştere de peste 20% a afa­cerilor fa­ţă de anul 2016. Vitacom este prezentă pe toate ca­nalele de distribuţie (piaţa tradiţi­o­na­lă, key account, online, prin magazine pro­prii şi export.
”Vom încheia primele trei trimestre din 2017 cu o creştere de 15% a afacerilor, faţă de aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, în grafic cu ce am bu­getat. Dacă în prezent pon­de­rea vân­zărilor la export este de 7-8% din totalul cifrei de afaceri, vrem ca pe viitor 10% din business să vină de pe pie­ţele ext­erne”, a spus Vasile Andrei Vita, direc­to­rul general al companiei Vitacom Elec­tro­nics, citat de zf.ro.
Vitacom importă şi distribuie diverse produse electronice, de la cabluri şi conectori, baterii, acumulatori, âncărcătoare GP, componente şi piese de schimb electronice, la electrice şi IT, accesorii pentru electrocasnice, sisteme de securitate, sisteme şi accesorii audio-video, telecomenzi şi sisteme de navigaţie GPS. În portofoliul companiei se găsesc peste 15.000 de articole.
Vitacom exportă produsele Well şi Chrome în Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Estonia, Grecia, Cipru, Spania, Portu­ga­lia, dar şi in Germania, potrivit unor in­for­maţii furnizate anterior de com­panie. Compania a ajuns în prezent la aproximativ 100 de angajaţi, peste 100 de aplicanţi fiind intervievaţi în primele şase luni din acest an. Până la finalul anului, Vitacom are în plan să mai recruteze încă aproximativ 15 oameni.
La inceputul anului 2016, Vitacom a demarat dezvoltarea unui proiect intern, Academia Vitacom, care are ca scop principal progresul angajaţilor companiei. Noii angajaţi işi incep cariera la Vitacom parcurgând un program de inducţie, care serveşte drept instruire pentru ocuparea postului. Academia Vitacom are la bază şi conceptul de dezvoltare profesională a angajaţilor, prin training-uri special formate in acest scop.
Tot în 2016, Vitacom a demarat un program de internship, de care au beneficiat studenţi din Cluj-Napoca. Recent, Vitacom a organizat la Cluj-Napoca a patra ediție a ”Consumer Electronics and Accessories Resellers Conference” (CEARC), sub sloganul ”Autostrada afacerilor profitabile”.
Sursa foto: youtube.om

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Global Connection General Coordinator Onur Taysu is attending the G-20 Summit

Articolul următor

CCIFER decernează Premiile 2017 pentru inovație, antreprenoriat și responsabilitate socială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share